Плащаме с карта във влака

БДЖ купува ПОС - терминали
14 юли 2023 16:37, Стела Стоянова
21
Плащаме с карта във влака
Снимка БГНЕС

БДЖ ще купува ПОС терминали за плащане с банкова карта във влака. Вече има обявена обществена поръчка, каза пред БНР Ивайло Георгиев - директор на "Продажби и обслужване" в компанията.

Публикуваният междинен отчет на дружеството показва, че за първото тримесечие на тази година БДЖ е имат приходи от едва 13,5 млн. лева от продажби на билети. Това е с близо 8 млн. лева по-малко в сравнение с тримесечието от миналата година. Лошите финансови резултати на дружеството са на фона на увеличеното финансиране от страна на държавата, която за първите 3 месеца е дала около 60 млн. лева.

Данните на БДЖ показват, че за първите три месеца на тази година са на загуба с 15,2 млн. лева. Около 4,2 млн. лева е била загубата за трите месеца на 2022 година.

Ивайло Георгиев каза, че в момента текат обществени поръчки, за да може продажбата на билети да бъде повишена. Освен купуването н ПОС терминали ще се достави и софтуер за автоматите за билети по гарите. Кога обаче всичко ще стане факт, Георгиев не каза. Машините за продажба на билети стоят от години по гарите.

През фейсбук имало опити за измами и искане на данни за банкови карти, каза още той. "С документи за пътуване хората могат да се снабдяват единствено от офисите на БДЖ или железопътните гари. Продажбите, които предлагаме чрез нашия сайт, са само за билети за еднократно пътуване. Нашите клиенти да бъдат много мнителни при подобни примамливи предложения, които се пускат в пространството". БДЖ са сигнализирали за измамата компетентните власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: БДЖПОС-терминали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
ффф преди 9 месеца
влака е медец - ядеш, пиеш или спиш каквото ти е кеф... това че са мръсни е като обществените тоалетни... като сме мизерници и цапаме такоз е... и другото не мога да разбера една държавна фирма защо трябва да е все на печалба като тя е създадена в полза на народа и може да е на загуба... все едно полицията да е на печалба
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някои тук ми сравняват индийските железници с българските. При индийските пътниците се возят изпонасядали и по покрива на купетата и са натъпкани, като копърки в консерва във влака. БДЖ са по-зле от испанските железници, но не са в по-лошо състояние от индийските и това е неоспоримо. Нашите железници са нивото на сръбските и дори над нивото над гръцките.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чудо невидяно. Руснаците от години плащат навсякъде с телефоните си.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато японците чули, че от София до Бургас пътят с влак е 9 часа, си помислили, че България е по-голяма от Китай.
15
3
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 9 месеца
Човече - на коя планета живееш ? Пътувал съм с влак години наред, докато бях студент.Вагоните првозващи пътници са такива морги, че и *** на би трябвало да превозват.Възпитани служители - може и да срещнеш: един на 10. Ако имаш късмет. Мизерията и гнусотията повсеместна и гарантирана. Индия 1 към 1. Безопасност - майко мила !!!Хвърляй ези-тура дали ще се запали вагон или локомотив... Дано никога не ми се налага никога отново да стъпвам в тия гробници.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 12 Еми пътувал съм, верно преди години, но не вярвам да е драстична разликата от сега. С автобус съм пътувал на дълги разстояния и за мен е много по-некомфортно от пътуване с влак.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой от вас не ползва БДЖ. Да, има влакове с мизерия, но има и такива, които не са. А за сведение на изпращачите влаковете пристигат по-бързо от претъпканите автобуси на Юнион, изнервените шофьори, киото все се карат с пътниците. Персонала на БДЖ е учтив. Там можеш да ядеш, да пиеш и правиш каквото ти е кеф. В много от влаковете е чисто, дори и тоалетните. В автобус на Юнион и кафе няма да ти дадат да качиш. Защо ки въобще ви го казвам, ползвайте си колите и автобусите. Във влаковете е спокойно
12
3
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 9 месеца
Абе Байо, ти пътувал ли си София - Варна с влак на БДЖ ???Пробвай с влака заминаващ в 13 ч. !!!Лашкането е 8 часа. Във вагоните, цял ден напичани от слънцето жегата е абсолютно непоносима. Смрад и мизерия където и да се докоснеш. Няма къде една вода да си купиш. В автобуса поне има климатик и е чисто. На средата на пътя имаш поне възможността да си купиш вода и нещо за ядене. Влакът ПРИНЦИПНО е много по-добър вариант за пътуване, но не и в България, за съжаление.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се пътува с влак на по-големи разстояния е за предпочитане от пътуването с автобус. Влаковете ни не са в това състояние, в което трябва да бъдат и въпреки всичко с автобус от София до Бургас или Варна не е по-комфортно. Във влака можеш да станеш и да се разтъпчиш, wc-то макар и в кофти състояние е достъпно през цялото пътуване и е безплатно.
10
2
 
0
 
! Отговори
Тц,не плащаме! преди 9 месеца
Даже и не ползваме старите тенекии...
9
0
 
4
 
! Отговори
хгхгх преди 9 месеца
Приходите ще се повошът, когато кондукторите спрат да взимат под масата пари. Но при тези ниски заплати няма как да не правят това. А и ръковоството трябва да спре да заделя голяма част от парите по други каси. За чистота и по влаковете са виновни пътниците. Не може с обувки да стъпваш върху седалките. Да си разливат питиетата и т.н. Това въжи и за работещите в системата.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 1това е маневрен дизелов локомотив.Ползват го за да местят вагоните по гарите. Всички изглеждат така.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е нали трябва банките освен такси да цоцкат и от терминалчета, няма лабаво!
6
1
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 9 месеца
Снощи пътувах от София за Бургас. По разписание-6 часа. По часовник - 7 часа и половина. Ама според БДЖ това е "нормално"-все пак сме пристигнали! Климатик йок. Ток в контактите за зареждане на електронни устройства- чат пат. машинистът свири на всеки 2 минути все едно кара парен локомотив отпреди 50 години! И сега посттерминал!!! Това означава да има интернет във влака! Дали?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много добре правят - така ще може да си вземаме лесно билети.
4
1
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 9 месеца
""""Във влак на бдж бих се качил в краен случай.Няма такава мизерия и мръсотия."""" ---- Потвръждавам -мизерия и мръсотия!!!! Докараха БДЖ до нивото на Индийския ЖП транспорт!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във влак на бдж бих се качил в краен случай.Няма такава мизерия и мръсотия.
2
1
 
7
 
! Отговори
тулуп преди 9 месеца
Очаквам пос терминали и по БГ курортите, за да се ползва морето като тоалетна.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За какво плащате ? За тва полуразпаднало се нещо на снимката ли