Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам

А ако утре има десант на руски войски във Варна, пита депутатът Мирчев
Обновена: 19 фев 2024 12:23 | 19 фев 2024 11:25, Петър Бойчев
400
Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам
Снимка БГНЕС

“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?” С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на старата неизползвана техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. Позицията на Мирчев за БТР-ите бе акцентирана в официално съобщение на Демократична България по повод телевизионното му участие.

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови. А руският пробив при Авдеевка е заради липсата на въоръжение.

Само преди дни военният министър даде да се разбере, че дарените 100 БТР-и наистина още не са тръгнали за Украйна. Седмица по-рано той пусна пост със снимки със заглавие "Операцията е в ход".  Веднага след това стана ясно, че всъщност машините се събирали от различни места, за да бъдат транспортирани и снимките как машините се качват на платформи е от този процес.

Тагарев опита да оправдае ситуацията с това, че БТР-ите били на МВР и военните само помагали. От неговите думи стана ясно, че машините ще бъдат пратени с жп транспорт, но вероятно не през БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: БТРАвдеевкатагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
22
 
! Отговори
Юлиян до "смех& преди 2 месеца
Украинците в момента и те не знаят къде се намират.По-вероятно е да са "зад'' височините и низините.Утре и там няма да ги има,ще ги търсим по- на запад.Голем "смех" пада!
285
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само че тези машини не са нито на Мирчев, нито на Тагарев и те не са ги купували с личните си пари, за да се разпореждат с тях. Защо си правите реклама с парите на народа?
284
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
глупаво момче е този мирчев.
283
0
 
26
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 месеца
Защо не са боядисани бели? Само така ще гарантират безопасността на хората вътре.
282
0
 
36
 
! Отговори
Еврогейец преди 2 месеца
Нашите БТР ,докато се дотътрят до Украйна,войната ще свърши.Росия ще превземе Одеса и Зеления гущер ще подпише капитулацията.
281
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин прави от Русия Шериат, да му мислят жените и гейовете !
280
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Връщайте ни парите за БТР-ите! ФАЩ им праща на сметка само - всичко се пише лeваци.
279
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супероръжието на 21 век - българския БТР закъсня. Иначе щеше да ударим Русия изненадващо.
278
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безспорно нашите БТР-и щяха да спасят Авдеевка, но се забавиха и тя падна. Язък! Нищо, скоро ще имат възможност да се проявят в Славянск и Краматорск.
277
2
 
22
 
! Отговори
Ганка преди 2 месеца
ВСУ ще се изтеглят до Полша тия дни
276
0
 
19
 
! Отговори
запознат преди 2 месеца
До да те светна! Да знаиш! Тагаренко нарочно е подарил всичките БТР-и на украйнците, за да не могат да го обвинят после, че не може да превози БТР-и до Варна когато руснаците дойдат! Ще рече: "Ами няма БТР-и! Всичките ги дадохме на украйнците!" Така ще избяга от отговорност!
275
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
укрофашистите при "изтеглянето" т.е. бягството изоставили 20 000 войници в катакомбите, руснаците ги пленили всички
274
1
 
16
 
! Отговори
Как ни компенсират преди 2 месеца
Бе, Мирчев? Като ни побутват старите си бемпета на тройно по-висока цена? При това отново с авансово плащане. А ние ще гоним Михаля. Жалки сме. Дължат ни милиарди, а ние им даваме още милиарди за потупване по рамото.
273
1
 
16
 
! Отговори
да те светна! преди 2 месеца
А бре Мирчев! Ние нямаме БТР-и вече! Дадохме ги на украинците!
272
2
 
23
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 месеца
Руската армия зачиства Авдеевка и вече продължава по-нататък. 1-ви армейски корпус вече е в Первомайское. А Авдеевка е бил укрепяван осем години с бетонни бункери, някои от които с по три етажа надолу в земята. От Авдеевка украинската армия от години обстрелваше жилищни квартали в Донецк, който е само на 15 километра оттам. И това далеч от фронтовата линия само за да има жертви и разрушения сред мирното население. Най-сетне циреят Авдеевка е изчистен.
271
1
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 2 месеца
Ами, като не ви хареса, сменете го бе! И на нас не ни хасесва Тагаренко!
270
2
 
17
 
! Отговори
Железният Феликс преди 2 месеца
Мирчев, утре ако има десант на руската армия във Варна, същия ден след обяд, ще бъдат в София, и на всички "проевропейци" като ППДБ, ДПС и ГЕРБКП ще ви натикат по едно оръдие в онова място от което ви излизат разните работи, и ще ви издухат в космоса! За протокола - Онова място от което ви излизат разните работи, не е устата...
269
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На кого е притрябвала селската ти Варна, ве, Мирчев?!?!... Пълна с варналии, толбухинци и всеква селяния от Силистра, ТърговищИ, Русье и Долен Чифлик...България може да бъде превзета за 5 часа дори от духовия оркестър на Македония...МоУхльо...
268
23
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 месеца
УКРАИНЦИТЕ СА НА ВИСОЧИНИТЕ НАД с.АВДЕЕВКА ,БЕ.....ТОВА СИ Е ЖИВО ГРОБИЩЕ ЗА РФ!
267
8
 
6
 
! Отговори
Стана ясно преди 2 месеца
Тагарев е агент на Путин.