Мишел Обама – най-популярната първа дама на 50

Никога не съм се чувствала толкова уверена, смята тя
Обновена: 17 яну 2014 11:25 | 17 яну 2014 07:08, Красимир Ангелов
23

Мишел Обама – най-популярната първа дама на 50. Снимка: Reuters

Днес първата дама на САЩ Мишел Обама навършва 50 години и по собствените си думи сега се чувства далеч по-спокойна, отколкото по време на кандидатпрезидентската кампания на съпруга й Барак Обама.

"Дишам малко по-добре", признава тя пред АП.

Почти пет години след като стана първа дама и изтощителната кампания, в която понякога я нападаха, г-жа Обама все по-добре посреща отговорностите и прекомерните очаквания към нея.
 
"Никога не съм се чувствала толкова уверена, не ми е било толкова ясно коя съм като жена", каза Мишел Обама пред сп. "Парейд", цитирана от БТА.

В събота в чест на Мишел Обама ще има парти в Белия дом. Поканените за него бях предупредени да дойдат готови да танцуват.

Като с всички първи дами, всяка стъпка на Мишел Обама се следи отблизо и се критикува безжалостно. Всички признават умението й да предпазва дъщерите си Малия и Саша, които са на 15 и 12 години от обществения интерес, както и отличния й усет за мода.

Тя също има своите гафове, като този например, че отиде с кецове за 500 долара в благотворителна организация, раздаваща храна на бедните, или скъпата почивка в Испания във време на икономическа криза.

Това обаче не попречи на високото одобрение, на което се радва първата дама на САЩ – 59%  при 46 процента за съпруга й Барак Обама според  допитване на Асошиейтед прес и GfK. Госпожа Обама помогна да бъдат набрани милиони долара за него и други кандидати на Демократическата партия и привлече хиляди на предизборните митинги.

По време на първата кандидатпрезидентска кампания на съпруга си Мишел Обама беше разкритикувана за думите й, че за пръв път се гордее със страната си. След като той беше избран обаче, тя отново спечели общественото одобрение когато каза, че главният й приоритет са дъщерите й - тогава те бяха на 10 и 7 години, както и че тя ще е "главната майка".

След това първата дама засади зеленчукова градина в Белия дом и я използва за национално обсъждане на проблема за затлъстяването на децата, на правилното хранене и спортуването, а посланието й стигна далече.

Като се изключи новият закон за здравеопазването, г-жа Обама рядко подкрепя активно политиката на съпруга си. Тя обаче използва личната си история как е преодоляла пречките, за да получи образование, за да му помогне да изпълни обявената цел САЩ да има най-много завършили колеж до 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Тано преди 10 години
До Анонимен 11На мен Дарина, пък, никога не ми е харесвала. Не считам че е красавица по природна даденост. Парите и задълженията я правят добре поддържана и чак пък да искам да я "джуджа" Хмм
16
0
 
2
 
! Отговори
Феликс преди 10 години
Евала на Обама, че го вдига на такава крокозябра - лидер с главна буква.
15
1
 
11
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Ето това се казва истинска първа дама! Нашата първа дама даже не и знам и името остави не само мъжа си, но и своя президент на РБ България на кучетата. Срам голям, къде се е чуло и видяло жената на президента да не го подкрепя в неговите начинания или по някакъв начин да допринася за популярността на своята родина. Позор за нея, което рефлектира върху рейтинга и реномето на Росен Плевненлиев.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз харесвам голямата им дъщеря.
13
3
 
5
 
! Отговори
belli denc преди 10 години
Az haresvam Michelle - otvorena e za pozitivni promeni i ima stoinostno razbirane za radost v jivota i harmonia v obstestvoto. Uvajavam neinata rabota v polza na horata i se dosestam kolko golyama vatreshna sila i lubov sa neinite bogatstva.Happy birtday, Michelle!
12
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не тя- аз съм първа дама! Работя по 10 часа наден, гледам деца, домакинствам, грижа се за родителите си и нямам домашна прислижница! Всеки може да е първа дама, ако има условията за това и да изглежда вечно на 25
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 1 Как да няма? Ми и Дарина Павлова е на 50, но ако я видиш като Снежанка и веднага ти се приисква да си едно от джуджетата!)
10
9
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
планетата на знаете кого... барито като му гледал изцъклената педо мутра се чудя на тази кой и завира наденица в двата кладенеца? тй и за това изглежда като злобна *** - продала си пърдялника за малко слава и псевдо авторитет а сега е просто порч мънки на ционистите. затривате света семейство маймуни, влезте в час малко.
9
0
 
23
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
"само във високоморалните източноправославни държавици президентите си зарязват жените"Нещо да кажеш за френските президенти? Те източноправославни ли са?
8
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коя е тая бе?
7
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, в ЮЕсей обществото все още държи политиците му да имат нормално и здраво семейство, само във високоморалните източноправославни държавици президентите си зарязват жените или в политиката се мотаят джудженца стари ергени с 25 години по-млади любовници, бивши на доведения им син...
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
chestit rojden den na jenata. i tja e chovek. da e jiva i zdrava da si gleda dezata i semeistvoto. stiga zlobiahte. uvajavaite drugite, za da vi uvajavat i vas.
5
6
 
9
 
! Отговори
sanders преди 10 години
Nai-populyarnata??!! Ha ha ha... Zhiveya v 6tatite i tuk adski mnogo hora 6te e spukat ot podigravki!! Ima si mnog fenove i balutzi , koito e veli4ayat, no ne vsi4ki razbira se. Mediite tuk s klizma i neprekusnato natrapvane se mu4at da e predstavyat kato mnogo elegantna i inteligentna, no ne stava... Jackie Kennedy Onassis zavinagi 6te si e nai-gotinata i s klasa First Lady.
4
6
 
31
 
! Отговори
2 преди 10 години
Вие сте луди бе да и отдавате някакво значение...тя просто е жена на някого и е госпожа Никоя.Затова в много демокрации тетлата"първа дама " я няма...защото е смешно.
3
8
 
39
 
! Отговори
Българин преди 10 години
И в какво точно е УСПЯЛА тая? Че е жена на някакъв кениец? Хайде няма нужда от промиване на мозъците. Достатъчни са ни "българските" политици и техните ежедневни лъжи!
2
6
 
19
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Уверена?Хааахаха....Още един минус 50 градусов тайфун и хептен ще се увери,че всичко е закономерно спрямо деянията!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами едва ли има друга първа дама точно на 50 години. Тя е първа и единствена в класацията.