ГЕРБ подписва с ПП-ДБ, вижте министрите

Сменят седем, ако списъкът остане в този вид
18 мар 2024 11:55, Стела Стоянова
127
ГЕРБ подписва с ПП-ДБ, вижте министрите
Снимка БГНЕС

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение да подпише споразумението с ПП-ДБ.  И е дала мандат на преговарящия екип от ГЕРБ.

Условието обаче е да бъде подписано и приложение 1 към него, което е състава на правителството. Това съобщава  "24 часа", като се позовава на член на Изпълнителната комисия на партията на Бойко Борисов.

Съставът на правителството трябва да е следният:

Мария Габриел  - премиер и министър на външните работи

Николай Денков - вицепремиер по европейските въпроси

Асен Василев - министър на финансите

Калин Стоянов - МВР

Андрей Цеков - регионален министър

Деница Сачева - министър на труда и социалната политика

Христо Гаджев - министър на отбраната

Атанас Славов - министър на правосъдието

Красимир Вълчев - образователен министър

Катя Панева - здравеопазване

Кръстьо Кръстев - министър на културата

Ивелина Василева - околна среда и води

Кирил Вътев - земеделие

Росен Желязков - министър на иновациите

Жечо Станков - енергетика

Богдан Богданов - икономика и индустрия

Георги Гвоздейков - транспорт

Александър Йоловски - електронно управление

Зарица Динкова - туризъм

Димитър Илиев - спорт
 

Ако списъкът остане в този вид, сменени ще бъдат министърът на отбраната Тодор Тагарев, здравният Христо Хинков, образователният Галин Цоков, социалният Иванка Шалапатова, енергийният Румен Радев, Милена Стойчева - иновации, и Юлиян Попов - МОСВ.

Коалиционното споразумение не може да бъде подписано с друг състав на правителството, гласи решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Бойко Борисов е свикал спешно ръководството на партията си тази сутрин, след като в неделя в 21 часа Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян - четирите дами от преговорния екип на ГЕРБ, обявиха неуспешен край на преговорите за ново правителство с ПП-ДБ. Те дадоха ултиматум на партньорите си или да подпишат споразумението до 12 часа в понеделник, или се отива на предсрочни парламентарни избори.

Час по-късно в неделя вечерта изявления дадоха и лидерите на ПП-ДБ. Те обявиха, че всъщност имат постигнато съгласие с ГЕРБ по политическо споразумение. Самият документ бе разпространен от ПП-ДБ около полунощ. Лидерите на обединението пък поискаха Бойко Борисов да се намеси и да не хвърля България към предсрочни избори.

По-рано днес такова искане отправи и лидерът на ДПС Делян Пеевски. Той обеща подкрепата на движението за новото правителство. Пеевски разкри, че той е постигнал договорка с ПП-ДБ как да се разпределят местата в регулаторите
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
4
 
! Отговори
До маалатъ преди 1 месец
Ами хубаво е да има Шериф от посолството, само че не руШки, щот в путинова раша никой не ще да ходи, че там пращат или на фронта, или ако не щеш в Сибир ... !!!
99
1
 
4
 
! Отговори
Партията на Денков преди 1 месец
До Анонимен 100 Сигурно уж-учЕните от БАН са си направили партия, за да защитават интересите си. Къде другаде ще намерят заплати за нищо-на-правене и ходене до местоработата само от дъжд на вятър?
98
1
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Е, па шъ подпишеш, бе, Винету, де шъ идеш, иначе Шерифа от Посолството шъ тъ "Скалпиръ"!
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Академика на коя партия е лидер? Защото споразумение и състав на кабинета се подписва между лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ, а не между ББ и Денков. Вие от ПП-ДБ се държите като магистралки: съpbu -бoлu -дpaгo ми е. Хайде тогава на избори. Ще паднете на 4-о място. PS Галя от посолството не разбра ли, че резето вече щракна? Госпожо, все още не сме станали колония на САЩ, но при министър на финансите Кокорчо и неподходящ министър на МИ може да фалираме.
96
0
 
8
 
! Отговори
Въпросчета преди 1 месец
Щом Пеевски нареди, Бойко ще клекне?
95
0
 
7
 
! Отговори
карибско питие преди 1 месец
Едното Пеевски, Иванов, Петков и Борисов са влюбени преди да се пръкне ПП-ДБ. Всички гласували за тя,х как се чувстват в момента? Скрити зад псевдо важност и далавери правят втора сглобка за разпределяне на ресурси.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Посолството е дало официална нота, че без Тагарев не може да съществува такъв кабинет. Не знам по новините от къде имат такава информация. Промени в правителството може да има само в здравното министерство заради доброволна оставка!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имахме и една друга смехотворна министърКА на външните работи, преди близо четвърт век.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подписвайте бре! Шиши ще ви подкрепи!
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще гледаме как арестуват Борисов преди клетвата на Габриел като премиер. Почти сигурно е избягал в Дубай с Менко след като няма новина за ареста му
90
4
 
12
 
! Отговори
Урсула преди 1 месец
Галя от посолството им наби канчетата.
89
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Пазачи на Претъпника === И какво точно престъпление е извършил Бойко Борисов? Мисля, че ако имаше нещо такова пръв Копейкин и Нянkoва щяха да го обвинят и то с документи и да ги предадат в прокуратурата. Те дори нямаше нужда да се напъват. Мутрафонова щеше да им даде документите за престъпленията на Бойко Борисов, надлежно събрани от ФСБ (КГБ) :))) Но такива няма, няма да има. Има престъпления само в болните ви червени БЕЗмозъци :)))
88
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов, ако на това му вика "равнопоставеност"... Това е гавра с ПП/ДБ. А ПП/ДБ трябва да са луди и глупави да се нанижат на бойковия, при положение че до момента им е завързан. АНдрей Цеков също е скрит гербаджия, който е готов да се подлага на Буци. ПП/ДБ ще предадът протестът, ако се съгласят! Нали се бориха срещу Борисов и моделът "ГЕРБ"?
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БФС бетон , правителството бетон ! Ще има кражби за милярди!
86
5
 
24
 
! Отговори
Пазачи на Претъпника преди 1 месец
Как сте ПеПе? Тоя пък Боко ви прекара. Станахте Патеричката на Престъпника.
85
3
 
12
 
! Отговори
Пенсионерите преди 1 месец
Да забравят за повишение на пенсиите.Ори Деница Дачева такива екстри няма.Ще намажат само ресторантьорите.
84
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герболяка иска да вземе всичко, много му се е разширил стомахът
83
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква низост и падение! Сачева, Вълчев и сие. Повръща ми се.
82
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Докато си траем - ще ни лъжат, крадат, е**т, манипулират..Държавата ни вече я разграбиха, унищожиха, либерализираха..нямаме я. 35 години оцеляваме...и оцеляваме..и оцеляваме. Не остана време поне малко да поживеем нормално.ДОКАТО СИ ТРАЕМ !!!
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надежда всяка тука оставете! Поне за още 9 месеца! Да живеят далаверите, машинациите, присвоявания, манипулациите и каквото още се сетите