Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров
20 юли 2023 13:13, Нели Христова
389
Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село
Снимка: Facebook

Известният готвач Таньо Шишков също коментира разразилия се скандал в социалните мрежи. Става въпрос за видеото, в което семейство плаща 650 лв. за три пържоли в ресторант на морето.

"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 г., когато г-жа Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…” Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова така, както ги разбирам днес", пише той във фейсбук профила си.

Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите. На самия него веднъж му се наложило да обяснява как се образуват цените на услугите в бранша, за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Още по темата
"Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилния начин", пише шеф Шишков.

Той призова да не се сравняват скъпи локации в България с "рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла" (правописът е запазен).

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров. Той уточни, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

В четвъртък от Комисията за защита на потребителите заявиха, че започват проверка по заведенията за нелоялни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
30
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
"Известният готвач Таньо Шишков" ??? Първо не е известен, второ - не е готвач и трето - не се казва Таньо Шишков ами Тънко Пишков.
277
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Закривай !!! :)
276
2
 
11
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 9 месеца
Пази Боже сляпо да прогледа.
275
2
 
15
 
! Отговори
Впрочем... преди 9 месеца
Всички летуващи на родното ни Бетономорие мазохисти сме вкусвали миризлливите подметки дето тарикати кръчмари са се опитвали да ни пробутат за " скъпите пържоли " .... Не е минал дори един сезон в който ХЕИ да не са санкционирали и глобявали заведения по морето за храни с отдаааавна изтекъл срок на годност.... Шишчето Шефков първо да опита тоя "скъп" рибай дето не се знае от кой екарисаж е дошъл и после да се изказва кои пържоли са скъпи и кои не са....
274
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя ,,шеф'' за местна консумация тръгнал да обяснява за скъпи локации. Шишков ли си,шиш кебап ли си теб в наистина скъпите локации биха те взели само за помощник,да им правиш заготовките. И то с доста уговорки.
273
3
 
10
 
! Отговори
До 221 - продължение преди 9 месеца
Оказа се, че през това лято в заведенията по цялото ни Черноморие се предлага само замразена океанска скумрия. Хората негодуваха и питаха защо от заведението не купуват риба от местните рибари, които всеки предиобед около 11.00 ч. пристигаха с лодки на плажа и предлагаха прясно уловена риба. Сервитьорката смутено отговаряше, че това не е възможно, защото снабдяването на заведенията ставало по определени правила. Такива ми ти работи.
272
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 221 преди 9 месеца
Разсмя ме, понеже ми припомни едно лято от времето на соца. Родителите ми бяха още млади, а аз бях злоядо малко дете и затова вечер, вместо да се храним в стола на почивната станция, където най-често сервираха постен зелен фасул и увехнала диня, нашите ходеха с мен по заведения и най-често в едно, което наричаха "Гръцко", защото там свиреха само сиртаки. В менюто имаше само рибни блюда.На следващата година отидохме пак там, но се оказа, че по цялото ни Черноморие през това лято предлагат само...
271
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ххахахаа,Варна ли е скъпа локация бе овчар?
270
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя ,, шеф '' мога да го светна че селото в Гърция където ходя често Камари се казва цените са по тънки от така наречените скъпи локации у нас. Само че всичко е на топ ниво.
269
1
 
14
 
! Отговори
По-долу №222 пише преди 9 месеца
нещо, което си помислих и аз. Този дали ще може да докаже вида и произхода на това месо с проверен и издържал проверката документ? Да не се окаже, че прословутият рибай е от престаряла нашенска крава, пратена в кланицата защото вече не дава мляко?
268
1
 
10
 
! Отговори
Филко преди 9 месеца
Шишков, на гол гръб и сто тояги са малко!Още едни,дето ще забравят входа на Черноморието,окончателно!
267
1
 
13
 
! Отговори
Напомняне преди 9 месеца
Цени на грамаж- евтини трикове, с цел да мандръсат посетителите. Гледаш, ама не виждаш- на това са разчитали собствениците , и оФчиците са се набутали. Е, как после българина да почива на родното бетоморие?
266
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако за тоя черпак Созопол е скъпа локация значи е много зле. Тръгнал да обяснява за персонала по морето,смееех. Гледам на една снимка касов бон и в нея калмари по гръцки. Моля? Щото са им сложили лимонче и вече това са калмари по гръцки,като с гръцката салата,щото има маслини. Салата с такова име в Гърция НЕ съществува. Горките шамандури още не са се научили да правят фрапето правилно,да не говорим за Фредо еспресо,Фредо капучино и т.н Ама тръгнали акъл да дават.
265
1
 
16
 
! Отговори
Бау преди 9 месеца
всяко "рандом" гръцко село е по шик от урбанизираната чалгаджийница по българското Черноморие. А пък такива изхвърлячи като този, там не съществуват.
264
1
 
15
 
! Отговори
Иво преди 9 месеца
Много шефове в България, тия двамата от днес никога не съм ги чувал. Добре че вождът е само един и всички му знаем името. Иначе, ако искат тотално да объркат обикновения клиент, седнал в необикновен ресторант в скъпа локация, вместо 35 лв. за 100 гр. трябваше да напишат 5,95 лв. за 17 гр. За пълно объркване теглото е измерено в кухнята в сурово състояние и ако само с това се храниш - си сигурен в качеството. И както пише Шишо, да беше се научил клиентът не само да чете, ама и да смята!
263
2
 
6
 
! Отговори
Продължението - преди 9 месеца
До Случаен минувач - Самите те са афиширали, че обядът на възрастен човек при тях е в ценовия диапазон 30-50 лв. Донеотдавна този диапазон беше 20-30 лв. Може да се убедите в това, както и да видите местонахождението на тази закусвалня, ако потърсите в интернет. Заведението се нарича "МеЗу".
262
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рандом!?
261
1
 
12
 
! Отговори
Мега луксозно ли?! преди 9 месеца
До Случаен минувач - Не, господине. Това е крайбрежна закусвалня, самите те са се афиширали като снек-бар. Дори са обявили, че обядът на възрастен човек там е в диапазона 30-50 лв, а доскоро този диапазон беше 20-30 лв. Може да намерите тези сведения в интернет и да видите самотозаведение и неговото местонахождение. Нарича се "МеНаистина, заведението е по-кокетно от павилиона за "Хайнекен", който се намира точно срещу него, от другата страна на алеята. Непосредствено зад този павилион е плажът.
260
2
 
18
 
! Отговори
ъъъ преди 9 месеца
То няма лошо да си го продавате на колкото си искате, но цената трябва да е ЯСНО обозначена, даже на първо време подобни "звездни" специалитети бива да ги отделите в самостоятелно меню, а не да ги пробутвате между кебапчетата и пилешките пържоли.
259
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Па може и да му се запали заведението. В тия горещини всичко се случва.