Проверката на пътищата: Седем с тънък асфалт, неравности по "Хемус" и "Струма"

Проверени са 165 км нови пътища
Обновена: 23 окт 2023 12:32 | 23 окт 2023 12:32, Стела Стоянова
100
Проверката на пътищата: Седем с тънък асфалт, неравности по "Хемус" и "Струма"
Снимка БГНЕС, архив

165 километра нови пътища, които още са в гаранция, са проверени през септември от Института по пътищата и мостовете към АПИ с профилограф. Проверките ще станат регулярни, обяви днес регионалният министър Андрей Цеков.

На 4 от проверените 13 пътища за равност участъци в гаранция са открити нередности. Това са отсечките между Кресна и Сандански на магистрала „Струма“, околовръстния път на Добрич, пътя Мездра – Роман и участък от „Хемус“.

Тъй като там измерената равност не отговаря на условията, са взети и проби от асфалта.

Взети са общо 312 сондажни проби от 12 обекта в гаранционен срок, като на 7 от тях са установени разминавания на дебелината на асфалтовите пластове с проектните. Такива има на пътя Червен бряг – Чомаковци, Бяла Слатина – Плевен, обхода на Ахелой, околовръстния път на Добрич, пътя Смолян – Широка лъка и участъка Кресна – Сандански на магистрала „Струма“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още от едно време се знае че Бойко краде от асфалта. Тая схема я разработиха с техните фирмите още когато беше кмет на София. После като стана премиер схемата с ГЕРБ стана национална схема. Оказа се толкова ефективно че сега който и да дойда на власт веднага подхваща същата схема.
65
2
 
15
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 месеца
Баце масло не яде, само мас. Затова асфалтът изглежда така - като разтекла се мас на неравна филия.
64
2
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 6 месеца
Преди изборите ала бала кодовете ядките на Шишков вървят
63
5
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 6 месеца
Били установили били незнам какво си Шарлатани 3 год саботират инфраструктурата на България ВИЕ къде какво построихте ИМАТЕ ли нещо качествено направено А къде са парите от бюджета за инфраструктурата 3 год нищо не правите Изобщо държавата интересува ли ви Сега преди изборите като Шишков с ядките Къде са ядките на Шишков БЕШЕ докарал нещо там пак преди изборите и дежурните шарани хоп антита
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Баце асфалта е тънко намазан, като масло на филия. Нови технологии.
61
2
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Защо харчите пари за проверки на нещо което цялата държава знае? И по важното ще има ли най накрая осъдени за предумишлени убийства по пътищата заради корупция, тънък асфалт, пътни пропадания и каквото друго се сетите? Кога най накрая ще стигнем румънците и ще видим цял кабинет министри в затвора?
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като ги пришпорват да свършват по бързо така става на всеки му дрeме на дядовиа
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
повече за ГЕРБ няма да се гласува по-добре Възраждане-да ги вкарат в завора
58
3
 
16
 
! Отговори
ББ преди 6 месеца
Асфалт паша, чекмедже кюлче ага, той ги разбира асфалтовите настилки.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А Бойко не слиза от екрана . Оруел 1984
56
6
 
4
 
! Отговори
т и к ф а та преди 6 месеца
крадеше - може бино оставаше и за некачествени пътищаот почти 3 г новите променени вече крадат на 100% явно щото пътища йокпри тивоний хемос щеше да е готова поне до ловеч-плевен про новите надали до 2030г при това пъти поскъпатакива ти му булгарски работи
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Асфалт не се яде, но от асфалт яко се краде!
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бацо Банкянски е майсторът на тънкият асфалт! С асфалт за 1 километър той прави 5 километра. С този номер пълни чекмеджетата!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И кво сега, кой ще опере пешкира? Или не е възможно да се установи точно колко е откраднато, и затова никой няма да бъде осъден?
52
3
 
6
 
! Отговори
ганьо преди 6 месеца
По добрете вземете довършете Хемус, файда от мерене няма
51
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Ако законодателството ни беше като в Китай,павиана от банкя и неговите приближени крадци на държавна пара,щяха да бъдат осъдени на смър чрез разстрел.Нали сте виждали как се изпълнява-осъденият на смърт,с белезници на ръце,отзад на гърба,клекнал на колене,и един полицай отзад,с опрян калашников на главата му.И да видим,дали банкянските павиани пак ще крадат народна пара.
50
0
 
16
 
! Отговори
Qwerty преди 6 месеца
Проверките са ясни, резултатите - очаквани, а последствия за изпълнителите ще има ли?
49
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
НЕКАЧЕСТВЕНИ ПЪТИЩА ОТ КРАДЛИВИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И ОЩЕ ПО КРАДЛИВИ ПРИЕМАЩИ ОБЕКТИТЕ! И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА Е ПОД 2 ЛЕВА! ТОЛКОВА БЕШЕ ПРЕЗ 2009-ТА ГОДИНА ПРИ СЪЩИТЕ ЦЕНИ НА ПЕТРОЛА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ БОРСИ! НАРОДО СЕ КРАДЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!
48
0
 
8
 
! Отговори
Аха преди 6 месеца
Нещо за магистрала Марица да има? Защото има цели затворени участъци с проломи, където и трева даже расте! Пропадането започна още 3 месеца след откриването на участъка Хасково до Тракия!!!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Който е изял асфалта,да върви в кауша,иначе само регистрираме. Тази бедна държавица,някои с дебеле вратове я свършиха.Големи кражби,голямо чудо. Милиарди пълнят л. сметки на някои олигарси,а близо 80% от българите,живеят ден за ден.

Спонсорирани публикации