Румънските наркомани: живот под улицата

Впечатляващи снимки от един друг свят
22 май 2014 21:30,
71

Снимка: Radu Ciorniciuc / Casa Jurnalistului

Често румънци наричат Букурещ "малкия Париж". Но под просторните булеварди и пищните здания има една друга реалност, оставаща скрита за туристите, а и немалка част от самите румънци. Именно нея заснема фотографът и журналист Раду Чиорничуич.

В подземния лабиринт от тунели, изграден по времето на Чaушеско за централно отопление на Букурещ, живеят наркомани и сираци. Повечето от тях са болни от СПИН, много страдат от туберкулоза.

Техният лидер е с прякора Брус Лий. Той е майсторът на онзи коктейл от химикали, подобен на лепило, който наркоманите в тази комуна дишат. Въпреки че по същество е дилър, социалните в Румъния го описват като грижовен човек, който пази младите в комуната. Вижте впечатляващите кадри от подземното жилище на румънските наркомани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Морал преди 10 години
Тази Статия е Кражба на Интелектуална собственост! Толкова ли няма за какво да пишете, че копирате статии от други сайтове за единия трафик?
52
0
 
0
 
! Отговори
Ак-то преди 10 години
Аз живея в Русе, на няма и 60 км от тия и тука е пълно с тях. Изкупиха оръжейните магазини че в Букурещ ги държат по-изкъсо.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен с 44. Повтаряш като папагал лъжите на скритите *** чукалов и сидеров. чукалата плаче за един к...р, но го е срам да си го признае. Живял ли си по времето на "комунизъма" та коментираш бе ***. Хиляди сирачета в Румъния живееха като в концлагер, болни, гладни измъчвани и унижавани, благодарение на грижите на семество Чаушески - мъж и жена. Правилно направиха Румънците че ги ликвидираха тези ***.
50
1
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Ех Адолф , Адолф !
49
1
 
4
 
! Отговори
денев преди 10 години
апокалипсис ,зомби свят !
48
0
 
1
 
! Отговори
huo преди 10 години
Чаушеску се пише, а авторът е Черничук- е не всичко се подчинява на английския правопис -редакторите са както винаги мнооо неграмотни
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия нещо изглеждат в много добро здраве за наркомани.Доста са шишкави..Мязат на ***.
46
9
 
10
 
! Отговори
п стоянов преди 10 години
Румънците имат едни от най хубавите жени, страхотни пичета, преминал съм през цяла Европа и най отговорно заявявам, че могат да се сравняват със словаците където от 10 мацки 11 стават :) Салют!Мита че българките били най красиви винаги ме кара да се смея искрено :)
45
0
 
3
 
! Отговори
koneff преди 10 години
Тъпации стига с тоя комунизъм. Фащайте се на държавна работа, там си е комунизъм. Аз не съм съгласен да бъхтам като луд да си залагам всичко което имам, та и чуждо и да взимам колкото мързеливи, страхливи ***!
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бивш студентДа, предстви си. Някои работим и си изкарваме хляба. И не са ни криви извънземните илюминати от съседната галактика.А ти явно нямаш идея за какъв "чаушескувски рай" става въпрос щом се изказваш така "компетентно".
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румънските европейци - най-европейските европейци! Да живей!!!...(palminface)...
42
3
 
3
 
! Отговори
бивш студент преди 10 години
До Анонимен 49А ти сега - много ли си наяден?
41
0
 
4
 
! Отговори
свидетел преди 10 години
Лично съм ги виждал как излизат изпод земята като зомбита!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Ярость МарксаA ти готов ли си да гладуваш и на половина колкото румънците при Чаушеску за да изплатим и ние нашия?А?
39
13
 
4
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 10 години
До 53 ?!?Чаушеску затегна колана (което ни убеждават, колко е хубаво), румънците гладуваха и си изплатиха външния дълг!!!За тази подла постъпка, спрямо външните финансови хиени, Чаушеску плати с живота си.
38
3
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
До 36- ти обвиняваш демокрацията за това? Наясно ли си изобщо защо има толкова много сираци, изоставени деца и наркомани в Румъния? Представа имаш ли си какво е правил Чаушеско за да се стигне до такъв демографски проблем?
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъжно ми е за тези хора. Вярно - много са изпаднали, че обикновенния човек да ги съжалява, но нали все пак си има организации борещи се със това. Ако световните пари бяха по-честно разпределени тези хора може би биха получили помощ отнякъде.
36
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остава да им изпратят Кончита Вурст да им изпее една песен, после да им врътне и после други екстри. *** ценности. В краен случай да им дадат по 1 права краставица.
35
0
 
8
 
! Отговори
поправете се преди 10 години
пише се ЧаушескУ, не с "о"..
34
3
 
4
 
! Отговори
Баш Майстора преди 10 години
Хора...коментарите ви тук са излишни.Спрете поне да пишете глупости.