Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи

Секторът излиза на протест заради липсата на диалог
16 сеп 2023 17:00, Стела Стоянова
352
Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи
Снимка БГНЕС, архив

Остро осъждаме използваната квалификация от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи затова, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна - член на ЕС.

Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация "КОПА - Коджека", във връзка с изразеното мнение от министър - председателя, че "не преговаря с терористи", пише БГНЕС.

"Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести", коментира Георги Стоянов, председател на БФС.

Още по темата

Според него именно заради липсата на диалог, за първи път от години целият сектор излиза заедно на общ протест. "Искаме да подчертаем, че за нас демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема. Апелираме за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни", подчерта Георги Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо тези зърнопроизводители хранят вече 20г българите с фуражна пшеница?!?!
252
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Испания има голям недостик на зърно и въпреки това отказва да внася зърно от Украйна заради пивишено съдържание на вредни пестициди ,Словакия онзи ден също отказва да вдигне ембаргото за внос на украйнско зърно ,заради повишено съдържание на вредни пестициди и ГМО съдържание което е с забрана за ЕС
251
5
 
9
 
! Отговори
гинес преди 8 месеца
ДенкOFF - НАЙ ТОКСИЧНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР !
250
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Което е истина, не е лъжа, няма защо да се оправдават. Денков го каза много точно.
249
4
 
12
 
! Отговори
ЗАКОН БОЖИ ! преди 8 месеца
Който не храни своята армия - храни чужда! А който не яде от труда на сънародниците си - умира от вносни храни! УКРАИНСКИТЕ - никакъв контрол, извън стандартите на ЕС, обработвани със забранени - вредни за здравето, растенията и почвата пестициди, ГМО с разграждащи се стотици години радиоактивни отпадъци от Чернобил и т.н. За това ли влязохме в ЕС, за да ядем отровни храни и да затрием малкото останали български ???
248
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хората които отглеждат и доставят хляба на народа са наречени(терористи) от една назначена от чуждо посолство за премиер жалка мижитурка.Аз като адвокат обявявам,че ще работя про боно за всеки зърнопроизводител и земеделец който се чувства засегнат и обиден от думите на това приридно недоразумения Денков.
247
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БОКО ТИКВАТА ОБЯВЯВА ПОРТНИХ ЗА КАНДИДАТ КМЕТ НА ВАРНА! ПЕЕВСКИ СТОЯЛ ЗАД КАНДИДАТУРАТА МУ И И ЩЯЛ ДА ВПРЕГНЕ ЦЕЛИЯ БИЗНЕС, ВИКА БОКО. ЧЕСТИТО НА БИЗНЕСА, СЕГА ДА ТЪРЧАТ ДА ЦЕЛУВАТ ПРЪСТЕНА НА ДЪНКАТА, ПРЕЗ КОЙТО ЩЕ МИНАВАТ ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ ПАК!
246
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трактора създаде сглобката - трактори ще я разглобят. Това е ирония на съдбата.
245
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков ще си сърба попарата. Щом Гешев за една дума му взеха главата, както всъщност падна и главата на Рашидов - като нищо ще падне и главата на Денков. На косъм е.
244
2
 
12
 
! Отговори
240 преди 8 месеца
До 244Имам много приятели зърнопроизводители. Знам го от тях. А това не е тайна. Всички свързани със зърнопроизводството. Знаят го и министрите и митниците о данъчните и ВСсиЧКИ ама никой не смее да гъкне а вие ядете животински хляб с набухватели и консерванти та ви пращят ушите.Тия са престъпници!!И да допълня, хлебната пшеница се изнася на 100% в Румъния!!
243
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хората които изхранват народа наречени терористи от неизбран клоун саботажник!
242
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков, заминавай в Украйна! Вредни сте за България.
241
1
 
9
 
! Отговори
до 240 преди 8 месеца
До АнонименЧовек, покрай тая дандания да не изскочат едни факти, от които да ни се изправи косата. Ако това за хлебната и фуражната пшеница е вярно, работата е много, много лоша!
240
4
 
8
 
! Отговори
САТАНА преди 8 месеца
Денков е зуберски ***,Вътев негоден земеделец,а Петков лицемер !
239
1
 
10
 
! Отговори
До Омерта преди 8 месеца
Да те сваля малко на земята - хората, на които са раздадени около 30 милиарда, все ще имат някой лев да платят на друг, който да "стриже" по 12 часа... Де, не ги жали толкова!
238
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна не е в ЕС и въпреки войната има много евтини торове. Така ръси тор на поразия. Житото се доказа в другите държави, че не е в норма. Други изреваха преди ветото, че получавали техническа пшеница. Лабораториите в България са под крилото на Кирчо и Кокорчо. Никой няма да знае реално колко и с какво е тъпкано житото.
237
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фермерския съюз са точно терористи.Да кажат ЗАЩО изнасят хлебната пшеница а хранят българите с фуражно зърно!!!И това е вече 20+ години.
236
0
 
2
 
! Отговори
пак отговор 4 преди 8 месеца
До ПроСоТо Човек, подкрепям те!
235
10
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
Терористи са защото зърнената мафия е под руско командване а Русия е терористична държава.
234
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гн Денков е прав,апсолютни руски терористи сте.Отивайте вие в сибир,вие защитавате техните интереси.