Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров
20 юли 2023 13:13, Нели Христова
389
Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село
Снимка: Facebook

Известният готвач Таньо Шишков също коментира разразилия се скандал в социалните мрежи. Става въпрос за видеото, в което семейство плаща 650 лв. за три пържоли в ресторант на морето.

"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 г., когато г-жа Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…” Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова така, както ги разбирам днес", пише той във фейсбук профила си.

Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите. На самия него веднъж му се наложило да обяснява как се образуват цените на услугите в бранша, за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Още по темата
"Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилния начин", пише шеф Шишков.

Той призова да не се сравняват скъпи локации в България с "рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла" (правописът е запазен).

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров. Той уточни, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

В четвъртък от Комисията за защита на потребителите заявиха, че започват проверка по заведенията за нелоялни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 9 месеца
Тоя сега трябва да го спукат от проверки и глобат за всяки минимален пропуск безпощадно, щото при подобни супер-надценки задължително трява супер спазване на наредбите за чистота и подобни.
257
1
 
3
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 9 месеца
До Трябва да се разбере: Много си се объркал. Ако ти се иска такава България, както си я описал, си я търси някъде извън нашите граници. А тук ги все пак ги търпим "баровци, бизнесмени, манекенки" но само ако не прекаляват.
256
1
 
16
 
! Отговори
Яйце преди 9 месеца
Охххх много обичам някакви инфлуенсъри его-маниаци да ми обясняват колко съм недорасъл за техните "стандарти".
255
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Toзи надут готвач дава ли си сметка че подобни мръсни трикчета са основна причина за слабите им сезони, щото човечецът - както надменно го нарича - повече няма да плати и стотинка на българското черноморие!? Подобно мyтpo-цингалско отношение не се харесва и на чужденците, които и без друго отбягват българското море.
254
13
 
5
 
! Отговори
Трябва да се разбере преди 9 месеца
Почивките са само за баровци, бизнесмени, манекенки от страната и от чужбина това е елита. ВСИЧКИ обикновени трудещи се бедни българи нямат място да се моткат и бутат на моренце и на почивки да се лигавят. Работа и труд до пенсия и да си гледат децата бъдещи роби по градо и у село. Хората никога не били равни и няма да бъдат всяка жабка да си знае гьола. Почивките са само за богати хора няма място за бедняци.
253
5
 
9
 
! Отговори
Питанко преди 9 месеца
Шефче, ти изяждал ли 500-грамова пържола?И предишното шефче мрънкате, че надценка от 210 лв (490 - 1,4*200) за три пържоли била малка?Колко плащате на готвач да приготвянето на една пържола?Аман от заинтересовани лица!
252
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срамота е да се говори за космически цени на ресторантите в държава, в която пенсионерите ровят по кофите. Не ме интересува цената на пържолите в Париж и Рим. Спрете да лъжете, че готвенето било изкуство, не е изкуство, а шменти-капели. Черешката на тортата е ***. Токев е алкохолик. Манчев е истерик. Прости готвачи станаха елит в държавата на Гена Димитрова и Николай Гяуров.
251
4
 
13
 
! Отговори
Не може така преди 9 месеца
Тези цени, особемо ако клиентът не е информиран предварително за тях, са си чисто разбойничество.
250
4
 
3
 
! Отговори
Шишков Яж Хуа На преди 9 месеца
Вилица и една студена бирица
249
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И каква е разликата между Созопол и Неа Врасна примерно според т.н. "Шеф" С Миконос ли сравнява?
248
4
 
10
 
! Отговори
Бах ва у жалките преди 9 месеца
Черпаци Шишковци Манчовци Ганчовци
247
3
 
15
 
! Отговори
кк преди 9 месеца
Имал пари - дал. Аз в ресторант , който няма на входа меню с цени не сядам.
246
3
 
12
 
! Отговори
p преди 9 месеца
И на други места има цени на грамаж. Като се поръчва риба, например. Избираш си рибата, мерят ти я и ти казват колко е. Това май не се е случило.
245
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато "българи" поръчват скъпи менюта трябва да се иска най-напред декларация за платежоспособност и уверение от НАП за платени данъци.
244
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Гърция си поръчахме някаква риба и сервитьора предварително ни обясни, че цената е на грамаж и колко излиза една риба като тегло и цена. Така че, трябвало е и в България така да се направи. Един мой познат в София преди година, пак плати един златен омар в елитен морски ресторант.
243
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига глупости ... цялото нещо е "врътка" - цената била така, ама на 100 грама, ама сервитьора не пита хората, дали са сигурни, щото видиш ли - всеки на обяд от плажа в БГ върти по 600 лева сметка и е нещо нормално ...
242
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя е един шев, виждал съм го да нагъва бургери в Макдоналдс като не виждал храна.
241
3
 
9
 
! Отговори
али бегам преди 9 месеца
готвач плюс кръчмар равно на недоволен клиент и проблем предварително по булгарски решен в бранша . разбра се пържолка е риб блак стак, 14 бр на бележка не се видя, турчето е бело няма тен , иска да подреди гадата кръчма . хммм Да . мито пищово и диневи няма да се видят там
240
4
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
Всеки говори, каквото му изнася и много зависи от коя страна на у..я си. Ся въпросния черпак да каже дали ще отиде в това мега луксозно заведение и място е дали ще плати 500 лв за този стек, и как ще се чувства като го резнат така. Аз не вярвам да е ОК. Иначе съм съгласен, че стека не като да мааш свински или пилешки пържоли. Но и все пак не става въпрос за Мишлен звезди, където например за 170-200 евро на човек може да си хапнеш много добро дегустационно меню, дори и с леки напитки.
239
5
 
28
 
! Отговори
= преди 9 месеца
Ако бетоновите джунгли по БГ море са скъпа локация,то аз съм марсианец. Но в цялата история има и незадоволително-нашенците бавно но все по ясно разбират че нашите курорти са дестинация записани дефинирани, а не за нормални туристи