Олимпийска кучешка идилия!

Бездомни четириноги стряскат спортисти и посетители в Сочи
13 фев 2014 19:01, Красимир Ангелов
58

Олимпийска кучешка идилия. Снимка: Reuters

Въпросът с бездомните кучета в олимпийската столица Сочи бе сред основните проблеми за организаторите преди старта на игрите. По данни на местните власти хиляди бездомни кучета живеят във и около Сочи, а в началото на игрите бяха забелязани около олимпийския стадион, в зоните за сигурност и дори в хотел.

Кулминацията дойде в първия ден на Олимпийските игри, когато руски сайт показа бездомно куче, което гони и лае състезателите в центъра за ски бягане по време на тренировъчна сесия.

На клип, качен в YouTube, ясно се вижда, как скиорите с учудване обръщат глави заради лая на кучето, а трима служители по сигурността стоят на няколко метра случката и просто наблюдават.

Местните власти бяха категорични, че всяко намерено куче на олимпийско спортно събитие бива незабавно залавяно и подложено на пълен ветеринарен преглед. Част от кучетата се прибират в приют, а други се пускат отново на свобода, уверяват отговорните лица, които в началото на игрите бяха упреквани в нехуманно отношение към бездомните животни.

Дни преди старта на игрите лично руският милиардер Олег Дерипаска се зае да спасява бездомните животни в Сочи, след като благотворителна организация обяви, че бездомните кучета в руския курорт биват системно избивани в последните няколко месеца заради олимпийските игри.

Въпреки опитите на властите обаче четириногите все пак успяват да се промъкнат в паркове и улици в самата олимпийска столица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
12
 
! Отговори
FAKTI преди 10 години
Бездомни *** има в у нас, Русия, Македония и други изпаднали държави.Тук процъфтяват и организации като "4 въшки" , които ни дават акъл да сме "хуманни" (разбирай кучерасти).В развитите държави от ЕС, САЩ, Япония няма бездомни кучета от години. Никой няма да посмее да изхвърли кучето си на улицата, или поколението му или пък да сложи паничка с помия + вода за някое гастролиращо псе. Заловените кучета се избиват (над 90%). Малък брой се запазват за месец, ако случайно някой ги осинови.
22
0
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До Анонимен 21Абхазия, Южна Осетия... бъркаш двата щата.Нерде Ямбол, нерде Стамбул.А защо статията е от Красимирчо? Леля ЗЕлка е специалиста по плюенето на Русия, да не са я нападнали зелеви пеперуди?
21
6
 
5
 
! Отговори
преди 10 години
До Анонимен 22Ne znam koi sa po-golemi pomiari, teia ot snimkite ili teia deto ne davat duma da se kaze za Rusia. Pyrvo - videoto e ot ruska media ( ne e zapadna provokacia ). Vtoro - na koia druga olimpiada ste vizdali bezdomni kucheta.Treto - napravenoto e napraveno za pred sveta inache Rusia si e dyrzava ot TRETIA sviat.Razbereto go nai-nakraia
20
2
 
5
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
До Анонимен 21Хич не те слуша главата! К'ва Абхазия, к'ъв немски орел, к'ви 25 километра. Супер затормозен народ сме. Ти му пишеш, че куче се е изке**зало на пистата за ски бягане, той вижда световни конспирации. Нормално е да има кучета, където си ги е имало и преди. Но като цяло е прилично оправдание за нашите олимпийци за местата им след 50-о. К'во се занимавате с глупости? Който се е готвил за медал, си взима медал. Който си е барал пакета, е "кубертенов" олимпиец.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук в Бургас е пълно с бездомни кучета и в морската и в кварталите .
18
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, в Русия има бездомни кучета, а в САЩ- бездомни ХОРА!
17
0
 
24
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
А бе прекаляват тея с постоянните глупости дето пишат за некви недостатъци на олимпиадата... Човек иска ли винаги ще намери кусури!!! Не съм русофил, не съм русофоб... олимпиадата е едно от най-хубавите спортни събития и определено ми омръзна да чета подобни новини сякаш нз какво се случва. А и ми омръзна под всяка статия да чета русофобски и русофилски коментари!!! Наслаждавайте се на любимия си спорт и ги оставете тея дребнави приказки :)...
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бездомните кучета са символ на разширяващата се демокрация.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майната им на сороските лайнометки!
14
2
 
9
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Бойкот защо да я напуснат щот България ще и помага Русия ли . Защото Русия се бори против империализма и америка за да живеят народите по сносно. Че НР България е соц държава дето по добре живяха хората а днес мизерстват. Нещастен ***
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как така в Пловдив почти не се наблюдават песове,а във Варна и в София вирят на глутници от по 8-10,особено в кварталите
12
6
 
11
 
! Отговори
факт преди 10 години
Елате в морската ***(столица) на България - Варна там буквално пред всеки вход,заведение , сграда и блок има минимум по 1 куче
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da se blagodariat , 4e ne sa iziali niakoi olimpiez.
10
5
 
31
 
! Отговори
11 преди 10 години
Русия разяри хомосексуалистите, а те както знаем са изключително зли и подли създания. Там е ключът от бараката - в нежеланието на последните истински християни (не вярвах, че някога ще го напиша за руснаците) да пуснат в дома си чумата на сатанизма и толерастията на Шорош!
9
5
 
30
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Грозна, долна, гнусна, мазна, седерастка помия, добре че все още има останали обективни медии като "The Nation", които в статията "Лъжата за Русия", или "Distorting Russia" изобличават пропагандата.пп Някой знае ли че на игрите в Лейк Плесид, олимпийския отбор на Русия са спали на двуетажни ВИШКИ?!?А, Някой пише ли го, А?????ппп А бе, к'вото и да правят няма да им се отвори кръга(парашута) на "Изключителните" пппп Пропагандата отдавна дава обратен ефект
8
3
 
37
 
! Отговори
jane преди 10 години
Нищо не разбирам, нали ги бяха изтровили тези кучета, нали целият свят обясняваше колко лоши са игрите в Сочи, заради убийствотона кучетата. Днес пък, проблемът е че са твърде много?!Честно, няма угодия.Много се радвам, че я пускате тази статия, поне да стане ясно, че кучетата са си там и като ги гледам са си и добре охранени.
7
17
 
18
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
Абе тролчета, когато новината е с адрес Русия, дори за канибал да става въпрос, пак ще кажете, че е хубаво. Много ви личи! Дайте по-интелигентна агитацийка, ама явно толкова си можете. А сега е време за минусчетата!
6
23
 
9
 
! Отговори
Бойкот! преди 10 години
Медиите показаха,че условията в Сочи са ужасни! Направо се чудя защо не върнем нашия олимпийски отбор. Може да свикат пресконференция на която да поканят големите западни телевизии и пред всички да заявим, че бойкотираме Олимпиадата на тоталитарна Русия. Заради Чечения, Украйна, Сирия. Толкова ли е трудно нашите спортисти демонстративно да напуснат олимпиадата? И без това няма да спечелим медали. Загуба нямаме.
5
2
 
32
 
! Отговори
Ния преди 10 години
За софиянци това си е обичайна гледка, но спортистите от цивилизованите страни са се сащисали от присъствието на четириногите. Най-бързо и ефикасно е незабавно да бъдат поканени безплатно в Сочи виетнамци, за две денонощия въпросът ще бъде решен
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
зомби информации.