Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков

Той го оставил в якето си и отишъл до тоалетната
12 май 2024 21:00, Стела Стоянова
158
Бизнесменът Димитър Бонзов е собственик на пистолета, с което стреляло детето на Божанков
Снимка БГНЕС, архив

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на депутата Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът стана в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов - Мая Банзарова.

Децата са помислили пистолета за играчка. Той е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола и отишъл до тоалетната. Момичето, което се води леля на сина на Божанков, е улучено в пръста на крака. Куршумът - 0.357 калибър от револвер "Смит енд Уестън" е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят.

На рождения ден са били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени. Член на едно от семействата е и издателят на един от местните вестници - "Янтра". Самият Бонзов има разнообразен бизнес - от хазартни игри до производство на хляб. Очаква се Бонзов да бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие. Синът на Божанков е малолетен и няма как да носи наказателна отговорност.

"Големият ми син е в шок. Можело е да се случи най-лошото. Благодарим на Господ, че не е" написа Явор Божанков във в фейсбук.

От прокуратурата образуваха разследване за телесна повреда и неправилно съхранение на оръжие. Ето какво съобщиха оттам:

Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
Димократ преди 1 месец
То и бужанката е дите, непораснало дите толкова му е умствения капацитет
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 65 Без малко да го вкарат в затвора, все пак признаваш гербераст, че е имало такова нещо :)))
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
63 Чехия не е България. При това, не е съден.
62
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
60 Хората съдят по делата, сега, не в миналото и в полза на хората. Борисов прави много за държавата и хората оценяват това. Негледахме се, на лъскави биографии и дипломи, без покритие. ПП,ДБ се провалят три пъти, отдалечиха ни от Шенген, дадлъжниха всички с 20 млд, стагнираха държавата. Стига толкова, държавата не е учебен полигон.
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко е съден в Чехия, за кражби на коли, но мат'ряла е толкова зле, че не го вижда това нещо :)))
60
2
 
13
 
! Отговори
Край преди 1 месец
"политици и бизнесмени" това е най-гнусната прослойка от хората. И едните и другите се имат за моного повече от останалите хора - смятат че са родени да управляват - държавата и предприятието им. Непременно се возят в мерецедес/бмв/ауди - премиум и святкат по магистралата на хората да се пазят от пътя им да минат ТЕ. Бизнесмен с хазартен бизнес - това е паразитиращ върху глупостта на другите тарикат същото е и политика.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поитик-бизнесмен, нон-сенс, такова нещо няма в демокрацията!! Явно, има само в ПП,ДБ. Вън, брокерите от ПП,ДБ, от властта!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 58 Боко ще кажеш е цвете за мирисане, да не му разказвам сикаджийското минало :)))
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България зарлилича на африканска държава- всички са роднини в управлението й. За които законите не важат. Гледаме поредният абсурден гаф, на лица от ПП,ДБ. Кой е следващият?
56
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господи! Какви са тези деца, които претърсват джобовете на "оставено на стола" яке, на възрастен? И как може, да си бизнесмен и политик, в същото време? Като Ананиев, Лорер, Лена от парапета с фирмения джип на баща си... Страшно, няма ли, да свърши кошмарът ПП,ДБ?! Божанков си е хамелеони по природа, но и той е безполезен *** в политиката. Ужаси безкрай, с ППДБ...
55
2
 
17
 
! Отговори
Край преди 1 месец
"били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени." Егати и родата - при тия нормални хора няма ли бе.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50 леля е, защото е дете на тъст му, явно 2 брак, явява се сестра на жена му
53
0
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Какъвто народа такива са и политиците, също но много по силно е обратното.
52
0
 
25
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Факти от пресата: 11 годишно рови по джобовете, местна мутра ходи на празненство със зареден пистолет и си го разява по джобовете. Като погледнем фактите ни става ясно - мила родна картинка.
51
1
 
18
 
! Отговори
В българия преди 1 месец
Политик или бизнесмен т.е. обикновен търгаш все фалшиви и измисляци от един дол дренки.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50. Иначе е написано в текста.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50. Дам това с 12-годишната леля ми е непонятно. За да е леля трябва да е омъжена за чичо му. На 12. Но тия особености са нормални за една общност.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Револвер със барабан , тежи 950 грама , цена към 2800 лева дължина 20 сантима -6 патрона ..Техническо питане - защо народа не разполага Законно със калашници и такива късо нарезно оръжия ?
47
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фалшвка! Ценъровете за изследване на демокрацията нямат работа, социологическите агенции нямка какво да "проучват", политиците няма какво да кажат, от Брюксел нищо не смеят да кажат - скука! И ето на - правиш рожден ден с чужд пистолет в якето, деца, алкохол, шум и айде ся да видим какво мисли публиката /читатели, зрители и слушатели/ за .... каквото се сетите, пишете, те ще ви говорят, пишат, занимават с глупости, нищо че са обявили "много важни" избори. Те са само поредните избори.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой държи заредено оръжие пред детето си, явно е мутра чиляка :)))