Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам

А ако утре има десант на руски войски във Варна, пита депутатът Мирчев
Обновена: 19 фев 2024 12:23 | 19 фев 2024 11:25, Петър Бойчев
400
Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам
Снимка БГНЕС

“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?” С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на старата неизползвана техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. Позицията на Мирчев за БТР-ите бе акцентирана в официално съобщение на Демократична България по повод телевизионното му участие.

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови. А руският пробив при Авдеевка е заради липсата на въоръжение.

Само преди дни военният министър даде да се разбере, че дарените 100 БТР-и наистина още не са тръгнали за Украйна. Седмица по-рано той пусна пост със снимки със заглавие "Операцията е в ход".  Веднага след това стана ясно, че всъщност машините се събирали от различни места, за да бъдат транспортирани и снимките как машините се качват на платформи е от този процес.

Тагарев опита да оправдае ситуацията с това, че БТР-ите били на МВР и военните само помагали. От неговите думи стана ясно, че машините ще бъдат пратени с жп транспорт, но вероятно не през БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: БТРАвдеевкатагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам как може да наричате дб дясна партия... Една дясна идеология не виждам да изповядват! Десни са републиканците в щатите, национален фронт на Льопен във Франция, алтернатива за Германия, ФИДЕС на Орбан в Унгария, и още много други, с идеология крайно различна от тази на ултра тоталитарната ДБ..
225
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 248 Бай Гоше, няма нужда да задаваш риторичния въпрос дали е тъпоъгълен триъгълник тоя. Нужно е само да му видиш ниското чело.
224
4
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Мирчев, ти тъпоъгълен триъгълник ли си? БТР са отдавна продадени от Украйна на африканска държава. На Зеленски му трябват пари за дрога...
223
1
 
11
 
! Отговори
незнайко преди 2 месеца
До АнонименОЩЕ ЛИ НЕ СИ ЧУЛ ЧЕ СЛАВЯНСК Е ПРЕВЗЕТ И УКР ВОЙСКИ СА ОСТЪПИЛИ НА ОЩЕ 7 КМ ОТ СЛАВЯНСК
222
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре че закъсняват иначе и тях щяха да ги утилизират. Бронетранспортьорите. Брех
221
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 241 Пианисът е голям филм. Накрая на филма пианистът се беше облякъл в немски шинел защото му студено и руснаците влизат в града и той тръгва да прегръща някаква жена и тя се разпищя. Помисли го за немски войник и руснаците започнаха да стрелят по него. Едвам не го утрепаха. Скри се в една сграда и хвърляха по нея бомби и той излиза с вдигнати ръце и им казва: Поляк съм! И един от руснаците: Защо си с този ши...ан шинел? Пианистът: Студено ми е! Който не е гледал филма е изпуснал много.
220
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако има десант във Варна, пускаме ги към София да се разберат там. Там са големите решаващи глави и войнолюбци. Страната няма да страда пак заради софийските фашисти. Софийските фашисти си мислят, че те ще се крият в София и ще пращат на смърт провинцията, заради техните психопатски политики.
219
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мале колко капейки имало тук! Що не се изселите в поткистан? Рая на земята, извора на водката и бояришника и сельодката? Рая на белите мечки и външните тоалетни.
218
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В заглавието десните атакуват Тагарев. После в цитат "Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев". Много си *** Пешооо, ама много!
217
7
 
23
 
! Отговори
Пианистът преди 2 месеца
Да идват и унас братушките и да ни отърват от всички Тагаренковци.
216
9
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Преди няколко дена какво ви казах, когато имаше статия за ротацията в Авдеевка и за идването на уж боеспособни части, тренирали на полигон, че целта е да се пусне пушечното месо и да се сдаде Авдеевка, ви се стори шега. Продължението на коментара ми бе, че се запазват боеспособните части за пробив през Днепър, когато дойдат фърчилата от Холандия.
215
0
 
11
 
! Отговори
бай Гоце преди 2 месеца
да де, ама отговорът на въпроса на тоа Мирчев, или не не знам къв е, за Варна. е: е, та точно затова бронетранспортьорите трябва да не са в т.нар. Укриана, ами в България, бе!
214
2
 
8
 
! Отговори
Смот-АН преди 2 месеца
Тия милиарди са нищо като не са под контроло на НАТО. И двамата знаем за каква поголовна корупция става въпрос в Украйна и, че половината от тези пари не са стигнали под каквато и да е форма до фронта. Ако Украйна беше в НАТО, Путин нямаше да влезе в там. Гарантирам ти!
213
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога ще зависим от тая смотана Украйна?
212
2
 
17
 
! Отговори
Зелениьо преди 2 месеца
Зелениьо с това темпо скоро ще брани Киев. Искай подкрепа от Великите сили и искай преговори бе човек. Дори да спечелиш, което е много нищожно предвид сегашната ти ситуация, няма да може да изградиш държавата си отново. Искай преговори. Китай може да ти съдействат. Си може да спре Путин. Иначе Украйна няма да я има скоро.
211
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 236 Че досега НАТО с тия 200 милиарда долара помощ не пазеха ли един вид украинските фашисти бе? Ако не бяха тези милиарди във вид на военна техника и оръжие от Украйна досега нямаше да има и помен сттооо пъти!
210
0
 
8
 
! Отговори
Евроатлантика преди 2 месеца
Требе първо да ги боядисаме ЗЕЛЕНИ. Украинците нема да ги приемат такива СИНИ! Първо да ги боядисаме викам, тогава ще мислим как да ги изпратим.
209
15
 
2
 
! Отговори
Може ли преди 2 месеца
Може ли НАТО да си позволи Русия да спечели в Украйна ? Истината е, че може! Стратегически погледнато Украйна не е от особена важност за НАТО, иначе повярвайте ми да са ги приели отдавна и сега да се налага да ги пазят. Путин си направи мечешка услуга заради Финландия и Швеция, които отварят много широк фланг на НАТО към територията на Русия. Ще напреднат още малко руснаците и ще бъдат дипломатически спряни от другите Велики сили. Ще си получат това, което искат чрез преговори. Другото за Запада
208
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След освобождаването на Авдеевка цел на руските войски ще бъде Славянск. Този град е "истински символ" за киевският наркокартел. Това предположение направи военният кореспондент Александър Сладков. "Най-подходящата дестинация след Авдеевка ще бъде Славянск. Да, по пътя ще има Константиновка, Дружковка, Дзержинск, Краматорск. Да, това са градове на Донбас, те ще трябва да бъдат освободени. Но ако Авдеевка беше най-подготвеният за защита град на ЛБС, то Славянск е истински символ". Според него освободените от Авдиевка сили могат да бъдат изпратени и към Угледар.
207
0
 
19
 
! Отговори
Фризьор преди 2 месеца
Нашите БТР-и са това, което ще обърне войната. Напред в атака, смели евопейци!