Проверката на пътищата: Седем с тънък асфалт, неравности по "Хемус" и "Струма"

Проверени са 165 км нови пътища
Обновена: 23 окт 2023 12:32 | 23 окт 2023 12:32, Стела Стоянова
100
Проверката на пътищата: Седем с тънък асфалт, неравности по "Хемус" и "Струма"
Снимка БГНЕС, архив

165 километра нови пътища, които още са в гаранция, са проверени през септември от Института по пътищата и мостовете към АПИ с профилограф. Проверките ще станат регулярни, обяви днес регионалният министър Андрей Цеков.

На 4 от проверените 13 пътища за равност участъци в гаранция са открити нередности. Това са отсечките между Кресна и Сандански на магистрала „Струма“, околовръстния път на Добрич, пътя Мездра – Роман и участък от „Хемус“.

Тъй като там измерената равност не отговаря на условията, са взети и проби от асфалта.

Взети са общо 312 сондажни проби от 12 обекта в гаранционен срок, като на 7 от тях са установени разминавания на дебелината на асфалтовите пластове с проектните. Такива има на пътя Червен бряг – Чомаковци, Бяла Слатина – Плевен, обхода на Ахелой, околовръстния път на Добрич, пътя Смолян – Широка лъка и участъка Кресна – Сандански на магистрала „Струма“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Б,Борисов:Гледай,гледай Балтов,каква маркировка,а?Ха,ха,ха!Какви са тия "умници",дето продължават да гласуват за това нещо?
25
2
 
9
 
! Отговори
... преди 6 месеца
бе то по средата на пътното платно на АМ Марица трева никне бре!? Къв асфалт!? Пък било то и тънък!?
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оня с джипката,дето се снимаше до всеки багер,няма ли кой да му потърси сметка?
23
1
 
0
 
! Отговори
ако предположим преди 6 месеца
че някой мисли и прави пътища , какво се вижда . стари пътища с кратери , не са пипани от правенето им преди 40-50 години . Полустари пътища , 20-30 годишни , не са ремонтирани . сега построени тесни 2 лентови пътища - малко около 3 магистрали и околовръсни . Почнали са да се развалят , липсват знаци, мантинели и макрировка няма, само има ремонти навсякъде . каквото имаш поправяш и използваш . тук в бг не е така . тия по-нови пътища се правят и са недоправени . друго не се пипа .
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А по Тракия?
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз се учудвам , че изобщо са намерили път за да стигнат до проверяващия участък.Защото на моменти е не възможно преминаването.
20
2
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 6 месеца
Всичко в България е имитация!Какво означава тънък асфалт?Асфалтът е много видове на различна цена,това проверява ли се какво е заложено,какво е положено,отговаря ли на климатичните условия,за какво качество е гарантирано и т.н. за "белите държави"?Пак ще ви повторя,близо четвърт век живея на Запад,за този период нито веднъж не видях ремонт на магистрала която съм заварил при пристигането си!Политиците ви имитират работа,а имитацията използват за да ви обират!Съгласете се, че сте неуки и търпелив
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо контролът по качеството не извършва проверките по време на строежа на пътищата?
18
3
 
10
 
! Отговори
Красимир преди 6 месеца
Осъдени и лежащи за измамите има ли. 77 години другарите отчитат единствено статистика с хиляди престъпления за милиарди и нито един осъден. Това не е прокуратура е ***.
17
1
 
5
 
! Отговори
да питам преди 6 месеца
служебния строителен министър като прави тия проверки и буци обясняваше, че са се изтрил 8см Хасвалт по "неговите" магистрали - нали писахте министъра какъв бил пиянка и превратаджия? сега защо така се напълни с лафове за чекмеджето в коментарите?
16
0
 
5
 
! Отговори
Преди няколко преди 6 месеца
Месеца по документално предаване по документлана телевизия даваха как се строй магистрала в Испания - 31см асфалт се полага.Това което казаха е, че Испания има най-голямата пътна мрежа в Европа и третата най-голяма в света след Китай и САЩ които на площ са 10 пъти по-големи от Испания изводите за всички вас крепостни с********
15
1
 
1
 
! Отговори
като кажат за наруше преди 6 месеца
ния , винаги започват спорове . Да ги глобяват . Божков също - магистрала Тракия дето стана на вълни . не ми е ясно как е различна пробата , но път има и стана ала балата . преди пътища нямаше . то като има разлика , не означава че хитрец е скатал цимент или пясък - и двете са евтини . на 100 км , около 20 камьона , сигурно са 240 бона .
14
1
 
4
 
! Отговори
бивш оптимист... преди 6 месеца
До Кражба на средства - е, понеже съм "бивш оптимист"... с питане не става, кучето скача според тоягата... явно вече дотам сме я докарали...да припомням ли за чекмеджета, къщи в Барселона, къщи за тъщи, Магнитски и т.н....и какво направиха Каскета и Сарафа? и с кого смениха Каскета - с помощника му, който нали не е знаел какво прави Гешефта, докато му беше заместник...
13
2
 
6
 
! Отговори
хе хе хе преди 6 месеца
Тия сега надупкаха пътищата със сонди и съвсем ги окепазиха. А за дебелината на асфалта си е ясно и без сонди - 2-3 сантиметра. За 15 млн на километър - толкоз:)
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новите измамници правят проверки! Никой не ви вярва! Трабва да строите магистрала хемус а вие откраднахте спестени милиони за довършването и! Затвор за тези престъпници!
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Свинятa Лиляна Павлова министър на регионалното развитие и благоустройството от ГЕРБ през 2012-та година обеща че до 2017-та година магистрала Хемус ще е напълно завършена. Стана 2017-та и тя беше доникъде. Тогава от ГЕРБ обещаха че до 2021-ва година ще бъде завършена изцяло. Нъцкииии...вече сме си да го кажем 2024-та година и магистралата е наполовината завършена? Колко по-голям аргумент да дам за да не гласуваш за ГЕРБ? КОЛКО?
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На магистралата до Нова Загора всички ставаме моряци, на това силно вълнение.. Някои дори стават парапланеристи и излитат...
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко милионите са изнесени в сакове и са на сигурно място в Чекмеджето.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има ли за бай Ставри?
7
2
 
9
 
! Отговори
Бели Дебели Кока преди 6 месеца
Асвалта на тънко, магистралата на дебело.

Спонсорирани публикации