85 на сто ръст на домашното насилие

Увеличават се издадените заповеди за защита
31 яну 2024 15:57, Стела Стоянова
31
85 на сто ръст на домашното насилие
Снимка БГНЕС, архив

Домашното насилие у нас бележи ръст от 85%. Това съобщи пред БНР главен инспектор Зорница Шуманова от главна дирекция Национална полиция.

"Имаме много голямо увеличение не само по отношение на издадените заповеди за защита, а и на регистрираните престъпления в условията на домашно насилие, което е с 85% ръст спрямо 2022", отбеляза тя.

Главният инспектор информира, че 20 процента е увеличението на заповедите за незабавна защита на жертви на домашно насилие в страната.

През 2023 над 20 жени са били убити от мъже на територията на България. А регистрираните случаи на домашно насилие са били почти 1400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дали наистина има ръст на домашното насилие или жените добиха смелост да търсят закрила? Разбира се, не изключвам вероятност някои да лъжат, че е имало насилие, за да спечелят от това. Още през царско време, а после и през соца това е бил един от похватите жената да очерни съпруга си при бракоразводно дело. Но не са никак малко и мъжете, които си въобразяват, че имат право да шамаросат жена си, когато считат, че не е права. Жените пък си го връщат, като намират перфидни начини да тормозят мъжа.
6
0
 
5
 
! Отговори
ромите и помаците преди 3 месеца
са жестоки и отмъстителни , ревниви , а 85 отгоре на 100 може да не е вярно , но е свързано с наркотиците и алкохола .
5
5
 
5
 
! Отговори
токмак преди 3 месеца
напоследък жени убиват мъже...
4
1
 
5
 
! Отговори
Много ясно преди 3 месеца
Според ЗЗДН насилието е и емоционално,финансово, психическо,ограничаване на личната свобода и т.н. Определението е размито нацяло.
3
3
 
6
 
! Отговори
Много ясно преди 3 месеца
Законът за домашното насилие, НК и текстовете непрекъснато биват променяни и разширявани и включвзт много неща, които нямат нищо общо с насилие.
2
0
 
13
 
! Отговори
ГРЕШНО ЗАГЛАВИЕ преди 3 месеца
"85 на сто ръст на домашното насилие". За да сме точни, заглавието би трябвало да бъде: "85 на сто ръст на СИГНАЛИТЕ ЗА домашно насилие".
1
3
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
Домашно насилие е широко понятие, само човешки взаимоотношения ли включва или и кучето което постоянно ни хапе.