Нов протест пред Одеон заради филм от София прайд

Протестиращите този път не носят фланелки на "Възраждане"
11 юни 2023 22:15, Нели Христова
145
Нов протест пред Одеон заради филм от София прайд
Снимка: БГНЕС

Нов протест блокира кино "Одеон" тази вечер. Вътре се прожектира филмът Синият кафтан” (Le bleu du caftan, 2022, Франция/Мароко/Белгия/Дания) на Мариам Тузани. В ролите: Любна Азабал, Салех Бакри, Аюб Мисюи.

Филмът разказва за Халим и Мина, които управляват традиционен магазин за кафтан в една от най-старите медини в Мароко. За да могат да се справят с взискателните клиенти, те наемат талантлив младеж за чирак. Постепенно Мина осъзнава колко много съпругът ѝ е развълнуван от неговото присъствие.

Киното е заключено отвътре, и никой не може да влезе или излезе.

Протестиращите този път не носят фланелки на "Възраждане", видя репортер на БГНЕС.

“Протестираме против това малки деца да гледат филми със секс между малки деца. Именно това се случва вътре в кино Одеон, и е с благословията на депутати от ПП, ДБ и други обществени личности”, заяви за БГНЕС Борис Цанков, част от протестиращите.

“Тук имаше поне 13 деца, които бяха между 13-15 години. Това не е нормално. В същото време господата от джендър-идеологията ни обиждат. Ние не сме от "Възраждане", ние сме обикновени граждани, и не искаме на нашите деца да им се случва това. Сега има една пропаганда, която си проправя път в България, и трябва навреме да се спре”, каза още протестиращият.

Пред кино Одеон стоят и хора, които са в подкрепа на прожектирания филм. Велислав Величков от “Правосъдие за всеки” уточни, че "ставаме свидетели на последствията" от вчера. “Идвам от планина, бях с детето си там, и сега идвам тук, за да се уверя, че хората ще могат спокойно да гледат европейски филм с награди. Заради напрежението вчера се е отменила прожекцията, а днес много хора дойдоха, за да осигурят възможността спокойно този, който си е купил билет, да гледа кино”, каза още Велислав Величков. “Ако някоя партия ще разрешава и забранява прожекции, се връщаме във времената на нацизма в Германия, или във времената на комунизма в СССР. Очевидно някой иска да върне онези времена, ние няма да го позволим, защото гражданските права са еднакви за всички. Киното не може да бъде ограничавано по политически причини. Слава Богу, днес прожекцията тръгна, тук има някаква агитка от 5 човека, не искам да ги квалифицирам, но очевидно те не знаят защо са тук. Питах ги дали са гледали филма, те казаха "не" - ами тогава защо протестират”, подчерта Велислав Величков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
22
 
! Отговори
ПРОТЕСТ НА 17 ЮНИ преди 11 месеца
На 17 юни следващата събота от 14,00 часа ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ХОМОПРОПАГАНДАТА на площад "Света Неделя" в София
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Браво. Пич тия глупости минават в Русия. Тука ще ти се смеят. Поне *** някой ден до някоя страна от западна Европа и тогава пиши.
33
10
 
27
 
! Отговори
Браво преди 11 месеца
В Германия вече отнемат деца от родители, които ги учат да НЕ са полово неутрални. Та който си мисли, че тук се връщали СССР и Райха, да иде за справка у Немско.
32
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да си Педофил и извратен,за да гледаш подобно " кино"!-:((( В какви времена живеем боже!!!
31
26
 
15
 
! Отговори
Странно преди 11 месеца
Гледането на филма в кино Одеон не е задължително. На който не му харесва просто да не ходи да гледа. Толкова ли е трудно за разбиране? Аз например не харесвам, или направо мразя подобни woke произведения, и затова не ходя да ги гледам. Ама не преча на хора, на които подобно произведение ги интересува, да идат и да го изгледат. Аман от... лyмпeни брат!
30
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Баси залупените типове са тия от вгзраждане. Аз като бях малък по кината имаше предимно руски филми за пияници, мужици и комунисти. Е , не станах нито пияница, нито комунист, нито мужик, но от тези филми още от малък разбрах какъв не искам да стана.
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европейски филм с награди смях !
28
3
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 11 месеца
Да не се допускат непьлнолетни на подобни сюжети като минат - 18 ако искат и им харесва да гледат и чичолина с кон или гей порно това вече е техен избор като пьлнолетни
27
4
 
21
 
! Отговори
Стария завет преди 11 месеца
Стария завет на християните казва така- мъж който си ляга с мъж и жена която си ляга с жена, да бъдат предадени на смърт. Какви западни ценности, кави свободи ви гонят бе, сатанисти извратени? Чак за комунисти и фашисти ми говорят...болни мозъци, ходете се лекувайте, не развращавайте децата.
26
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хората на КоССтадинов все към прайдове ги влече... странна работа. Същото и Нинова да говори срещу ЛГБТ пропагандата (която в България почти отсъства!).Но нали е модерно..
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Педофилията не е ли забранена от закона, та да ми я пропагандират чрез филми.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Който обича извращения да си ги гледа вкьщи или да е забранено за непьлнолетни - хората протестират за това, че се допускат децаАми ако някой блудства в киното с тях
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 34 - Зависи за кой Рамбо говориш. Първят много им харесваше, да го псуакт, да ти покажат, колко зле е маерика, как се отнася към ветераните си и в ккви хроа са се превърнали те.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А спирането на руските канали, сигурно и то е от фашистките времена е.
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колко лева е билета на човек над 18 и за деца над 10,че за по-големи 13-15 щом не е забранен за тях щото до тия възрасти в кината на мечтаната западна Европа не се допускат и не им искат парите,ако е станала грешка то им връщат парите и нищо,че филма е с награди няма награди за присъствие да го гледат.
20
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Годината е 2023 след като не искат да са част от модерния и свободен западен свят" - Свобда за мен, но не за теб.
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има и контрапортест! Хората ще се защитят!
18
4
 
31
 
! Отговори
Предатели преди 11 месеца
Видяхме тротинетката и компанията.. Стига сме възпитавали упадък на морал, ум, ценности. Джендърската идеология, толерастията и антибългарщината вън от България!
17
15
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 11 месеца
Виждам, че един индивид с руска клавиатура *** под различни никове с впн.
16
6
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 11 месеца
Виждам, че се опитваш да си умен, като поставяш запетая, но не и е там мястото. Жалко е да си патриот, а да не можеш да пишеш на родния си език.