Протестиращите енергетици вече мислят и за стачка

Готви се и национален протест
146
Протестиращите енергетици вече мислят и за стачка
Снимка: БГНЕС

На магистрала "Тракия" се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса "Марица-Изток". На този етап се обединиха около решението от понеделник или най-късно вторник да започне подписка по рудници и цехове за започване на ефективни стачни действия, съобщава БНР.

Тя трябва да бъде подкрепена от 50+1 процента от работниците. Ще трябва и точно да се формулират исканията към работодателя, както е по закон. Готови са на стачни действия, които да продължат максимално дълго, казаха миньорите.

Обсъждат се и ден и час, на който да се призове за национален протест, на който те очакват подкрепа от цялата страна. До този момент доколкото се разбраха, това ще е четвъртък.

Протестиращите се обединиха около мнението пътните блокади да останат и по време на ефективните стачни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма да си мръдна пръста да Ви подкрепя....защото при Вас едно си баба знае...едно си бае...
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Една бая засукана кака си ги тресеше на блокадата, ние сме миньори....то ясно че е синдикалистка и химикал и едно друго нещо само е вдигала, ама толкова ясно е че режисура.Нали гражданите там протестираха заради отвратителна мръсотия?
72
2
 
16
 
! Отговори
Съдби на кръстопът преди 7 месеца
Някога във Видин когато затвориха предприятието и пак лъгаха хората, че ще можело да се преквалифицират. От някогашното 80-хилядно бижу на река Дунав се е превърнал в призрачен град под 20 хиляти, като тези 20 хиляди са хора под прага на крайната бедност.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Швейцария като не е в ЕС и НАТО да не е без банани и тоалетна хартия бе?
70
8
 
10
 
! Отговори
= преди 7 месеца
Да я почват стачката. Но без да им се плащат заплати. Тогава обществото ще разбере, че можем и без тец2 която генерира огромни загуби и ще се справим нормално и без тези рекетьори. Дано правителството прояви твърдост и да не се поддаде на изнудването на тези селски тарикати
69
4
 
6
 
! Отговори
магаревъд преди 7 месеца
Абе защо те са разкарани тия от националната инфраструктура? Съдени, осъдени?... Защо държавата изпълнява "искания"? Ако няма полиция, частна "охранителна" фирма да наеме държавата да разкара боклyците от магистралите!
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съвременните българи са с мироглед на уземци за дрънкулки, дънки и Киндер си продаде държвността и си заслужава робството.
67
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо не си покажат фишовете на заплатата, поне 2 пъти над средната , на обикновен бачкатор, не на началник! Миньори с анцузи и маратонки за по 1000 лева, за какво реват, ще им отнемат привилегиите на тия хрантутници! Да ходят пред Министерски Съвет, защо ми пречат на мен да работя?Това не е протест, а политическа работа! Епилирани миньори с ноктопластика!
66
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сиреч скоро ще останем без ток ще построим зелената сделка и ще се върнем в 19 век.
65
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
До АнонименИ банани има целегодишно и меса, които не можеш да разбереш от какво животно са.
64
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Тази антибългарска, некоалиционна сглобка, трябва да бъде изметена. Води България към сигурно изчезване.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анал изатор преди 7 месеца
Наистина на българина съдбата му е предрешена- заменят държава за тоблерони и нова кола на 4 години! Консуматори без Дух и душа!
62
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Тъкмо ше ги разкарат бързо. Има смисъл от обща политическа стачка, както беше смъкнат от властта двойният агент Луканов.
61
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера един приятел се върна от Русия, и разправя, че извън Москва на 5 километра населените места нямат канализация и руснаците ползват външни тоалетни.
60
5
 
12
 
! Отговори
Сержант преди 7 месеца
Един от последните бастиони на комунизма. Там се започва работа с рушвет или по наследство. Ако ТЕЦ 2 е частен, половината от работниците ще се преквалифицират. Нека като стачкуват да си показват фишовете и каква работа вършат за това. Не искат да пуснат кокала.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тия са като кремиковци - по-евтино беше да им се дават заплати и нищо да не правят отколкото да похабяват суровина ама само им го предложи и излизаха няколко хиляди човека да клатят правителства, щото на шефчетата кражбите също ще спрат.
58
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При Тодор Живков при социализма когато бяхме с Русия бяхме бедни нямахме Киндери и Тоблерони а днес при демокрацията и американското партньорство живеем богато и във всяка бензиностанция има избор от стоки за които навремето само можехме да мечтаем, или да ги зяпаме през витрината на Кореком и да мляскаме след детето на партийния секретар което яде Киндери и Тоблерони, а ние преглъщаме сух марципан "Кума лиса".
57
4
 
4
 
! Отговори
ПЕТЪР МЛАДЕНОВ преди 7 месеца
Да идват танковете!
56
1
 
4
 
! Отговори
да преди 7 месеца
сватбата между денков и габриел се разваля...народа ще ви разкаже играта, мр-ъсни продажници!абе, денков, уж си академик, не ти ли мина през гла-вата пословицата народна - ОРТАШКОТО ИМАНЕ, И ГАРГИТЕ НЕ ГО КЪЛВАТ!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сглобка с възраждане няма как да стане. Те по природа са разглобаджии, ама трябва да си сляп, глух и да нямаш две мозъчни клетки да не го разбереш.

Спонсорирани публикации