Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам

А ако утре има десант на руски войски във Варна, пита депутатът Мирчев
Обновена: 19 фев 2024 12:23 | 19 фев 2024 11:25, Петър Бойчев
400
Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам
Снимка БГНЕС

“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?” С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на старата неизползвана техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. Позицията на Мирчев за БТР-ите бе акцентирана в официално съобщение на Демократична България по повод телевизионното му участие.

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови. А руският пробив при Авдеевка е заради липсата на въоръжение.

Само преди дни военният министър даде да се разбере, че дарените 100 БТР-и наистина още не са тръгнали за Украйна. Седмица по-рано той пусна пост със снимки със заглавие "Операцията е в ход".  Веднага след това стана ясно, че всъщност машините се събирали от различни места, за да бъдат транспортирани и снимките как машините се качват на платформи е от този процес.

Тагарев опита да оправдае ситуацията с това, че БТР-ите били на МВР и военните само помагали. От неговите думи стана ясно, че машините ще бъдат пратени с жп транспорт, но вероятно не през БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: БТРАвдеевкатагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на Тагарев! Сега е време да поиска и допълнително заплащане за изпращането им. Украйна трябва да преведе пари на БДЖ първо.
305
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Та те (БТР-те) още не са тръгнали за Останната! Какво пътуване, какви пет пари!
304
0
 
11
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
Този Мирчев ,безполовия плъх Митов , плешивия грозник Желязков и още един смел депутат-натовец Атанасов ,защо не отидоха да воюват за Авдеевка , ами се криха като хлеб.арки в Киев?Като искат да подкрепят фашистката шайка ,защо не са на фронта?Тези БТРи са от нашия джоб и който иска да ги дарява ,нека първо да ни ги плати!!!Депутатските заплати са страшно големи!!!
303
0
 
5
 
! Отговори
Джоко преди 2 месеца
Мирчев , ти само по тозивъпросне се беше изказвал. Защо не си вземеш парцалките и беж в Добрич ?
302
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората, вярвайки, че новият владетел ще бъде по-добър, доброволно се бунтуват срещу стария, но скоро от опит разбират, че са били измамени, защото новият владетел винаги е по-лош от стария.
301
4
 
21
 
! Отговори
Румен преди 2 месеца
Предложих на Мирчев да отиде доброволец в Украйна. Отказа.
300
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако има руски десант във Варна ще ги посрещнем със цветя и песни.Тоя пепеец сериозно ли мисли че ще се бием със руснаците заради корумпираните марионетки във парламента?
299
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо не е паднало - геройски се отстъпва на по изгодни позиции - това не е отстъпление- това е победа - според мисирките!
298
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мирчев да яхва БТР пълен с боеприпаси и да хуква да спасява Авдеевка! Докога тунеядци и нищонеправячи цял живот ще забъркват каши, които ще ядем всички целокупно?!! На кой свят живеят тия умнокрасиви *** не е ясно...ясно е само на чий гръб...на нашия
297
4
 
10
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Надявам се г-н Путин щедро е обещал на г-н Ердоган Българската ограбена и обезлюдена територия.Интересно ми е само в замяна на какво?Вероятно Кримските Татари ще стават Руснаци а Българите ще учат на Турски в училищата.Предстоят интересни времена.
296
1
 
20
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 месеца
Ами Бесните да да се бяха качили на по един БТР и да ги бяха закарали в Украйна! Ползата щеше да е двойна-и БТР ше дарин навреме, и от пишман политици ще се отървем!
295
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Така ще е, щом ги управляват българските генерали, които дори и шапките си не могат. Честита 2024 г. на приятелките ми от Днес. Бг. Както и на тези от инвестора. Аз инвестирам от почти 30 г.но не в оръжия или мойни. Те си ги продават оръжията, но няма кои да им ги купят.
294
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Депутатите от Възраждане - Ангел Георгиев, Коста Стоянов и Ивелин Първанов са гостували в Москва по покана на Единна Русия. Била им е представена новата концепция за външна политика на Руската федерация.
293
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези меки китки хал хабер си нямат от армия и въоръжение, тези некомплектовани бензинови бтр-и не могат да ги запалят в Украйна, да не говорим, че те не са достатъчно бронирани, не са за бойни действия.
292
1
 
22
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 месеца
Нашите БТР-ри изобщо няма да додрапат до фронта. Също като Германските Леопарди. Половината станаха за скраб още докато са във влаковата композиция
291
2
 
25
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
Какви са тези ръждясали возила на снимката? Що Магарев се вози на нов Мерцедес ами не го подари на Хохлите?
290
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Личат си страничните ефекти от Оземпика който този момък си бие срещу отслабване (без да е диабетик ) объркване, раздразнителност ,сънливост , главоболие.Ама по ме кефи че по честите странични ефекти са диария, оригване повръщане ,запек , умора...Тъй че го разбирам защо е ядосан . В същото време стотици български диабетици у нас имат недостик от това лекарство ! сАМО ЕДНА ОПАКОВКА 1мг с 4 игли е 189.04лв. сигурно мИРЧЕВ СИ ИМА СОБСТЕН СКЛАД .
289
3
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
Смешни са тези десни - и у нас и на Запад! Авдеевка падна за да не бъде обградена от руснаците, а не защото не са имали достатъчно оръжия укрите! Оръжието им нямаше да може да предотврати обсадата по никакъв начин! Какво ли ще стане ако руснаците застанат по границите и конфискуват всички подаръчни оръжия за укрите още там - нито "птичка" да не прехвръкне от там, пълна с оръжия, значи...Не е неосъществимо, но Путин явно си има своите цели и те явно не включват победа..Но кой го интересува това
288
0
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 304 преди 2 месеца
Момък,извинявай!Да не си злоупотребил с "чая"?
287
2
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 2 месеца
Момък,извинявай!Да не си злоупотребил с "чая"?