Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков

Той го оставил в якето си и отишъл до тоалетната
12 май 2024 21:00, Стела Стоянова
158
Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков
Снимка БГНЕС, архив

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на депутата Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът стана в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов - Мая Банзарова.

Децата са помислили пистолета за играчка. Той е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола и отишъл до тоалетната. Момичето, което се води леля на сина на Божанков, е улучено в пръста на крака. Куршумът - 0.357 калибър от револвер "Смит енд Уестън" е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят.

На рождения ден са били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени. Член на едно от семействата е и издателят на един от местните вестници - "Янтра". Самият Бонзов има разнообразен бизнес - от хазартни игри до производство на хляб. Очаква се Бонзов да бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие. Синът на Божанков е малолетен и няма как да носи наказателна отговорност.

"Големият ми син е в шок. Можело е да се случи най-лошото. Благодарим на Господ, че не е" написа Явор Божанков във в фейсбук.

От прокуратурата образуваха разследване за телесна повреда и неправилно съхранение на оръжие. Ето какво съобщиха оттам:

Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
10
 
! Отговори
Г-нът Димитър Бонзов преди 1 месец
Информирайте се какъв бизнесмен е той! Оставете пропадналата личност Божанков! Поговорката беше, покажи ми?приятелите си да ти кажа какъв си! Това е България 2024 и вие всички сте доволни и ще гласувате за всички тези личности, защото партия те не са! Информирайте се и тогава дайте мнение!
84
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бонзов не знае ли, че е на тържество с крадци? Как си оставя оръжието в джоба? Те децата на политиците от малки са научени да крадат от джобовете на хората. Партията майка на Божанков фалира 3 пъти България. Новата му партия е известна с лидери международни крадци и измамници. Да му е за урок, друг път да си носи оръжието на колана както е по закон.
83
0
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 1 месец
Уцелено е в петата. Не в пръста както пишат.
82
1
 
20
 
! Отговори
До 80 преди 1 месец
А детето на Божанков има ли право да тършува по джобовете на хората? А ако беше взело някакво силно лекарство и да го помисли за бонбони? Можеше също така да се застреля докато си играе на стражар. Така ли възпитават децата си? Кое дете рови в чужди якета в ресторанта?
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен пък ме впечатли най-много кви железни пръсти на краката има това момиче! "...е улучено в пръста на крака. Куршумът - 0.357 калибър от револвер "Смит енд Уестън" е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят."
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, детето на Божанков рови в чужди джобове. Божеее! От баща си се учи да краде.
79
2
 
11
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Ех, душички мамини златни. Дечицата на политическия ни елит изглежда от малки ги учат как да претършуват чуждите джобове и изведнъж хоп, попаднали на...патлак. Възможна е подобна версия. Но по-вероятно ми се струва малкото божанче да е карало леля си да играе казачок, целейки се до краката й, понеже тя не е искала :))) Тъй, тъй, богатите също плачат...
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, детето на Български Цанков рови в чужди джобове. Божеее! От баща си се учи да краде.
77
0
 
17
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Ясно че оръжието е законно притежавано, остава и да не е, Но незаконни са действията с оръжието, няма право да го оставя без надзор, няма право да го носи навсякъде където си иска. Трябва да си понесе отговорността. Егати Виповете, Брадъра е по-Сип..
76
0
 
11
 
! Отговори
Ленко преди 1 месец
Как се променят нещата в България, от роднина,милиционер,а днес - роднина,политик,полицай, депутат,бизнесмен,слагачи и все повече страдалци в живота! Има промяна , тя е видима!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Простреляното в петата с боен пистолет 12 годишно момиче е дете на тъста на Божанков.
74
0
 
7
 
! Отговори
До Стамат преди 1 месец
Туй е 9мм олово прав си пръстчето заедно с още 5 см месо щеше да е на каимъ освен лапето ако не е било с патъци с железни бомбета ...прав си
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв бас.тун требва да си за да отидеш на рождения си ден въоръжен,това е сигурно нова мода сред бизнесмените ако го нападнат любовниците със силиконите да се предпазват...
72
3
 
16
 
! Отговори
Лъки преди 1 месец
Господи,страшни бизнесмени,политици и само си представете,ако тук у нас се продаваше свободно оръжие,както във ФАЩ!На парти с оръжие!!!
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божанков не може да си възпита детето както трябва а ще ни пише законите! ОСТАВКА!
70
1
 
19
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Тоя бизнесмен е бил на доста ракии за да си остави пистолета така. Че и зареден го зарязал егати и идеотина.
69
2
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 1 месец
Ако те уцелят в пръста с .357 ... няма да имаш пръст. Изглежда не я е уцелил, а в крачето ѝ са попаднали осколки от куршума. Дано се оправи детето без последствия, а другото да се научи да не пипа където не му е работа. А собственикът на тази ютия трябва да му я вземат. Това е оръжие за лов, не е продължение на п е н - и с а.
68
2
 
18
 
! Отговори
Помните ли? преди 1 месец
Московски уби детето си пиян с моторна шейна. И нищо. Тиквата го изпрати в Солун да е шефче. Тук ще стане още по-нищо!
67
2
 
11
 
! Отговори
Бааа мааа преди 1 месец
му .....на семеен рожден ден утиваш с .357 и докато акаш го меташ на стола зареден докато чаветата тичат наоколо. Пръщят от ум ...куките дават разрешителни на *** и пуля стига да си платят , а колко акъл имат дето плащат ...е вече се видя
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Борисов прави много за държавата и хората оценяват това. " Да, краде и я обира като невиждал! С неугасима алчност и стръв!