Майка на първокласник: Държавата ни е като мащеха

Помощите не са достатъчни
20 ное 2023 21:14, Красимир Ангелов
38

Според КНСБ план-сметката за следващата година е "напрегната", но изпълнима, особено по отношение на събираемостта на приходите. Макар на пръв поглед бюджетът да изглежда изпълним и трите процента дефицит в него защитими, то буферът е капиталовата програма, смятат от КНСБ.

От синдикалната организация са категорични, че проблемният разход в план-сметката е този за заплати и акцентираха върху размера на пенсиите и обезщетенията за безработица.

Велизара Стоянова завършва туризъм, но Ковид пандемията ѝ пречи да си намери постоянна работа в сферата.

"Бях започнала към Бюрото по труда и месец и нещо след това се наложи да ме съкратят", сподели жената. Така вече три години майката на първокласник не разчита на държавата, а на помощ от близки.

"Държавата по-скоро ни е като мащеха. Помощите и детските не са достатъчни. Аз сама си гледам детето, с баща му сме разделени. Ако не е майка ми да ми помага, просто не знам какво ще последва, като нямам постоянна работа", добави тя.

Според главния икономист на КНСБ Любослав Костов, пазарът на труда у нас изглежда добре. "Не работят само тези, които не искат да работят, ако изключим обезкуражените", заяви той.

Въпреки това синдикалистите се въздържат от подкрепа на бюджета на държавното обществено осигуряване.

От синдиката изразиха притеснения със заложените почти двойни приходи в европейските средства и са категорични, че неизпълнението на капиталовата програма ще влияе негативно върху реалния ръст на БВП.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сдс сдс!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пандемията я няма отдавна пък и тя не е пречила на работещите да работят. Друго има - липса на "работна ръка"....пардон май има липса на работни места а ?
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая *** какво реве, да си намира работа и да работи. И да се радва, че са прави и здрави. Много ме подразни, сигурно защото току-що гледах оня баща с болната дъщеря, майката е починала, дето сам си я гледа и я води с него и на работа, няма как да я остави, защото е с епилепсия и не знам какво още, не ходи момичето, не говори, 13 годишно. И не се оплаква, че държавата не му помагала.
2
1
 
7
 
! Отговори
Тъй, де! преди 5 месеца
Като стане второкласник всичко ще се оправи.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Виж какво,госпожо,имаш едно дете и не можеш да го отгледаш,защото три години си без работа?А защо не работиш?Работа има за целия китайски народ!Държавата прави каквото може.Всички искате,а не ви се работи!Тогава откъде да дойдат постъпленията?