Срещу агресията: Боди камери за лекарите в Спешна помощ

До 2 седмици ще входираме предложението в МЗ, каза Ива Пехливанска
1 фев 2024 12:45, Анисия Иванова
12

Съюзът на парамедиците настоява екипите на Спешна помощ да бъдат снабдени с боди камери. Подобно решение беше взето само преди дни, но за полицейските служители.

"Боди камерите се закачат на униформата на служителите на Спешна помощ, всяка държава е установила своя режим, спрямо нормативната си уредба - дали да са включени постоянно или да се включват само при нужда. Имат и две функции - да предават на живо и запис. Това е мярка, която е доказала ефективност в други държави, така че това е стъпка напред", каза председателят на Съюза на парамедиците в България - Ива Пехливанска, за "България сутрин".

Тя поясни, че не е необходимо и шофьор, и екипът от Спешна помощ да имат отделни боди камери, тъй като са заедно на терен.

"Боди камерите не са скъпи като цяло. Една струва от 80 до към 120 лв. При поръчка на по-голяма бройка цената значително ще падне надолу. Боди камерите са по преценка на директора на съответното ЦСМП. Вярвам, че има и други важни проблеми, които трябва да бъдат решени пред Спешна помощ, но ние представяме средство за справяне с агресията, която е масово и води до отлив на кадри", добави Пехливанска пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ агресията е по-често вербална, но ако екипите не се справят с нея, тя прераства във физическа: "До 2 седмици смятаме да входираме нашето предложение в Министерството на здравеопазването. Предстои и разговор с проф. Хинков".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямаме сигнал на Бг он еър. Оня ден на 31.12.2024 имаше. Сега нямаме.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямаме сигнал на Бг он еър. Снощи имаше. Сега нямаме.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това с камерите е абсурдно
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България всичко е опорочено. И лекарите се гаврят и пациентите са гамени
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От страна на лекарите и помощния персонал също има агресия към пациентите. Казвам го от личен опит макар да не съм се оплаквал до сега , но съм на ръба на невъзможността но си търпя като много други хора.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А лекарите съгласни ли са? Защото това означава да спрат да пият на работа, да не искат "благодарност" в кеш от пациентите и да внимават как се държат.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не е ли нарушаване на тайната на пациента да бъде заснеман по време на преглед?
3
1
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Трето поколение репресиран съм по политически причини. Многократно се отказваше спешна помощ на майка ми , баща ми и на мен въпреки безпомощното ни състояние не по наша вина (причина). Баща ми умря точно поради тези откази за спешна помощ . Сега демонстрирате страхова невроза в лекарите от спешна помощ . ' Крадеца вика , дръжте крадеца ! " - това е вашето правило .
2
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
До Анонимен 1 И ако няма основание ще набием теб.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До сега ги биеха тайно, а сега ще ги гледаме онлайн.. Поне ще се разбере защо ги бият и дали е заслужено... ..