Отпускарският август дойде, горивата нагоре преди голямото пътуване

Бензинът скочи с 8 стотинки на месец, дизелът – с 10
87
Отпускарският август дойде, горивата нагоре преди голямото пътуване
Снимка: БГНЕС

По традиция август е месецът, в който най-много българи тръгват на път за лятната си почивка. Това често води до затруднения и тапи на пътя, но по традиция и до по-високи разходи за гориво.

Цените на автогоривата отново тръгнаха нагоре в разгара на лятото. Проверка на Dnes.bg в специализирания сайт fuelo.net показва, че за последния месец най-масовият бензин A-95  поскъпнал средно с 8 стотинки на литър, или 3% спрямо началото на юли.

Повишението при дизела пък е още по-голямо, като за последния месец дизеловото гориво е поскъпнало с 0,10 лв./л, или 4,07%. Според специалистите тенденцията на поскъпване на този етап ще продължи.

При пропан-бутана поскъпването е с близо 6% нагоре, или с около 5 стотинки на литър.

Според класацията по области, най-евтино в момента е горивото в областите Пловдив, Пазарджик и Перник. На обратния полюс са Кърджали, Разград и Силистра.

В столицата София средната цена на горивата е 2,64 лева за литър бензин А-95 и 2,55 лева за литър дизел. Пропан-бутанът се продава средно по 97 стотинки за литър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Супер модерната и прехвалена натовска техника е тотално разгромена от руснаците, в много от случайте със стари РПГ, ПТУР и снаряди от 60 те години. Масово пленена натовска техника и всякакви видове оръжия. Краварите се канят да дадат на укронацистите танкове Ейбрамс без броня и електроника, за да не им разберат сектетните технологии. Накратко ще им дадат железни ковчези. Мобилизационният потенциял на укронацягите се изчерпва, демографската гриза в уssрайна превъзхожда тази в БГ. Идва к
48
1
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 9 месеца
И кво? Пак ми е евтино. При цена от 1.45 лв преди години пак ми беше екстра. Аз кюмурджийска печка, никога няма да карам. Пропан-бутана винаги ще бъде минимум двойно по-евтин от нафтата и бензина. Такъв е продуктът. Хвърщен? Аз не съм се оплакал, а просто се зачудих, тия в сайта погледнаха ли цените на колонките като пътуваха за работа сутринта или наизуст го карат. Това е всичко. Приятна вечер на всички комплексари.
47
0
 
5
 
! Отговори
обективен преди 9 месеца
И нямало картел . Тези са по опасни и крадливи и от депутатите в НС.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До При . . . Газчицата официално е повишиха с 20% от днес.Да ви е честито завръщането на правителството на Продължаваме Поскъпването
45
1
 
1
 
! Отговори
До Пешо преди 9 месеца
Купете си на шано. Няма да храните мутрите.
44
2
 
2
 
! Отговори
До 43 анонимника преди 9 месеца
Газова бомба ти е кухата лейка на тебе. Какво мога да си позволя е мой проблем. Карай кюмура и трай там. Просто коментирам разликата в цените и несъответствието, което пишат в сайта бе, климбар.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Знаят че ще има повече купуване в определени месеци веднага ги вдигат.. после към септември месец ще ги намалят с викове
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кажи честно славянин. Ти къде се намираш? Що не си се преселил на хубаво в русия? Ти си един лицемер. Много добре знаеш, че русия е едно голямо юиризшиво говвно.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 42 : А защо си си сложил газова бомба в колата? А? Чакай да позная - не можеш и бензина да си позволиш, ама си тръганал автомобил да имаш. Така става като се разпростираш извън чергата си - всичко ти е скъпо!
40
0
 
10
 
! Отговори
При преди 9 месеца
Пропан-бутана повишението не е с 6, а с 16%. До вчера беше 86-88 стотинки. Днес навсякъде е над 1.10 лв. От къде взимате тези цени, не знам.
39
1
 
6
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 9 месеца
Ами като махнем Русия, Китай, Близкия изток, Латинска Америка и Африка на дж.нд.растите им остава Антарктида, оттам ще се снабдяват с всякакви ''евтини'' и ''достъпни'' суровини! Както се казва: честито на ''печелившите''!
38
1
 
1
 
! Отговори
Мерцедес капут преди 9 месеца
Voyah Chasing Light с пожизнена гаранция 30 датчика и сензори, автопилот и автопаркиране, видеозапис, два ел. мотора общо 510 конски сили, пробег 730км, ускорение до 100км/ч за 3.8 сек, пневматично окачване, регулиране на височината на клирънса. Максимална версия обурудване 60 хил долара, базова версия 322,900 yuan ($43 хил). Немски аналог от такава класа (Full-size luxury car E-segment 5th category of the European cars) Mercedes Benz EQE AMG 43 4MATIC, 2 години гаранция, (476 коня, ускорение 4.2 секунди, пробег на батерията 506км) - 150 хил долара за пълна комплектация.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става със зелената сделка? ЕС мина ли на възобновяеми енергии от слънчеви панели и вятърни турбини. Мина ли на електрически коли?
36
1
 
6
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 9 месеца
Със забраната на Китай за износ на галий и германий за дж.нд.растите тяхната електронна продукция ако въобще ще имат такава ще стане непродаваемо скъпа, а китайската ще доминира в целия свят!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е що да не ви стрижат щом търпите
34
6
 
9
 
! Отговори
УмноКрасив ЖълтоПаве преди 9 месеца
Кво стана Русия - падна ли, плаща ли ни вече Трилиони Репарации на Нас и Брюксел?! Забогатехме ли с Руските Пари и Ресурси?!
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без ресурсите на Русия ЕС е обречен да влачи жaлко съществуване.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма начин ЕС и Германия да не си намерят от некъде некакви евтини доставчици на енергоностели и ресурси за икономиката. Не са само Русия и Африка и Азия, има толкова много други разнообразни континенти които могат да доставят евтино. Само неграмотните и невежи хора които вярват в теории на конспирациите, вярват че има начин ЕС да не си намери ресурси и енергии от некои други континенти, не са само Русия, Азия и Африка.
31
3
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 9 месеца
Говори се също, че и Пригожин, ще се бие с Вагнер на страната на Народа на Нигер - така, Русия ще прецека Франция невероятно и ще им го върне тъпкано за Украйна - на свещи ще са, нищо че имат толкова АЕЦ-и. Просто, надцакването започна и винаги има как да те надцакат...
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За тези които не знаят, стана известно, че няма АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ начин Украйна да не победи. Като победим, Русия ще ни плаща трилиони репарации и ще си живеем богато като самододоволни и оядени западняци.