Божков за акцията: Това е политическа репресия

Той заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров
19 яну 2024 10:50, Нели Христова
116
Божков за акцията: Това е политическа репресия
Снимка: БГНЕС

"Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. "Дунав" не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал". Това заяви бизнесменът Васил Божков пред медии след претърсванията в имотите му тази сутрин от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция "Национална полиция".

Още по темата
"Всичко разрушиха, всичко взеха, сега се занимават с политика. Започнахме нов политически проект, сега плашат хората", на мнение е той.

"Времето е друго и трябва да си върнем държавата. Новият ми политически проект е "Всички срещу хунтата".  В България има хунта от двама човека - Пеевски и Борисов. Прилепени към тях са ПП и друго подобни. Създадена е изкустветна опозиция от "Възраждане", която ги пази", обясни той.

"Трябва нещо ново. Трябва да се изчисти тази политическа прослойка", посочи бизнесменът.

"Правят се неща за отклоняване на вниманието, 11 млрд. изчезнаха, не казаха за какво. Слагат се удобни хора в КС. Може ли политик, който не е бил юрист да стане конституционен съдия, няма ли да му е неудобно да седи с тези хора? Вие сте независими журналисти, имайте позиция!", заяви Божков.

На въпрос за Алексей Петров, той посочи, че не са имали общ бизнес.

"Аз съм се върнал да направя нещо за тази държава, за себе си съм направил. Сега правя нещо за вас, за себе си съм постигнал всичко", поясни той. - "Ние нямаме държава, трябва да си я търсим, имаме население и територия, никой не спазва законите."

На въпрос кога ще регистрира политическия си проект, той отговори, че това ще стане скоро, "когато сме готови, нямам точна дата". Предишният му проект също ще участва в новия.

Запитан откъде ще търси подкрепа, Божков отговори: "От народа търся подкрепа, откъде да я търся? Искам личности и тези, които искат нещо да се промени и да имаме държава. Бъдете здрави и имайте морал!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
11
 
! Отговори
ГГ преди 3 месеца
Не оцели на власт тоя чичка, а той такъв добър и хрисим. Гадове.
41
4
 
8
 
! Отговори
баба Пена преди 3 месеца
Ама коги вземаше на бабите паричките от пенсиите и ги лъжече че ще спечелят милиони не ревеше, а сега що ревеш а?
40
5
 
6
 
! Отговори
България е мафия преди 3 месеца
Между другото Борисов поръчва убийства(2020 година) и прокуратурата нищо не прави дори напротив! Казвам се Мирослав Германов
39
2
 
7
 
! Отговори
История преди 3 месеца
Не че е цвете за мирисане Божков,но това е репресия в точният и смисъл...Да се впрегнат всички лостове на държавата...уж законно и да се покаже че...никой не е застахован когато не слуша.....независимо виновен или не...През годините можеха да направят тези действия но Човека си е плащал редовно...Спираш да плащаш и...гориш...това е истината...
38
5
 
4
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 месеца
Хайде Череп,извади флашките дето ги нямаш,да плашиш гаргите и да дадеш матриал за мас,турбиращите търкачи на билетчета в сайта?!Иначе нищо общо нямаш с Трактора,само го заземи и седмица след това се върна на бял кон,пърдон на бял самолет!!ясно е че няма да те оставим да си разиграваш камилата в БГ и да ни кичиш с прякори,като ФИГУРАНТ и так дале!!
37
6
 
4
 
! Отговори
Schwanz преди 3 месеца
Да вземе да плати на хората от лотарията с билетчетата...
36
5
 
6
 
! Отговори
Хора знайте преди 3 месеца
Борисов ги праща, в Дупница беше пратил депутата Паризов с една кохорта назъбени полицаи по подобен повод!
35
0
 
9
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
До Анонименне са само братя Найденови ! и братя Папазки също се вихрят яко ! УИНБЕТ е тяхно както и това новото инбет ...
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде Череп, почвай ги. Вади клиповете с Горанов как тъпче пачки в джобовете да ги носи на шефа си Про стия.
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А бе един друг беше приятелче с Трактора, още от 90-те. Викат го Боко Тиквата и обитава Зайчарника в Банкя.
32
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 3 месеца
До ПитамНе е невъзможно, след като един от ДПС / дипуткат- в две НС/го прзнаха за репресиран за събития станали 4 години преди да се роди , защо да не признаят и Божков за репресиран, ама за събития по реално време!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В момента братя Найденови са се развихрили в сферата на хазарта,но никой не ги закача.Тече масирана рекламна кампания по всички медии и се раздават пари по казина из цялата страна.Нещо НАП,полиция и прокуратура на проверки?Неее!И защо ли?Защото сега те пълнят чекмеджето на Про стия похотливец.
30
3
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
Божков трябва да внимава че мн знае а такива хора не са удобни у БГ-то никак ! не трявба да подценява Мутрите на власт че могат да го поръчат като стой та гледай ...
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още един спасител на нацията се бори за народната любов.
28
4
 
6
 
! Отговори
ккк преди 3 месеца
Тоз хитрия наглец лъже *** и кво ли не и сега си яде попарата... много нагли всички стават като имат пачки
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така ли се пишат статии? Нахвърляли сте просто изявления на едно лице, без особено ясна връзка между тях, а не сте изложили най-важното - по какъв точно повод са те и какво реално се е случило. Не знам дали тук има наистина учили специалност "Журналистика", но ако има - язък за изгубеното време. За останалите - проведете им поне един кратък курс по писане на статии. Това тук е ужас някакъв!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде Череп, почвай ги. Вади клиповете с Горанов как тъпче пачки в джобовете да ги носи на шефа си Про стия
25
2
 
3
 
! Отговори
Аа преди 3 месеца
Васко Зара, най-големия ***!
24
3
 
8
 
! Отговори
МВР са мутри преди 3 месеца
Защо МВР е частна структура изпълняваща личните прищявки на мафиот Бойко Борисов!
23
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 3 месеца
Ща бе ? Божков комунист ли е ?Сега му дайте и пенсия като репресиран от Народната власт.

Спонсорирани публикации