Почина малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани пари

Тъжната вест съобщи бащата на момиченцето
28 фев 2024 07:27, Елка Василева
75
Почина малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани пари
Снимка: архив, БГНЕС

Сърцето на малката Амая, чиято история докосна и обедини хиляди българи, не издържа. Тъжната новина съобщи баща ѝ в социалните мрежи.

Още по темата
"Мили хора, сърчицето на нашата звездичка Амая угасна. Моля да ни оставите със съпругата ми в този тежък за нас момент да скърбим", написа Калоян.

Само за няколко дни бяха събраните нужните пари за спешната трансплантация на Амая, припомня Bulgaria ON AIR. Специалният самолет, с който тя трябваше да лети за Индия, трябваше да кацне у нас до часове, след няколко отлагания на полета. Три часа преди да съобщи най-тъжната новина, бащата на Амая сподели в социалните мрежи, че поради технически причини полетът за Индия се отлага за сряда. Самолетът се намираше във Франция, на летище "Лион Брон".

След последния апел за помощ за по-малко от ден бяха събрани над 700 000 лв., за да може момиченцето да лети до Индия за спешна трансплантация на сърце. Средства за детето се събираха чрез директни дарения по сметка и чрез благотворителни инициативи в цялата страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Въпроса сега е какво ще направят с парите? Защото за много хора 700 000лв. болката им минава много бързо..........
59
0
 
3
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
А колко пари се дават за неморалните гей прояви-на тия, които вършат мерзост и не могат да имат деца? Милиони! Милиони се хвърлят-за охрана, за хонорари на певци,за реклами по медиите....ГНУСНО!
58
1
 
4
 
! Отговори
Катинар преди 1 месец
Каква е тая държава...мащеха! Тъпите политици се дървят в парламента, а бъдещето ни - децата ни...умират
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подарихме милиони на Украйна, изхарчиха се още незнайно колко за да обгрижваме "бедните" украинци и да ги настаняваме в петзвездни хотели, но нямаме пари за децата на България... Що за държава е това, дето не може да осигури лечение за децата си? Смъртта на това дете трява да тежи на съвестта на управляващите, дето харчат народни пари за простотии, не нехаят за настина нуждаещите се!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен причината е закъснението.Ако държавата беше реагирала за да се закара детето по най-бързия начин може би резултата щеше да е различен.Може би!Отчайваща липса на грижа за българите!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората помогнаха,държавата-не.България вече не е на българите.Тук е новата Украйна.
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ся кой ще върне парите? ИЛИ пак ще има някоя Мама да мучи пред МЗ за оставки
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжете, не е починала!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бебето Кристин, което миналата година беше със същото нещо, ходиха до Индия! Същата клиника! Мина операцията успешно! Детето е с ново сърце!Амая заслужаваше шанс! Аз лично мисля, че още тук са изпуснали нещата още преди време с тези пейсмейкъри. Защо бе, защо?!!!!!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един оборудван Спартан не можаха ли да вдигнат за да закарат детето още миналата седмица и да му се даде поне шанс?! Проклети да сте!
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До-38 Кой и как разпределя неизползваните средства за другите нуждаещи се?Кой е упълномощил въпросната фондация,да се явява като последната инстанция която решава към кого да бъдат насочени неизползваните средства?Парите събрани от дарители и изразходени за две години и половина са над 20 милиона лева
49
15
 
4
 
! Отговори
трафик преди 1 месец
Чудно колко пари са щели да приберат родителите на "донора"?
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почивай в мир слънчице.
47
3
 
11
 
! Отговори
Рич преди 1 месец
А Бойко, Доган, Киро и всякаквата друга кал, дишат, пият и подсмърчат пудра захар ...
46
4
 
15
 
! Отговори
до 44 преди 1 месец
Преди да избухне войната в Украйна, да не би да беше друго? Постоянно има кампании за лечение на деца в чужбина, нямаме детска болница, липсват специалисти, здравеопазването се е превърнало в търговия. Не ни е виновен никой друг, а самите ние.
45
0
 
8
 
! Отговори
До38 преди 1 месец
Да де,ами при случай на починало лице,събраните средства за неговото лечение не могат да бъдат пренасочени от потърпевшите близки към нуждаещи се лица,така наречената"платформа си запазва правото"да пренасочи средствата по кампания по неин избор,нуждаещи се лица нерегистрирани в тая"платформа"не могат да бъдат бенефициенти!Демек,всички преведени и неизползвани средства могат да се използват само и единствено по усмотрение на въпросната"фондация-платформа"
44
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За жалост Амая можеше да живее, но правителството ни обрече стотици деца на Смърт като "закупи" за милиарди чертежи и дари милиони на НаркоКартела в Киев. Дано нито един родител не се наложи да се сбогува с детето си, зашото няма пари в Държавата! За жалост с храненето на 70 хил ОсрУкропи, даването на милиарди на САЩ и даряването на милиони на Зеленски Политиците ни ни обричат на глад, болести и смърт! Сега и тока поскъпва - трябват пари за нови чертежи!
43
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вземете си пример за най - големия човешки орган на тялото - "Кожата на човека" С какви ли не ХИМИЧЕСКИ САПУНИ Я МИЕМ? С какви ли не ХИМИЧЕСКИ МАЗИЛА Я МАЖЕМ? Даже под нея на Цинцуранките поставят увеличители за да имат жените ИЗПЪКНАЛИ ГЪРДОЛАНКИ.... Защо правиме така? - Ми зашото хората след османската, комунистическата и с обратно врърнатата - османска чалгарска промивка.... забравиха, че на земята има градивните Слънце, чист въздух и чиста сребърна водица!
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умният човек се учи от грешките си; Мъдрият от грешките на другите! Действайте с Разума си! Вземете си поука от миналото. Спомени: По време на грипна епидемия, ми потекоха сoпoлитe. Понеже имах безплатно лечителство и бях млад - тъпyнгep отидох на доктор. Дадоха ми лек за пръскане в нoса. Пръскам! Спират сoпoлитe! Но стана така, че пръскам три месеца и пак не спират. Запитах се: Ако не се пръскам Грипа минава за седем дни. Прочетох в интернета, че този лек е бил експериментален и са го забранили
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Медицината с търговия на органи е най-паричната в ръцете на сатаната - докторите със тяхната наука на сатаната! Вижте им само символа - змия въртяща се около кинжала.