Жените в бизнеса - уъркшоп за втора поредна година

България е на първо място в Европа по равенство
12 мар 2024 13:51, Анисия Иванова
16

Жените могат да са част от света на бизнеса и имат своето място там. За да затвърди това твърдение у нас, за втора поредна година в рамките на два дни се провежда и специален уъркшоп.

"Жените имат място в бизнеса и го доказват доста добре. Настанили са се трайно, предвид присъствието им във високите етажи в България, доказват, че и много добре се справят. Жените имат вродени качества, като да правят много неща накуп и ги правят точно навреме. Те винаги съумяват да изпълнят всичко, което са уговорили", каза основателят на Business Lady International Club Даниел Димитров в студиото на "България сутрин".

Събитието се провежда за втора година.

"Тази година имаме дами от САЩ, Испания, Белгия, Великобритания, Италия, Румъния. Всички те са успешни в различни сфери, заради това сме създали панели по лидерство, предприемачество, кариерно развитие. Дамите обменят и опит при тази среща. Миналата година се показа, че много добре се справят с networking-a, създадоха се много партньорства, които продължават и до днес", допълни Димитров за Bulgaria ON AIR.

Той разкри, че се е появила идея Business Lady да се изнесе и в други държави.

"Тази година ни предстои да се включим в Милано и Виена. Дамите споделят, че трудностите им са в началото, когато започват бизнес - има неглижиране, несериозно възприемане към тях, недоверие, че ще се справят. Но впоследствие, когато започнат да правят бизнес, отношението става различно. В Швейцария дамите получават право да гласуват през 1971 година, за разлика от дамите в България, които получават правото на вот през 1938 година", посочи още Даниел Димитров.

Оказва се, че по много неща България е на първо място в Европа по равенство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: женитеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе да, калинката на Валери Симеонов дето беше министърка на туризма, вице, а сега се вихри в НЕК, с такива лидерски може само да те е срам. Жената обаче докторантура е изкарала в библиотекарския, а всички знаят кои са там. Срам. Малко са истинските лидерски и те не се афишират за разлика от останалите.
15
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Аз познавам две жени, които това работят. В действителност си е все още мъжка професия, но не е като да не я практикувати и жени.
14
1
 
2
 
! Отговори
До 4 Pen преди 2 месеца
Не си видял, защото не си в бранша. Има много жени строители и все повече се търсят. Но си прав, работата е екипна. Една жена не може да качи толкова 25кг чувала с разтвор, колкото един мъж, но пък един мъж не може да чисти и подрежда материали из обекта, така както една жена. Сума ти и жени кранистки, кофражистки, бояджийки, технически, проектантки и т.н. В общи линии - има жени в строителството, обади се неподготвен, не си стъпвал по обекти, нямаш идея от бранша.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
пример - лена с парапетчето...
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
***
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е на първо място ,ала с Калинки ,Цецоланки, Лилянки и тн. послушни Кухи мадамки ! избутат ги отпред коя от коя по"умна" , но вярна и раболепна...
10
0
 
1
 
! Отговори
Да попитам: преди 2 месеца
Ало,вие от редакцията бихте ли ни превели и обяснили значението на чуждицата Уъркшоп?! Ако не знаете,моля някой от форума да обясни! Българите в БЪЛГАРИЯ искаме да ни се говори и пише на БЪЛГАРСКИ език!!!
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бачкотещите бачкери панелни бедняци с бездарни цоцолани жени, без 2 капки акъл слугини пред печката, се изказали в коментарите. Има жени и жени. Хитрите програмисти имаме кариеристки за жени, изглеждащи великолепно. Как го виждате хитър програмист да се хване със силиконка, на която топ постижението в живота e, че сложила балони на цената на дневен надник на Б2Б консултант?! Не само, че не е итересно, ами е и жалко. Относно гуми и технически прегледи- има си слугинаж иконом за тая работа.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Равенство? Да бе, равни сме. И после "ще идеш ли да ми смениш гумите?", "ще ми прекараш ли колата на преглед че не разбирам?"
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези алабалисти поне от кумова срама да ползват БЪЛГАРСКИ език!!! Уъркшоп?! Подлизурковци! А тия във властта "дами"ги знаем! Всичките са абсолютно неадекватни калинки и нагаждачки към господарските заповеди! За какви успехи лалджийства този,след като сме най-бедната държава в Европа и най-берзо изчезващия народ в света?! Ползата от "дамите" е никаква,както и от мъжете във властта и бизнеса! Всички са за сметището,унищожиха РОДИНАТА ни!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А на български език ?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Байно, не се изказвай неподготвен. Още Търновската конституция дава "всеобщо избирателно право на всички граждани", но впоследствие, с разни уговорки това право бива отказано на жените. През 1937 г. право да гласуват на местни избори получават "жените майки в законен брак". През 1938 г. се дава право на омъжените, разведените и овдовелите жени да гласуват на местни и парламентарни избори. Чак през 1944 г. право да гласуват получават и неомъжените жени. Чети бре, експерте!
4
2
 
6
 
! Отговори
Pen преди 2 месеца
Хаха ,че кой им пречи на жените да работят където си искат ? Ама нещо не съм видял жени строители и хамали :))
3
2
 
3
 
! Отговори
Обаче! преди 2 месеца
Преди повече от 10 години Тони Коджабашев беше качил в "Блuц" материал, посветен на специфичен вид престъпност. В него цитира доклад на ООН, според който България е НА ОСМО МЯСТО В СВЕТА по брой на изнасилените жени. Нещо да каже по този въпрос словоохотливият господин?
2
0
 
11
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Всички ги знаем жените по високите постове в България какви са: партийни калинки, с чичо владика или с богат любовник :)
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ги виждам по тировете дамите.