Васил Михайлов: Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората

Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира
158

"Един живот не е достатъчен да разбереш кой си и къде си сгрешил. Радвам се, че съм забравил някои неща, защото не се живее на стари години със спомени, които те пращат някъде", каза актьорът Васил Михайлов в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.  

Той сподели, че още като студент е играл във Военния театър. Гласът му обаче за малко да го прати в друга посока.

"Гласът тръгна още от училище, аз и един мой съученик пеехме бас в училищния хор. Заведоха ме при Стойко Диков, бях много зелен още. Дядо ми е пеел народни песни. Аз съм тракиец от Мараша, селото е между Арда и Марица", сподели Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, но му става тъжно, защото "младите бягат навън и им е много лесно, защото няма нещо, което да ги влече обратно. Животът навън е друг и те забравят откъде са дошли и какви са нашите традиции", добави актьорът.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката.

"Работата е изгнила отдавна. Избягах и не си взех заплатата. Щях да я дам за благотворителност", призна Михайлов.

Актьорът отбеляза, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

"В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е ясен: "Тръгнал съм да освобождавам този робски народ", посочи Михайлов.

За образа си на капитан Петко Войвода разказа, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е около 8 хил. души, които са тръпнели в очакване да го видят.

"Не знаех, че вътре киното е вече пълно. Когато ги поканих да отидем отсреща в училището, извикаха: "Води ни!". Бяхме почти пред гражданска война. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и казваше: "Войводо, цяла Варна беше наша, а сега никой не ни знае", каза Михайлов.

Той призна, че една от най-големите, му болки е тази, че сме много разделени.

"Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората, които да я управляват. Място има, но няма хора. Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира", заяви актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Васил Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
12
 
! Отговори
До 16 преди 2 месеца
По-добре руска, отколкото турска или американска.
14
14
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 месеца
Създаването на българска държава от Русия има само още един аналог в историята - Създаването на Израел от САЩ. Евреите са лоялни към САЩ. Ние към Русия не бяхме. За това обединение на "сите българи заедно" нямаше и няма и да има.
13
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора има и даже ги има в момента в управлението! Но не им дават шанс и подкрепа да изведат страната от робската й русоробска комунистическа обвързаност . Народът не се оказва на нужната висота, както поляци или чехи например... Трябва едно поколение комунисти да си отиде, за да дръпне страната напред. Но май няма да доживеем.
12
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е бивша турска територия, заграбена от руснаци и в момента населена с цигггани!
11
2
 
18
 
! Отговори
До10 преди 2 месеца
Не 20 години по малко има ходил ли си в провинцията все едно си в Индия почти няма българи само бразилци като измрът старците по селата и ще, са, техни само няколко по големи града ще са с българи
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Капитан Петко Войвода е бил истински демократ, за разлика от нищожния диктатор и слуга Стамболов. Петко Войвода се е бил и за Гърция и за Италия. Тук е бил репресиран, защото е изразявал различни от Стамболовите възгледи. След освобождението и бил адвокат, защитаващ бедните хора и тези подложени на репресии.
9
15
 
29
 
! Отговори
Край преди 2 месеца
Ние българите утре имаме Национален празник. Ние се радваме че Русия е победила Османскта империя и и нейните ментори и донори - англия франция и австо-унгария и е на НАПРАВИЛА държава на българите. От пощата през полицията и армията та до конституцията и администрацията - всичко е направено от Русия. На голата поляна - след 500 г. турско робство ние не сме имали и идея от държава. Честит празник братя българи. Благодарим Русия.
8
3
 
5
 
! Отговори
До Веселин преди 2 месеца
OPk пий си хапчета, психопад болен мозък
7
5
 
2
 
! Отговори
Прост народ преди 2 месеца
Ориенталски, всеки е тарикати и иска да измамник и престик, какво място? Държавата има още 20 години до изчезването и
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един в Стара Загора пиян му казал войводо войводо, хайдути много войводи няма
5
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото това не е България а Турция! Русия окупира турски територии, няма какво да празнувате утре!
4
5
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
Василе,ние не ставаме.За мен ти си Велик!
3
7
 
29
 
! Отговори
В преди 2 месеца
Капитан Петко Войвода" има един впечатляващ епизод. След като капитана е пуснат от варненските зандани, след репресии от прехволения от днешните "демократи" Стамболов, капитана - Васил Михайлов се качва нй покрива на къщата си и развава българското знаме. Ат долу се събира множество да гледа сеир. Един млад полицай стреля с пушката си. Намира се една негова близка, която крещи пред пасивното общество и порицая "По кого стреляш бе гооовееедооо, това е български апостол на свободата". Така и сега.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как бе баце, територията си е намерила мат'ряла!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
затуй управата ги сменя че тукашните хем мързели, хем не гласуват, хем реват