Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам

А ако утре има десант на руски войски във Варна, пита депутатът Мирчев
Обновена: 19 фев 2024 12:23 | 19 фев 2024 11:25, Петър Бойчев
400
Десните атакуват Тагарев: Авдеевка падна докато нашите БТР-и пътуват натам
Снимка БГНЕС

“Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват?” С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев разкритикува в интервю за сутрешния блок на БНТ забавянето от Министерството на отбраната на предоставянето на старата неизползвана техника от МВР, за която парламентът взе решения преди три месеца. Позицията на Мирчев за БТР-ите бе акцентирана в официално съобщение на Демократична България по повод телевизионното му участие.

Мирчев обяви, че Националният съвет на “Да, България”, на който той е член, вчера е взел решение да поиска отчет в парламента от Министерството на отбраната за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой администратор, но вече 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е поради липса на средства, те са над 300 000 евро и се плащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или САЩ ни компенсират заради тези БТР-и. Не мисля, че проблемът е в министър Тагарев, той е логистичен”, каза депутатът, който е член на парламентарната комисия по отбрана.

По думите му освен това можем да помогнем на Украйна с много снаряди, които са с изтичащ срок и трябва да бъдат утилизирани, което означава допълнителни разходи, а на тяхно място така или иначе трябва да се купят нови. А руският пробив при Авдеевка е заради липсата на въоръжение.

Само преди дни военният министър даде да се разбере, че дарените 100 БТР-и наистина още не са тръгнали за Украйна. Седмица по-рано той пусна пост със снимки със заглавие "Операцията е в ход".  Веднага след това стана ясно, че всъщност машините се събирали от различни места, за да бъдат транспортирани и снимките как машините се качват на платформи е от този процес.

Тагарев опита да оправдае ситуацията с това, че БТР-ите били на МВР и военните само помагали. От неговите думи стана ясно, че машините ще бъдат пратени с жп транспорт, но вероятно не през БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: БТРАвдеевкатагарев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
23
 
5
 
! Отговори
Голяма преди 2 месеца
Победа, няма що "великата руска фашистка армия"! Каква победа бе фашисти руски? Закотвили сте се от две години! Бай по руските фашисти навсякъде и със всички средства. Но вече никой не вярва на руските фашистки лъжи както през 90'те. Сега бой до прибиране в резерват. Там ще има само сафарита за да се гледа как руски фашисти се превръщат постепенно на маймуни.
245
4
 
26
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ПРОТИВ СЪМ ДА СЕ ДАВА ДОРИ ЛЕВ НА ДЕНКО И ТАГАРЕНКО , ДОЛАР НА БАЙДЪНЧО ... !!! ВСИЧКО ПОХАРЧЕНО ЗА ОРЪЖИЕ Е ЗА СМЪРТ , НО ФАШИСТКА УКРАЙНА СКЪСА ДОГОВОРА ЗА МИР ОТ АПРИЛ 2022 В ИСТАНБУЛ !!! СЕГА ЩЕШЕ ДА ИМА ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖАВА УКРАЙНА , СЕГА Е ОСТАТЪЦИ ОТ ДЪРЖАВА !!!
244
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тези бтр щяха да обърнат войната и нацитата щяха да стигнат до Владивосток с тях... хахахахахаххахаах
243
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До БАНко_защо такава злоба, явно си путинист щом превъзнасяш избиването на човешки същества, одобряваш избиването на руснаци и украинци
242
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ...273_а ти путинисте провери защо изобщо има убити руснаци и украинци, докато кремълското се крие в бункера!
241
2
 
21
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Мирчев и Тагарев да проверят колко ранени са оставили техните любими зомбита в Авдеевка, докато бягат като мишки към Киев.
240
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
То щото с тях щяха да победят, нали?! Сигурно половината от тях биха закъсали още на 100-те метра!
239
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато пристигнат, властта ще се мени!
238
4
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ДАНО РУСИЯ РАЗМАЖЕ ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА ПРЕДИ ДА СТИГНАТ !!!
237
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе ивайло, абе мирчев, ако утре има десант на руски войски във Варна, пак ли ще си седиш у топлото кабинетче да си бъркаш по дупките с други ппдебили или първата ти работа ще е да се натовариш на държавния ербус?
236
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До САМО ПИТАМЕ: Експерте Одеса ще бъде обградена от към сушата. Няма да има десант. Като Мариопол ще им предложат ВСУ да се изнесе ако искат с въоръжението си. Но не мисля че ще атакуват като Мариопол. Ще ги подложат на обсада с постоянно отворени зелени коридори. След месец населението ще започне да се изнася и да иска и да не иска. След 2 месеца макс храната и на военните ще свърши.
235
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако БТР-ите бяха стигнали, Авдеевка нямаше да падне :-) По-нелепа мисъл от тази едва ли е възможна. Радвайте се, радвайте се, че БТР-ите не стигнаха, защото в тази консервена кутия щеше да има убити и от онези момчета, които сега са се оттеглили и им е било през киевския за евроатлантическите интереси. Толкова сте загубени, че не знам как изобщо отваряте очи.
234
5
 
20
 
! Отговори
кроко преди 2 месеца
Добре,че са нашите ръждясали БТР-и ,за да спечелят войната укрите.Толкова сте смешни
233
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бтр-те са на кораб, които по пътя за украйна реши да мине през Босфора. Според щази корабат е по път за Колумбия, където ще бъде разтоварен и натоварен с .. медицински продукти
232
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не пращайте БТРте Руснаците ще си ги вземат без бой по добре да остнат тук.
231
19
 
5
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 месеца
До Одеса пеши ли ше ходат рашките, щото корабите им са на подводници вече...ХАХАХАААА...
230
2
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
ЦЕЛА ЕВРОПА ПРАЩА ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА, БЕ...А, И НАШИТЕ НЕМА ДА СВЪРШАТ....ХАХАХАААА.....ЩОТО БАЧКАМЕ УДАРНО....!
229
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 252 Сам ли ги преброи, кравар или си сънувал пак в обичайната си поза..краката ти в леген с вода, пръстите ти в контакта, а ти отвит?
228
3
 
13
 
! Отговори
До 251 преди 2 месеца
Ами ВМЗ-то се скъса да изпраща оръжия за украйна, в повечето цехове се работи на две смени, толкова работа не са имали и когато американците изпращаха продукцията на ВМЗ-то към Идил.. По традиция получателя на оръжията не свършва добре, така че.... Всичко е точно ;)
227
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Туко що руснаците съобщиха че в Авдеевка са намерили чисто нови български оръжия,включително и мини които по правило са незакннони за използването им.