От Спешна помощ питат: Как да бъдем защитени от държавата?

Случаите на агресия стават все по-чести
19 апр 2023 08:55, Нели Христова
25
От Спешна помощ питат: Как да бъдем защитени от държавата?
Снимка: БГНЕС

След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната структура на КНСБ в Центъра за спешна медицинска помощ Климент Милчев призова за Закон за спешната помощ.

Последният случай на агресия над спешен екип е от Руен, Бургаско. Ереджеп Кадир бе нападнат от роднини на пострадало в катастрофа дете. Шестима мъже бяха задържани за 24 часа, след което са пуснати на свобода. Близките на раненото дете заявиха, че до агресията се стигнало заради обиди от страна на шофьора.

"Ереджеп ми разказа, че са се отзовали веднага след постъпил сигнал за катастрофа. Не е имало закъснение. При пристигането на екипа медицинският фелдшер се е насочил към детето. Той е обяснил, че то не е сериозно ранено и е с повърхностна рана, която трябва да се прочисти в Спешния център. Шофьорът отишъл до катастрофиралия автомобил, за да види как е шофьора му, тъй като бил пожълтял. В този момент дошла майката на 8-годишното дете и започнала да обижда и блъска Ереджеп. След това са пристигнали още 3-4 коли. От тях слезли няколко нетрезви мъже, които започнали да го бият", разказа пред NOVA Милчев. По думите му подобни случаи на агресия стават все по-чести.

"По какъв начин ще бъдем защитени от държавата? Арестуваните са пуснати още на следващия ден. Не можем да ходим въоръжени с бухалки и сопи при пациентите. Това не е решение", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Ти преди 1 година
Е, никак няма да бъдете защитени, защото няма държава. Сега ли за цепихте? Ха-ха
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е: Гетата посегнали на медици остават без спешна помощ. Всички позвънявания от такива адреси се отказват.
15
0
 
2
 
! Отговори
Има начин преди 1 година
Еднопосочни билети за Индия. Населението на България ще намалее с няколкостотин хиляди, но от това ще има само полза.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля, пропускате факта, че жената (вероятно майката на детето) каза пред репортер, че някой от спешната помощ подхвърлил по техен адрес (не знам в какъв контекст): "Е, голяма работа ако умре...един ц.....н по-малко" (пациентите са били от малцинствата). Извинявайте, но ако лекар или какъвто е от спешна помощ каже така на пациент, започне да обижда или крещи на пациента, нас кой да ни защити от спешна помощ?!
13
0
 
5
 
! Отговори
Елементарно! преди 1 година
Отваряте Белене и пращате войнствените "евророма" директно там!Друг вариант,по-толерастен и по-евроатлантически - изравнявате им цоциалните им помощи с депутатските за да се интегрират успешно в обществото и им подарявате по един 10етажен жилищен блок на всяка махала,спа център и жакузитЪ за малките гласоподаватели на Греб-ДъПъСъ,чалготека за образование на подрастващите,НПО-центрове за възпитаване на евроценностите и разпространение на джендъризЪма на ЕСССР и организиране на редовни прайдове!
12
0
 
6
 
! Отговори
Абе тя държавата преди 1 година
как намери сили да затвори оня Тротинетката, а нямала закони да затвори пияните ци дето бият лекари? Само за кефа на милиционерите да гледат как джендъра се гърчи превръщайки се отново в мъж.
11
1
 
1
 
! Отговори
Гоги преди 1 година
Както е защитила пенсионерите по селата, така и Вас да защити! Научете се да носите на бой.Ромите са със привилегии!
10
0
 
3
 
! Отговори
Т. Петков преди 1 година
Държавата трябва да защити медиците със строги и реално действащи закони, а не да важи принципа "за милини няма закони, за кокошна няма прошка". Пред закона всички сме равни.
9
1
 
7
 
! Отговори
В ЮК преди 1 година
Единият от екипа носи пистолет на удобно и ясно видимо място.
8
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ами когато от Бърза помощ започнат да отказват да ходят на адреси в местообитанията на опредени етноси нещата ще си дойдат на място. И на хора от тези етноси, които са проявили агресия към лекари, да им се спират всякакви помощи на цялото семейство.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не дава Господ да имате нужда от спешна помощ или друга медицинска. Лекарите само гледат да ти вземат парите. За преглед в болница, ако си платиш те взимат веднага, ако си по здравна каса, те записват след 3 седмици минимум. Добре ли е? Плащате ли си здравни осигуровки? Е, нормално е хората да се изнервят и боят е резултат от нещо.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравих да спомена - ако 250 мил. за спешна помощ се озоват във ВМА, постигаме 2% разходи за отбрана, без да се харчим за глупости.
5
0
 
10
 
! Отговори
Реалноста .... преди 1 година
Няма кой от държавата да ви защити ... ЗАЩОТО ТЕ СА ЗАЕТИ ДА ЗАЩИТАВАТ БИЯЧИТЕ ВИ ОТ РОМСКИЯ ЕТНОС . Така че изходът е един и се казва Терминал 2 . Отидете в коя да е западна държава и си работете професията която обичате . Добре е за знаете : Във всяка една от държавите там на публични места често може да се срещне един надпис който в общи линии гласи едно и също. ВСЯКО ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЕРБАЛНО ИЛИ ФИЗИЧЕСКИ КЪМ БОЛНИЧЕН ИЛИ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛ АВТОМАТИЧНО ВОДИ ДО СЪД И МАКСИМАЛНА ПРИСЪДА.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешната помощ да премине към ВМА.Без друго има толкова вакантни места в МО.По този начин ще могат да се удовлетвори и справедливото им искане да са първа или втора категория труд. Генерал Мутафчийски умее да въвежда ред, и много от проблемите им ще се решат. А нападение над медиците ще бъде в правомощията на Военна полиция и Военна прокуратура. Много ще се замислят преди да посегнат, бъдете сигурни
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От народа питат: как можем да се защитим от спешната помощ? И какво получаваме срещу плащаните здравни вноски-данъци
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правете частна фирма и наемате охрана. И закъсалите почвате да ги дерете от 1000лв нагоре!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почнем като запада в определени квартали и села линейка не влиза а само армията и в спешното по 10 бона за преглед