Отстранен полицай за смъртоносната гонка в Стара Загора стана зам.-кмет

Илиян Илиев ще отговаря за реда и сигурността в Мъглиж
31 яну 2024 10:18, Петър Бойчев
47
Отстранен полицай за смъртоносната гонка в Стара Загора стана зам.-кмет
Снимка Фейсбук

Илиян Илиев е новият зам.-кмет на община Мъглиж, като ще ръководи ресор "Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията". Това съобщава в сткраницата си във Фейсбук общинската администрация.

Илиев е един от двамата полицейски началници, които бяха освободени от вътрешния министър Калин Стоянов заради смъртоносната гонка в Стара Загора в края на 2023 г., която доведе до смъртта на 58-годишния Пламен Пенев, припомня "Сега". Почти седмица след фаталния инцидент МВР и най-вече ОДМВР-Стара Загора отричаха да имат каквато и да е вина по случая. Аутопсията обаче показа, че преследваният Пенев е бил задушен от полицаите при изваждането от автомобила и задържането.

Илиян Илиев бе началник на "Охранителна полиция" в Стара Загора, а другият освободен бе зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.

Община Мъглиж представя в своето съобщение визитката на пловдичанина Илиев. Той е завършил е Академията на МВР в София и магистратура „Криминология и социална превенция“ в Техническия университет във Варна. Изтъква се през какви ръководни длъжности в полицейската система е преминал, но не споменава и дума затова, че е бил освободен от системата на МВР.

Мотивът за назначението на Илиев е следният: "Сериозните предизвикателства пред общинското ръководство налагат оптимизиране на кадровата политика и назначаване на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е точно такъв".
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изгонихабшефовете, но тея, които го направиха, масово дори и имената им не казват. Опит, да се замаже положението., без да си губим кадрите.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 20 - Подкрепям всеки, който би хвабал нешо тежко и би те избухал в кухата тиква. От дете съм стрелял на лов, стрелял съм и по хоря, когато се е налагало, но когато един мъж е на земята, няма смисъл да седят 6 отгоре му и да го душат.
20
13
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Значи....... когато полицейска кола с включена звукова и светлинна сигнализачия кара след теб си ДЛЪЖЕН да отбиеш и да я пропуснеш. Ако ти си гоненият полицаите ще спрат и ще те проверят. Ако те гонят няколко партулки и продължиш да бягаш вече не си просто нарушител, ти си беглец и си опасен. Подкрепям реакцията на полицаите в Стара Загора. НЕ ПОДКРЕПЯМ изказвания от рода на - "всички го знаят кой е, можели са да го пуснат и после да го задържат когато се успокои". Докато се успокои може да убие
19
4
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 3 месеца
А къде е правосъдието ?
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МВР е мафия!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гербер герберо око не вади
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак на държавна хранилка неукия некадърник. С какво точно ще е полезен, какво може (освен да се занимава със схеми и далавери),способности,езици знае ли. Сигурно е завършил топ школата за титани на мисълта в Симеоново.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ало днеса - Осбено ако са от етноса. Един авер си търтеше сайтче с публикации. Не знам откъде, но явно имаше достъп и до оперативна информация и публикуваше имена, снимки, адреси - всичко ... ама го секнаха ... Цецо Крадецо на Бойко му прати хора.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То и при комунизма беше така. Ще съкратим другаря Илиев, защото сме самокоригираща се институция и ще покажем на вички, че при нас няма хънта мънта ... А между другото, след 2 месеца директора на ТКЗС-то излиза в пенсия, така че ще назначм другаря Илиев.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има ли вишу образование п.рост милиционер :)))
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ръководи "инв.политика" и "устр.на територ.". Полицай!?! Тъпаак със страни образование и кръв по ръцете. Двамата:)
11
2
 
13
 
! Отговори
Трагедия преди 3 месеца
България страната на абсурдите и корупцията!! Ако отворите онлайн новините във африка всичко е едно към едно! А снобарщината е завзела масово населението!!
10
0
 
14
 
! Отговори
Ушеф преди 3 месеца
Милиционерите са Организирана Престъпна Група. Но Не могат да реанимират СССР. Гледат само по съветски модел: "Лебедово езеро" и Припадат като им споменеш комбинацията от Цветя и Жито.....поднесени от някойси Новичок.......
9
2
 
6
 
! Отговори
Е, преди 3 месеца
МНОГО ХУБАВО-НА ТОЯ НЕ МУ ПУКА
8
7
 
14
 
! Отговори
ало днеса преди 3 месеца
не че нещо ама защо показвате негова снимка а на доказани престъпници не показвате ? на нашумялата тези дни убийцата майка или на онази дето е малтретирала детето си например не публикувахте снимка , да не говорим за роми извършили престъпление .
7
2
 
20
 
! Отговори
Траш и макарони преди 3 месеца
Пука му на тоя, и без това взима пенсия и заплата заедно Пък е направил и услуга на шефа си ,да не махат него а този и от там е взел кеш за услугата и всичко е точно,.Мвр е Супер
6
1
 
9
 
! Отговори
Не знам какво да преди 3 месеца
коментирам? Съдържанието или правописните грешки на редакцията? . . . Това съобщава в сткраницата си във Фейсбук общинската администрация.. . . Хе, хе, хе!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добра биография. Бойчев може само да му лиже подметките!
4
13
 
9
 
! Отговори
от БАН преди 3 месеца
Браво, само така. Едно време и фашагите надзиратели така са ги избирали. По убийствата. Сега само остава да гътнем Альоша, да откраднем имотите на руснаците и да чакаме яркия блясък и възнесението при всевишния. Мача е свирен. Ердоган това и иска. Така че скъпи граждани: убивайте, грабете, насилвайте, мамете и ще бъдете благословени... от новата стара памперсова власт.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ В ДУПКАТА ОЩЕ МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ, НО НА ПРАСЕТАТА ТОВА ИМ ХАРЕСВА.