Проверката на пътищата: Седем с тънък асфалт, неравности по "Хемус" и "Струма"

Проверени са 165 км нови пътища
Обновена: 23 окт 2023 12:32 | 23 окт 2023 12:32, Стела Стоянова
100
Проверката на пътищата: Седем с тънък асфалт, неравности по "Хемус" и "Струма"
Снимка БГНЕС, архив

165 километра нови пътища, които още са в гаранция, са проверени през септември от Института по пътищата и мостовете към АПИ с профилограф. Проверките ще станат регулярни, обяви днес регионалният министър Андрей Цеков.

На 4 от проверените 13 пътища за равност участъци в гаранция са открити нередности. Това са отсечките между Кресна и Сандански на магистрала „Струма“, околовръстния път на Добрич, пътя Мездра – Роман и участък от „Хемус“.

Тъй като там измерената равност не отговаря на условията, са взети и проби от асфалта.

Взети са общо 312 сондажни проби от 12 обекта в гаранционен срок, като на 7 от тях са установени разминавания на дебелината на асфалтовите пластове с проектните. Такива има на пътя Червен бряг – Чомаковци, Бяла Слатина – Плевен, обхода на Ахелой, околовръстния път на Добрич, пътя Смолян – Широка лъка и участъка Кресна – Сандански на магистрала „Струма“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
11
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 6 месеца
"Асфалта - тънко тънко,филиите с мас дебелооооо..."
5
6
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Промени 3 год саботирате цялата инфраструктура на държавата безнаказано Къде са парите за инфраструктурата от бюджета промени Какви ли не заблуди какви ли не лъжи от шарлатаните
4
3
 
3
 
! Отговори
Кражба на средства преди 6 месеца
До бивш оптимист... - няма да говорите така. Натискайте, питайте какво става. Обществото трябва да ги натиска тия крадци. Ако не са крадци - хубаво. Ама ако са?
3
4
 
8
 
! Отговори
споко преди 6 месеца
Кирчо и Кокорчо и НЕкоалиционния им партньор ще се разберат.
2
3
 
7
 
! Отговори
бивш оптимист... преди 6 месеца
До Кражба на средства - надай се булка... кой да ги осъди, вкара и конфискува? Бойко? Шиши? Сарафа? Киро? то не беше пране, избелване и т.н. Инфото от проверките ще се загуби случайно по незнайните коридори на Партийния дом...
1
3
 
23
 
! Отговори
Кражба на средства преди 6 месеца
Това вече трябва да означава - осъдени ГЕРБ-аджии, ефективни присъди и отнемане на придобитото с крадените публични средства.

Спонсорирани публикации