В кадър: Протест на загубили децата си в катастрофи

Настояват за по-високи и справедливи присъди
26 апр 2023 10:16, Александър Попов
10

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Родители, които са загубили децата си в катастрофи протестират пред парламента с искания за по-високи и справедливи присъди за тези, които убиват на пътя.

Те настояват за промяна на Наказателния кодекс и шофьорите, които убиват хора под въздействие на наркотици и алкохол, да бъдат наказвани по-строго.

"Тези престъпления трябва да се възприемат като умишлени, а не по непредпазливост. Никой не ти слага цигарата с марихуана на сила в устата, нито ти налива алкохола в гърлото или ти натиска педала на газта", заяви пред bTV Силвия Вукова, майката на Виктор.

"На 11 ноември 2020 г. пет момчета тръгват за Пловдив под въздействието на наркотици. Движат се с превишена скорост и шофьорът катастрофира в едно дърво. Синът ми Тошко загива на място, а неговият приятел Виктор – два часа по-късно в болницата. Извършителят на катастрофата е на свобода – учи и работи“, разкри Галина Илчева, майка на Тошко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СЕМЕРДЖИЕВ БЕШЕ ОСЪДЕН НА 220 ГОДИНИ ЗАТВОР ИЛИ ДОЖИВОТЕН САМО ,ЗАЩОТО ИМА РОГЦА НАД ЧЕЛОТО НАРИСУВАНИ! И АЗ ДА СЪМ СЪДИЯ И АЗ ЩЕ ГО ТИКНА В ПАНДЕЛАТА С ТИЯ РОГЦА
4
5
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Днесчето, кво ще кажете за един друг протест /срещу Нато, оръжия за Зелето, референдум за неутралитет.../? Що ли ви питам, я по-хубаво до счетоводството ви да ида, да ви напълня гушите, и тогава....
3
2
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Тя дори неосъзнава, че синът й е извършил престъпление по НК, позволявайки на дрогиран да се качи зад волана. Разбира се- друг й виновен, че синчето е наркоманче и дружи с наркоманчета. Така е най-лесно- държавата виновна, че синчето е наркоман и другарче карало дрогирано и убило двама пътници в колата.
2
0
 
16
 
! Отговори
Проблемът е на много преди 1 година
нива. Първо, всеки един от извършителите на тези "убийства" е нечий син или дъщеря. Липсата на родителски контрол при отглеждането на тези хора излиза на яве, като всички виждаме или поне чуваме за крайния резултат. Децата биват отглеждани от медии, социални мрежи и неквалифицирани педагози, докато родителите им най-често са на работа или нехаят за поколението си. Всичко започва от много ранна възраст, учете децата си на морал, справедливост и родолюбие, а другото ще се оправи от само себе си!
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам безкрайно наглата майка на дрогирания Тошко- защо синковецът се е качил при друг дрогиран?! Защо взима дрога?! Толкова ли няма капка сиво вещество, че при дрогиран не се качваш да се возиш?! Синковецът и той дрогиран, качил се при дрогиран, ама каралият виновен. Що за наглост и необективност... Жалко, че всичките дроги не са се претрепали, а само две.