Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров
20 юли 2023 13:13, Нели Христова
389
Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село
Снимка: Facebook

Известният готвач Таньо Шишков също коментира разразилия се скандал в социалните мрежи. Става въпрос за видеото, в което семейство плаща 650 лв. за три пържоли в ресторант на морето.

"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 г., когато г-жа Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…” Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова така, както ги разбирам днес", пише той във фейсбук профила си.

Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите. На самия него веднъж му се наложило да обяснява как се образуват цените на услугите в бранша, за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Още по темата
"Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилния начин", пише шеф Шишков.

Той призова да не се сравняват скъпи локации в България с "рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла" (правописът е запазен).

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров. Той уточни, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

В четвъртък от Комисията за защита на потребителите заявиха, че започват проверка по заведенията за нелоялни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
1
 
! Отговори
Кирие преди 9 месеца
А,ние сме в Гърция бе!Вие си яжте .....в България.
317
0
 
1
 
! Отговори
Поредният абдал се преди 9 месеца
Изкензал,как ще ми сравняваш гръцко село с Варна.Варна сме Монако-то на балканите и черноморието.Аман от шефове готвачи
316
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То Поморие е супер лукс - луксозна дестинация...сигурно стека там също е 150-200 лева... Не го разбрах човека, сега ми се изясни мнението му.
315
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дробчетата са по 3 и 50 тарелката, а по заведенията - 13-15 и 50. Познайте колко е надценката?
314
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шеф Шишков да каже колко е стека му в Rose Gardens в Поморие това лято най-добреИ от къде е и колко надценка му слага...само 75% ли, че тиквичките били 25 лева...колко ли е стека
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Таню като е от Варна да иде в Мазу - и да каже как е стека след като го изяде. ;-)
312
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скъпа локация е Мазу на плажа на Варна (явно е скъпа на цени!)??? Това ли е Риеиерата на българското черноморие само за отбрани клиенти? Не знаех. Хахаха
311
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Гърция е супер. На плаж с едно заведение, много празни каравани и буквално две групи хора на плажа - там ядох най-влусните калмари и още не знам как ги направиха толкова уникални. Почерпиха и узо.Еми ако беше близо - всяка година щях да ходя там. Затънтено и няма никой, всичко вкусно та вкусно. Не те дерат като за последно като в България, а те черпят - за да се върнеш.
310
0
 
6
 
! Отговори
ДО ШЕФ ЦЪРВУЛ преди 9 месеца
рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла : МИ ТО ТАМ Е ПО-ДОБРЕ И ГОТВЯТ ИДЕАЛНО
309
0
 
3
 
! Отговори
НА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ преди 9 месеца
ТАМ НЕ СА ТОЛКОВА НАГЛИ
308
0
 
2
 
! Отговори
СУПЕР НАГЛИ преди 9 месеца
И БЕЗПОЛЕЗНИ ГОТВАЧИ ЩЕ МИ ВЗЕМАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ : АЙДЕ МАРШ
307
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами утре ни предлагайте месо на цена за един грам,много "шеф тарикати" се навъдихте нещо?
306
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 303 Ама сравнявай правилно - колко е стека на плажа в Гърция? ;-))) Ако ще стравяваме ресторанти - този снек-бар на плажа във Варна за луксозен ресторант ли го имаш? Аз не смятам, че в скъп ресторант ще те пуснат нос, по джапанки или къси *** или по бански.
305
2
 
8
 
! Отговори
Смешки преди 9 месеца
Тая паржола като е толкова скъпа и лукцозна, като я изакаш после акото може ли да го продадеш втора цедка?
304
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като искаш ниско платен готвач отива в кръчмата до вас да си хапнеш замразена вратна пържола от миналата година
303
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ноби, *** готвач е женати и *** ... яж си боба с наденицата, пусни си чалгата и живей елементарния живот на мекотело
302
2
 
2
 
! Отговори
КЪВ СИИИ ТИ БЕ преди 9 месеца
Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. МИ ТОВА Е ПРОБЛЕМА. ОРЯЗВАНЕ НА ЗАПЛАТА ГО РЕШАВА
301
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коментарите пак са на комплексирани човечета, които искат от евтиното ама да изглежда като скъпо. Когато искаш да ядеш евтини кебапчета ги яж, ама когато си тръгнал да поръчваш нещо качествено ще трябва да си платиш. Влез в гърция в истински ресторант не в кръчма(таверна) да те видя колко си отворен.
300
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно манията за величие избива. Зная само за един българин, работещ като шеф. В Щатите- хотел Бельведере/ ако не греша/. Командва голям екип от хора и правят храна за доста хотели. Имаше филм за него преди 5/7 години от ам. телевизия. Поразиха ме и годините му/27/ и супите,обвивани като салами за транспортиране. Останалото е избиване на чивия.
299
2
 
3
 
! Отговори
Бай БанюМутротарикат преди 9 месеца
Докараха ни до там, че да не стъпваме по БГ заведения тия прости червени мутри. Тук из Гръцко всеки ден на таверна, вече ни се втръснаха рибите и морските дарове - всичко прясно прекрасно приготвено, големи порции и перфектно обслужване. При пет човека сметката не може да удари 100 евро. 400-500 гр. вратна телешка пържола с 200-300 гр. гарнитура е 12 евро, крехка и вкусна. Кви тбоунове и райбай-и в Задунайската *** - всичко е леш възкресена с химия, кушай *** мъдър и не дей да мрънкаш.

Спонсорирани публикации