Борисов готов да разреши кризата със зърнарите, ДПС било част от коалицията

Да преброим по сектори кой какви коли кара ли, пита лидерът на ГЕРБ
Обновена: 19 сеп 2023 09:58 | 19 сеп 2023 09:58, Петър Бойчев
218
Борисов готов да разреши кризата със зърнарите, ДПС било част от коалицията
Снимка: БГНЕС

Борисов се самопредложи да посредничи за решаването на кризата със зърнопроизводителите. Според лидера на ГЕРБ конфликтът между тях и правителството  трябва да се разреши с преговори. Пред журналисти в парламента Борисов изрази учудването си, че няма реакция от страна на ресорните членове на кабинета по кризата.

"Всичко се решава с диалог. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят; това е огромен апарат, който стои и чака парламентът да вземе решение. Умолявам да станат активни, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда от нещо ние сме насреща, ще го вкараме и утре ще го решим", каза недоволен бившият премиер.

Той изрази готовност да посредничи, ако някой го поиска от него.

"Аз знам, че всичко в тази страна, което е станало положително и добро, е станало с диалог. Със сиурност има и доза истина в това, което каза Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на ИТ сектора или на който и да е друг сектор автомобилите, и това прави впечатление, това ги дразни", коментира Борисов луксозните автомобили на хора от бранша.

"Това се набива в последните дни – майбасите. И това ги дразни. Затова казвам – я, да преброим кои сектори какви коли имат тогава", препоръча лидерът на ГЕРБ. 

Той отново не каза кой ще е кандидатът за кмет на София и обясни, че за тях има по-важни неща за решаване в момента.

Некоалицията вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината, защото ние по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни защото сме гласували за това правителство”, посочи той. На въпрос дали ДПС е в коалицията той каза: “На практика да”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
18
 
! Отговори
Баце преди 8 месеца
Баце, пак ли ще пращаш програмистите да стават овчари?
23
4
 
13
 
! Отговори
Хе Хе преди 8 месеца
Май в Амбасадата са му приложили на Буци процедурата с яйцата и двете тухли. Сега и ще кукурига че не е той пред кокошките с царевиците пред камерите кат е ясно че 3/4 от земеделците са негови ора суджучета.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боци кви разговори да търси правителството Като те отказват такива .Протеста е политически Водачите му все хора на радев .Бой по манерките и контрапротести . Иначе ще протестират до като върнат радев на власт.
21
2
 
18
 
! Отговори
По-точно преди 8 месеца
Едрите зърнари, които стоят зад протеста са на Боко хора.
20
3
 
11
 
! Отговори
Бойко Тиквата преди 8 месеца
Повече протести срещу мен в България няма да има. Метнах Радев от трона и сега ставам вашия вече цар Бойко. Ето и Доган, цара на турците и той, мър подкрепя, ва;))) Щом турците мър крепат и султан ша ви стана. Скоро;))))
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На ИТ сектора автомобилите само ще ги гледате. От далече!
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баце, току що загуби изборите за кмет във София.
17
0
 
23
 
! Отговори
Борисов преди 8 месеца
Секторът на високите технологии никога не е бил субсидиран с 2-8 милиарда на година! Като е така, защо НАП не могат да намерят свестни програмисти - защото ДЪРЖАВАТА им дава заплати от по 2-3000 лв. Така че за този бизнес и колите им - толкова. Но виж зърнарите с едното никакво образование са милиардери по субсидии! Борисов лъже, та се къса!
16
2
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 8 месеца
Борисов е хитра лисица. Използва всякакви стратегии, за да се докопа до властта.
15
2
 
18
 
! Отговори
Постановка преди 8 месеца
Този протест да не е провокиран от Боко Тиквата, за да се направи на велик и незаменим политик за предстоящите избори и за да стане ротацията на Правителството по-рано?! Май Нинова беше права, че той стои зад всичко това, той ги отгледа зърнените мафиоти и той им дърпа конците.
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов е част от проблема. 12 години тези протестиращи получаваха субсидии, уедряваха земи. Намаляха до минимум зеленчуко производството, овощарството, животновъдството, внасяме отвън продукция която традиционно произвеждахме. Имаме свръхпроизводство на зърно, но се субсидират и подпомагат още и в тези условия искат цени над пазарните. Добре отгледани феодали.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно е да караш майбах закупен с пари изцяло от собствен бизнес, друго е да го караш с пари от субсидии на гърба на хората и на другите земеделци, чийто субсидии си окрал. Това дразни хората, не самия Майбах.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Опааааа, имаш проблем:-) В съзнанието на българския народ ДПС е "турците",а партньор на ДПС е "ортак с турците". Криво, право - така е. И избирателя по ДНК инстинкт наказва партиите които влязат в тази графа. Костов, царя, другарите- хванеш ли се с тях , печата е жесток и кармичен. Но - големи хора сте, правете си сметката:-)))
11
1
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
От утре всички на коне
10
2
 
15
 
! Отговори
Jonsy преди 8 месеца
Като броим колите по сектори, да преброим и субсидиите и колко от тях са раздадени на фирми близки до ГЕРБ.
9
3
 
15
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 8 месеца
То това , че с ДПС сте дупе и *** не е някаква новина, всеки нормален човек го знае. Има коалиция на мафията, и тя успешно се справя с ликвидиране на държавата!
8
2
 
12
 
! Отговори
Аватар преди 8 месеца
Разликата е, че зърнарите са субсидирани с 2 млрд.лева???
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дъртата мутра клати правителството! Денков, къде гледаш? А сега щял да разреши кризата! Хайде, нема нужда!!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гласуваш за ПП-ДБ, получаваш Борисов и Пеевски!!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хехе, Кирчо, Кокорчо, Гнома и Ицака се кълняха, че няма коалиция с ГЕРБ, а то се оказа, че не само с ГЕРБ имат, но и с ДПС!!!