Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип

Той остава задържан за 72 часа
7 авг 2023 08:13, Елка Василева
277
Повдигат две обвинения на Динко от Ямбол заради скандалния клип
Кадър: БНТ

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като Динко от Ямбол, след видеоклипа, в който той бие и унижава просяк. Това каза пред БНТ ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Още по темата
Динко от Ямбол беше задържан от полицията заради разпространен клип с агресия срещу просяк в Равда.

Маркова каза още, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

"Вчера беше установен извършителят Динко Вълев, за което му е предявено обвинение както за хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, така и за принуда. Законодателят предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. На Динко Вълев е взета и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа и предстои изготвяне на искане за вземане на постоянна мярка задържане под стража", каза Маркова.

Установен е мъжът, представил се за просяк, както и лицето, записало видеото. Пострадалият е освидетелстван, но няма установени наранявания, посочи Маркова. Тя определи деянието на Динко като изключително цинично.

„С изключителна дързост и с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Изразява неуважение към самото общество. Прочетох коментарите в социалните мрежи, голяма част от обществото възприема това поведение на Динко Вълев като един българин с изградено самосъзнание и гражданство, но не считам, че това е начин на поведение и така не биха могли да бъдат разрешавани каквито и да е било спорове. Като свидетел на такова деяние би следвало да сигнализира правоохранителните органи“, каза Маркова.

Установено е, че Динко от Ямбол има и предишни провинения, но по-голямата част са висящи производства от частноправен характер. Става дума за леки телесни увреждания, уточни ръководителят на районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
5
 
2
 
! Отговори
Варвари преди 9 месеца
Помните ли Динко като хвана 20 тина бежанци?А днес колко са?Има ли ефект от намесата на Динко?!По динковски ли ще решаваме проблемите,като се пребиваме от бой?!Не казвам,че съм на страната на просещия и той е за наказание,но къде така се решават проблемите в ЕС?!
168
4
 
1
 
! Отговори
Свинската опашка преди 9 месеца
Да вземат,че да го пуснат за да продължи да тероризира хората .Докога? Да се бие с едри мъже,а не с дребни и то на боксов ринг:)
167
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Динко все се навира между шамарите и пречи на бизнеса на мутрите. Онова с мигрантите си беше бизнес и някой печелише от тях. Сега с фалшивите просяци също е бизнес и пак някой печели и затова все Динко е виновен и все в съда се оказва, когато разкрива незаконните далавери.
166
0
 
4
 
! Отговори
12345 преди 9 месеца
Мега *** клип! Динко откри топлата вода!!! Браво! Аз си мислих, че всички просяци са инвалиди и не могат да работят! Айде сега Динко да открие, че депутатите не крадът с милиони и да почва да ги шамари!
165
2
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 9 месеца
ами щом като няма държава която да раздава правосъдие хората сами ще си раздават правосъдие...понякога правосъдие понякога кривосъдие...ама ще го раздават...
164
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От кога осуетяването на престъпление се наказва с арест и повдигнато обвинение?
163
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако подкрепите Динко,много Динковци като него ще решат,че имат право да пердашат когото си искат.Това означава,че който е по-силен физически ще бие когото си поиска,без значение клоошар или депутат!Тогава по-слабите физически ще се въоръжат и представяте ли си какво ще стане?!
162
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НПОтаджиите на Сорос се опитват да ни накарат да премем, че измамата, просията и проституцията са нещо нормално, така ли?
161
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Свети Динко каза на просяка - Стани и ходи! И му пораснаха крака на просяка и стана и проходи. - из Чудеса, книга 2, псалм 23.
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Протест пред обора на кривите жълти павета в подкрепа на Динко! Нима ако видиш престъпление и го осуетиш, ще бъдеш осъден? Такова послание ли ни изпраща прокуратурата, която е сляпа за всичко останало?
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прокуратурата разтвори чадър над бизнеса с фалшивите просяци. Интересно кой ли е боса на "сакатия" просяк? Такива като него могат да направят няколко хиляди на ден в активния сезон, а когато имаш 100 като него пей сърце
158
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този от много време трябваше да бъде където му е мястото в затвора заедно с много други престъпници
157
0
 
4
 
! Отговори
IT Pro преди 9 месеца
Проблемът е че е заснел клипа и го е пуснал без обработка, а можеше и просто една ковид маска да сложи ;-) Иначе поздрави, ако тоя "просяк" и подобните ядат по един бой на няколко дни ще се насочат към някоя смислена професия и ще помогнат с кризата с кадри.
156
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълна подкрепа за Динко! Защо един Динко видя престъпление, което хиляда милиционери не видяха?
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мъ ни мъ занимавайте с глупости ве!
154
5
 
5
 
! Отговори
Галин Костов преди 9 месеца
Бизнесът с просяците се отчита на ПП-ДП и за това е покровителстван от тях. Същото се отнася и до проституцията. Именно за това двете криминални деяния бяха изтрити от наказателния закон 2022г. В момента продънената от корупция прокуратура е използвана като бухалка за да се сплашва хората тръгнали да разкриват армията на фалшиви просяци по морето и по улиците на големите градове, които на практика извършват престъплението измама по чл. 209, а то по-тежко наказуемо от хулиганство.Пълна пародия!
153
5
 
10
 
! Отговори
Охльо преди 9 месеца
Бие и унижава измамник, а не просяк! Тоя пич е за медал, а не за арест
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А въпросния продсяк ще го съдят ли? Или той се отчита на някоя районна фуражка? ОТВРАТ СТЕ
151
2
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 9 месеца
това е типичен пример за домашно насилие в градски условия - искаме истамбулска конвенция ;)
150
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ай стига бе! *** то имало прокуратура? Хванаха най-големия престъпник в държавата. А с убиеца от Цалапица какво стана? Със Семерджиев? С Бойко Борисов и Кирил Петков? Аааа пардон, последните са още с имунитети. Срам ме е, че живея в тая държава!