След скандалната гавра в Пловдив: Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?

Ива Дойчинова: Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско
290

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности в търговски център в Пловдив. В центъра на скандала се оказаха радващите се на сериозен интерес в интернет Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, които бяха задържани за 24 часа. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсъри са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля. Оправдава ли ги това обаче?

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи пред Bulgaria ON AIR, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Tова момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
16
 
! Отговори
оя преди 1 година
Докато тези всичките хора не влязат в затвора и вътре да се гаврят по същия начин с тях... и естествено да го излъчват на живо, само така ще разберат какво са направили ! Вероятно тези хора са с доста нисък умствен капацитет.
137
7
 
4
 
! Отговори
Моля моля преди 1 година
Това са хората на които обществото дължи почит. Появиха се с лицата си след "освобождаването" от социализЪма и Тато. Освен това, лично са под закрила и опека на евроатлантическите блюстители на ценностите. Как може да посягате на бъдещето? Плюс това, са направили същото, което (уж) прави обществото със самите тях. Явно не сте дозрели за Шенген и еврозоната. Ако сега отхвърляте горките хорица, когато са малцинство, скоро те ще отхвърлят вас, когато ги направим мнозинство (у вас). Хммм-дааа!
136
2
 
9
 
! Отговори
ДСБ преди 1 година
Е стига,де! Оставете го нашето Емили на мира. Таман успя да ни мобилизира ЛГБТ вота! Че на шведите требе да плащаме, с нямаме пари. Какво толкоз, че стъпило на криво нашето момче/момиче. Те от ГЕРБ са го накарали, то не е искало
135
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантизмът в в действие.
134
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стават известни подобни инфлуенсъри докато агитират за определена политическа партия?
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам как ги набутаха в буса, обработката е почнала още там, не са изчакали до РПУ-то.
132
20
 
8
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Наистина ли всички фенове на възраждане са толкова ограничени??? Чак ти става неудобно, като комуникираш с тях!
131
1
 
17
 
! Отговори
Сталин преди 1 година
Вържете ги тези , за каруци и влачене докато не останат само кокалите, разбира се след това ги върнете на семейства им хахахаха
130
21
 
10
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Щом Възраждане, стана трета политическа сила в България, вие какво очаквате??? Каквото е обществото, такива са и инфлуенсарите му!
129
0
 
15
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Друго е да си известен с г*зъ си:)))
128
0
 
4
 
! Отговори
Тая преди 1 година
С яйцата си разкьсва кошулята
127
0
 
21
 
! Отговори
129 преди 1 година
"Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?"Отговора на този въпрос е много лесен. Докато има по прости от тях да ги следват и им гледат простотиите online/offline.
126
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емили е ясно че е за ДБ, а Куката и Чеченеца за кой са? Залагам между ГЕРБ и Възраждане.
125
2
 
24
 
! Отговори
Враца баце преди 1 година
До Анонимен136:Емил-ито си е чист /така де - не е баш чист/ мъж! И не Възраждане, а Кирчо и Асенчо подкрепяше той преди изборите! Ясно е защо!!
124
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, ама не ми пишете всеки ден за тротинетката, ами подайте сигнал в прокуратурата и това чудо с рецидивите да влиза в затвора!
123
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до кога? травеститите получиха грамота личност на годината от нпо-тата на Сорос, вместо няколко години в сливенския затвор и всички медии получават солидни финанси за да ги правят известни без значение настроението в "новината" и най-нагло задават въпроса "до кога щели да стават известни" доста гнусно и лицемерно . На всеки му е ясно защо ги популяризират толкова , но нека си остане конспирация
122
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия няма дженд., там са си обикновенни пед.
121
1
 
4
 
! Отговори
до 135 преди 1 година
За по-кратко ме наричай просто....ТАТКО :)
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ли ще стане в ЦСЗ, ако се окаже, че Емил (и) се окаже мъжко.
119
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо почват да се намесват в тая тема сащ не знам обратни е имало още от римско време, а през "светлия" комунизъм е имало такива извращения по казармите ,че не може да си представите просто всичко се е прикривало, тук има хора които говорят за строй който банкрутира преди 35 г. не ви ли се струва ,че тая плоча да повтаряме едно и също вече много много много много се изтри.