Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров
20 юли 2023 13:13, Нели Христова
389
Шеф Шишков за скъпите пържоли: Да не сравняваме скъпа локация с гръцко село
Снимка: Facebook

Известният готвач Таньо Шишков също коментира разразилия се скандал в социалните мрежи. Става въпрос за видеото, в което семейство плаща 650 лв. за три пържоли в ресторант на морето.

"От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 г., когато г-жа Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…” Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова така, както ги разбирам днес", пише той във фейсбук профила си.

Шишков призова да не се толерира неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите. На самия него веднъж му се наложило да обяснява как се образуват цените на услугите в бранша, за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Още по темата
"Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации. Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилния начин", пише шеф Шишков.

Той призова да не се сравняват скъпи локации в България с "рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла" (правописът е запазен).

По-рано случая коментира и шеф Борис Петров. Той уточни, че "това е едно от най-евтините места в Европа за продажбата на това месо".

В четвъртък от Комисията за защита на потребителите заявиха, че започват проверка по заведенията за нелоялни практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя "шеф" със същия акъл като останалите. За бългаския кръчмар проблемът винаги е в клиента, а не в него. Клиентът е длъжен. Смешници ! Аз като клиент, сигурно съм много *** и неразбиращ от тази ракетна наука, с която се занимават българските кръчмари, ама в Италия, Испания, Гърция, Турция и ред други държави, проблем с рестораните нямам. Доволен съм, плащам си и оставям добър бакшиш. Само тук в БГ вечно аз нещо съм в грешка. Затова в БГ в ресторант не стъпвам. Готвя си и толко. Кръчмари
297
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ходил на училище и се научил да чете. Сега проверката да покаже дали се е научил и да пише и смята.
296
0
 
14
 
! Отговори
Че и нагъл преди 9 месеца
Само приказките му за клиента виж! Защо е възможно ресторантьор нагло и безнаказано да демонстрира такова обидно и презрително отношение към турист? Наложително е да има една комисия по етика в Министерството на туризма, която просто да отнема правото на грубите ресторантьори, хотелиери и пр. да развиват дейност.
295
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шеф,Шеф .колко да е шеф?!
294
1
 
30
 
! Отговори
Men преди 9 месеца
Шишков а може ли да го сравняваме е едно италианско село Позитано му фикат и в него има няколко ресторанти със звезди Мишлен и нито един от тях няма цена на грамаж. Всичко е на цяло ястие и цената в ясна преди да поръчаш. В бг няма нито един със звезда даже няма и препоръчан само
293
0
 
30
 
! Отговори
Матрял преди 9 месеца
Абсолютно съм сигурен, че това капанче на плажа зарежда и държи на склад меса от 300лв килото,ама наистина вярвам. :)В България половината население се храни с такива пържоли и то всеки ден.А локацията му е много добра,по добра от Лондон,сервитьорите с ***,ама с дрескод... Клоуни, каквито готвачите,такива и ресторантите
292
3
 
18
 
! Отговори
Така преди 9 месеца
Първо за да отидеш на нашето Черноморие трябва да не си завършил и първи клас,да си много голям мазохист, или да си от малцинството дето няма възможност да мине границата !! Трагедия българска! Закривайте този цирк че не се издържа вече!!
291
0
 
35
 
! Отговори
Мухаха преди 9 месеца
Тия дето са мили чинии и са рязали картофи по кварталните ресторантчета на Запад всичките се върнаха в България като Шефове ..... ахахахахаха .
290
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не сравняваме ресторанти с 3*Мишлен с посредствени наши кръчми.
289
1
 
15
 
! Отговори
Супер Селтак преди 9 месеца
Айде оня с пържолите пак се изхожда тука, алооо, рибай, сърлойн и тибоун а също и рампстейк, 8 унции 10 или 12? На скара на майкроуейв или обикновенна фурна - като ги изcеpеш може ли да ги различиш кое roвнo от каква пражола е а?
288
3
 
9
 
! Отговори
Шеф Тъпанарски преди 9 месеца
Няма значение дали умееш да готвиш или го правиш с качествени продукти, важното е да умееш да изпразниш портфейла на клиента. Айде не можели да четат, как пишат във фейсо а? Диктуват на Сири ли?
287
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да не говорим, че по нашенски заведенията държат във фризер нещата, които не се поръчват често. Така, че какъвто и да е рибай като го извадят от фризер, поразмразят го в микровълнова и ти го сготвят - кой знае каква подметка ще е. :-)
286
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашите шеф готвачи са толкова добри, че само като им кажат рибай Блек Ангъс и веднага даже познават и стандартизацията. :-)Само че тук е България и рибай Блек Ангъс има на различни цени и грамажи, със и без стандартизация. Например "Майстори месари" продават много хубави големи рязвасофки на рибай и т-боун, на съвсем различни цени от тези във Вивенда със usa стандартизация.Така че - докато тези двама шеф готвачи не отидат в Мазу на луксозното ни крайбрежие - чак тогава да сравняват и обиждат.
285
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Ако този беше истински готвач, а не поредният позьор с престилка, щеше да застане на страната на клиентите и да уточни, че стандартната телешка пържола е от 250 до 300 грама. А не половин кило буца, каквито са сервирали на хората в троен вариант. Отделно, няма стандарт за ценообразуването на телешките стекове в ресторантите, затова всеки сервитьор навсякъде уточнява кое за какво е. Дори не е смешно вече
284
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
тоя шишков пропусна да напише, че на читавия готвач на морето му се къса *** от работа 16 часа 2/2 или 5/2 и ако има почивен ден, то удари тото джакпота..
283
0
 
28
 
! Отговори
Готин преди 9 месеца
На всички " шефове на кухни" ще кажа: Не се учудвайте, когато плочкаджията дето ви реди кухнята или тоалената в заведението ви каже, че реди лукс и квадратен метър труд му е 500 левчета.
282
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В ресторанта на Том Керидж( 2 звезди Мишелин) тристепенно меню струва 155 паунда. Тоя иска горе-долу толкоз за вечеря в някакъв хоремаг!
281
2
 
8
 
! Отговори
До Възможности /120/ преди 9 месеца
Ти остави класната мацка сама да прецени дали да излезе на среща с момчето, което предварително я е предупредило, че финансовите му възможности са ограничени. Класното момиче е умно и красиво, може да мисли и да преценява. Такива момичета не се срещат чак толкова рядко, стига да умееш да ги забележиш. Разбира се, ако не считаш за "класна мацка" празноглавата кифла с половин кило грим на невзрачната физиономия, която сама се е обявила за "класна" и чака принца с частния самолет. Има да чака.
280
2
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Аз съм изфестният шеф Мартин ганьовеца .......правя мезета да си е*е мамата за 2000$ режа мъдете на коча и ги правя на скара ! Шеф Иван ме подкрепя както и Шеф гошо , пешо , драго , любо ....тоя ****ал алексей .....шеф димитър ....абре шефове сме се събрали !
279
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ти ко тенис на маса ли искат да играят? де го изкопахте тоя ***