Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център

Ако е прострелян в гръб, може да има тежко обвинение
19 сеп 2023 08:05, Петър Бойчев
436
Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център
СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
3
 
23
 
! Отговори
закон за мвр преди 7 месеца
Чл. 87. (1) Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо:след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга;МОЛЯ ДА НЕ АДВОКАТСТВАТЕ НА ИЗВЪРШВАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДАЛЕЧ НАДВИШАВАЩИ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ А ПОЛИЦАЙКАТА Е ЗА НАГРАДА.
319
2
 
26
 
! Отговори
хм преди 7 месеца
Много добро дете бил младежа и останалите от компания също. Винаги поздравявали пред блока. Имали малък порок обаче - удряли с метална тръба по главата момичета и ги обирали. Казвали, че имат и пистолет. Ама това са дреболии де.
318
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поклон пред такива полицаи.Предлагам я за министър на МВР
317
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
разгула на престъпниците е резултат от това че българина последните 30 години се е оставил в ръцете на обикновени антибългари дето защитават чужди интереси и превърнаха държава със световно земеделие и европейска промишленост в африканска колония
316
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
предлагам защитниците на бандита да бъдат удряни всеке дден с метална тръба по главите докато им дойде акъла
315
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
трябва да вкарат родите лите на тоя дивак за превъзпитание - колко народ е пострадал от тия дето си мислят че безнаказано могат да тормозят хората и какви вреди на психиката са нанесени на тия хора и как се лекуват-. като очеткат и някой дето пие дрогира се и кара ще спрат произшиствията с такива и-ди-оти
314
1
 
17
 
! Отговори
..... преди 7 месеца
Тази дума ,,хипотетично" едва ли е записана в закона за МВР.Такива времена настанаха ,че престъпниците имат повече права от жертвите и гражданите,които плащат данъци!
313
1
 
27
 
! Отговори
я помислете преди 7 месеца
Удря с метална тръба по главата млада студентка за да я ограби , а ако й беше чупил черепа и убил.Пок ли ще защищавате убиеца и грабителя.Браво на полицайката -доблестна постъпка отлична стрелба.
312
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На олимпийските игри нашите момичета взеха медали.Нито един мъж не беше номиниран.Мъжете полицаи освен да загиват от ръцете на престъпниците и след това да им откриват мемориали друго право нямат.Тази жена показа че така се вземат правилните решения.Като че ли жените ни са по големи мъже.Явно България ще я оправят жени защото имат топки.Кураж момиче .Ако закона тръгне срещу теб значи престъпноста в България е по силната. Престъпноста ще я победят жените като по силни личности от мъжете,Кураж
311
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво адв. Марковски казва за закона: "Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено."Какво казва законът: ЗМВР л. 87. (1) Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо:...3. след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъплление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга:....
310
27
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 7 месеца
Баси смешната версия измислиха - следели ги от месец ахахахахаха. Сега ще подменят и доказателствата. Не защиравам престъпниците, още повече че са мaнgaли, но до утрепеш човек за кражба е ясен показател какъв батак е в тази така наречена "полиция".
309
2
 
41
 
! Отговори
анонимна преди 7 месеца
Гордея се, че имаме такива полицайки и тя е и олицетворение на българската жена. Не можем да оставим престъпниците да ни грабят, убиват и насилват. От нас зависи в каква държава искаме да живеем. Подкрепям !!!!
308
1
 
17
 
! Отговори
Чичко Долфи преди 7 месеца
Одобрявам това!
307
2
 
32
 
! Отговори
Кмета преди 7 месеца
Само уважение за този истински полицай.
306
2
 
46
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Всичко е по закон. Крадец, маскиран и опасен бяга. Полицай му казва да спре. Крадецът не се подчинява - бам. Напълно законно! Да се награди полицая!
305
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво, една добра вест. Само да припомня - 18г в 5ч сутринта бяга от полицията след като е обрал 2 студентки, и опит за влизане в бизнес център. Един *** по-малко и да туземецц е за който не е разбрал.
304
2
 
26
 
! Отговори
акуд преди 7 месеца
браво на този полицай тя е герой, а другите са *** за подобни случай!!! само трябва да се научат да стрелят в краката за да може да е задържан съден и в затвора и да знае крадеца дали малцинствен или друг, че ще бъде неутрализиран болезнено....всеки полицай съден при подобен сценарии спазил всички процедури е ясно, че това е намеса на чужди сили в защита на малцинства и други неопределени индивиди :)
303
2
 
36
 
! Отговори
Мисля преди 7 месеца
Това не е кражба,а е грабеж.Трима маскирани нападат жени.И изисква много по-тежко наказание. В доста други държави ще гръмнат бандита.
302
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според полицията и тези под колоните на Министерския съвет бяха опасни.... според полицията всичко беше законно, нали?
301
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каквото търсили намерили! Трябвало и другите двама да се отстрелят и да имат респект истаналите ***, че така не може!!! На абсолютната анархия по улиците трябва да се сложи край, макар и с крайни средства!!! Ако бяха вашите дъщери или съоруги жертви на тия тримцата и удряни с тръби по главите щяхти ла да ги съжалите!? Риторично питам ларж коментаторите...