Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип

Той остава задържан за 72 часа
7 авг 2023 08:13, Елка Василева
277
Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип
Кадър: БНТ

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза пред БНТ ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Още по темата
Динко от Ямбол беше задържан от полицията заради разпространен клип с агресия срещу просяк в Равда.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

"Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. Законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев е взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража", каза Маркова.

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично.

„С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разрешавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи“, каза Маркова.

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частноправен характер. Става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 10 месеца
Динко е българският Исус - и изведнъж сакатите започват да ходят
148
0
 
15
 
! Отговори
АНЕЛИЯ ИВАНОВА преди 10 месеца
ШОК: Заснеха на живо как лечител от Ямбол вдига инвалид на крака. :-))))))))))))))))))))))))))))))
147
1
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 10 месеца
Ми евтин ПР на гърба на по слаб от него физически! Що не хване за шията някой като Старозагорския касап или Прокурорския син от Перник? Щото няма топки за това. А колкото до просяка - той е друг казус. Той също трябва да е обвиняем за измама. Но правораздаването не може да бъде Линчуване и не е работа на такива селски бекове!
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно защо няма клечащи просяци пред Народното събрание? Защото полицията веднага ще ги разгони, за да не нарушават спокойствието на дупататите. А иначе са оставени да тормозят гражданите пред магазини и по кръстовища.
145
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей го и тая мутричка е Копейка. Кога медицината ще признае официално това за диагноза ?! Всички *** трябва да са по затворите, иначе всеки ден ще има такива новини. А това е най-лошото, че понеже Копейките са страхливци и въздух под налягане винаги нападат най-слабите и беззащитни хора.
144
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българина не се интересува, че в парламента го крадат с милиарди, просяците са проблема. Кокошкарско племе.
143
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нека се организираме в подкрепа на Динко!
142
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че Динко не е светец, това е ясно, но това не омаловажава факта че разкри измама, която засяга голяма част от обществото. Никой "светец" досега не се беше осмелил да го направи това публично пред камера. И Динко е за пред съда, но за други обвинения, а не за разкриване на измамата с просяка.
141
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Подкрепа за Динко! Долу Доносническа България!
140
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На някои амеби не им е достатъчно да подминат просяка, трябва докажат правотата си с бой, после вероятно си стрижат жените и ги режат.
139
1
 
6
 
! Отговори
До 130 преди 10 месеца
Какъв милиционер ще сигнализира? 60 000 калпака милиция и кражби, убийства, корупция продължават!!!!!!!
138
1
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 10 месеца
На менте-просяка ще му се изплати ли обещетение ? 10- 20 бона минимум !? Няма ли дарителска кампания да се направи ?
137
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Няма страшно, всички които викаха вчера ЗА Динко, днес ще се обърнат като фурнаджийски лопати и ще викат ПРОТИВ Динко." -- И с остриганото нарязано момиче така е било. Всички са викали "българинът изпитва удоволствие когато види нещо справедливо", а после като са го арестували, почнаха да се събуждат и да го наричат "из'верг". И забравиха за деянията на момичето. И с Тити и Тото така е било. Гледали са им видеото и са се смяли заедно с тях, с сега лаят против тях. И с Чеченеца и Тротинеткатa!
136
2
 
4
 
! Отговори
Прости закони трябва преди 10 месеца
На побойника 6 години затвор!На менте-просяка принудителен труд в полза на държавата!Прости закони ни трябват и никакви адвокати!Няма или пробация или условна!Прилага се на мига!Чак тогава ще се оправим!
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако имаше повече като Динко, щяха да са по-балансирани нещата. Но уви. Сега *** просяк излезе победител. Трябва здрава диктатура. Всичко това да изчезне веднъж завинаги. Превърнахме свободата в слободия.
134
0
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 месеца
Динко,да...организира българския ККК,иначе няма...управия. (платена...обява)
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко?Не!
132
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скапана държава. Толерирайте изметта която като пиявица е засмукала социалната ни система. За какво плащам данъци ?! Парите ми да ходят при физически здрави хора имитирайки заболявания? Над половината с ТЕЛК са от ромския етнос без никакви заболявания.
131
1
 
12
 
! Отговори
Така е преди 10 месеца
Когато милицията спи и трябва нормалните хора сами да се справят с човешката наглост !
130
7
 
2
 
! Отговори
ХФ преди 10 месеца
Същото да го сполети! Кой си ти че ще плюеш и нападаш физически по-слаб и ще раздаваш правосъдие! Този надмина наглостта и на онези ловци на пеофили, те поне не влизаха във физическа саморазправа. Същото да го сполети този самозабравил се бабаит, дано!