Ким Чен Ун показа ново оръжие на изненадващ парад: То е най-мощното в света!

Какво крие в ръкава си Северна Корея
15 яну 2021 09:25, Нели Христова
234

Снимка: БГНЕС

Дни преди Джо Байдън да положи клетва като президент на САЩ, Ким Чен Ун реши да покаже какви нови оръжия крие в ръкава си. В Северна Корея се проведе изненадващ военен парад, а по улиците премина това, което според държавната медия е "най-мощното оръжие в света".

Парадът също така се проведе само няколко дни след рядката среща на управляващата партия в КНДР, на която Ким Чен Ун нарече Америка "най-големият враг". Пред лидера преминаха поне четири големи балистични ракети, боядисани в черно и бяло.

Анализатори отбелязват, че това е невиждано досега оръжие. "Нова година, нов Pukguksong", написа в Twitter експертът Анкит Панда, използвайки севернокорейското име за изстрелваните от подводници балистични ракети (БРПЛ).

На снимките се вижда как облечен в кожено палто и кожена шапка Ким се усмихва и маха на публиката, докато наблюдава експозицията на площада Ким Ир Сен в Пхенян, която включва и пехотни войски, артилерия и танкове.

"Най-мощното оръжие в света, балистичните ракети за изстрелване от подводница, навлизат на площада една след друга, демонстрирайки мощта на революционните въоръжени сили", хвали KNCA.

Събитието в четвъртък не показа най-голямата междуконтинентална балистична ракета (МБР) в Северна Корея, която беше разкрита на много по-голям военен парад през октомври. Смята се, че това колосално оръжие може да достави ядрена бойна глава до всяка точка на САЩ, а размерът му е изненадал дори опитни анализатори.

В обръщението си към членовете в края конгреса на управляващата Работническа партия миналата седмица, Ким се ангажира да разшири ядреното оръжие и военния потенциал на Северна Корея, очертавайки списък на желаните оръжия, включително балистични ракети с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".

Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".

"Разкриването на новите ракети изглежда има за цел да изпрати на новата американска администрация послание за военната мощ на Севера", казват експерти.

"Те биха искали да забележим, че стават все по-опитни с по-големи ракетоносители с твърди ракети", допълва Панда в Twitter.

През последните четири години Пхенян има нестабилни отношения със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ким и Тръмп се обиждаха взаимно и дори се заплашваха с война преди безпрецедентната среща на върха в Сингапур през 2018 г. и обяснения в любов идващи от американски лидер

Въпреки очевидното затопляне на отношенията, бе постигнат малък конкретен напредък по преговорите по ядрената програма на Северна Корея и втората среща на върха в Ханой през 2019 г. се разпадна, след като САЩ отказаха исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите.

Според коренспондента на BBC в Сеул Лаура Бикър, сега пред Джо Байдън стои предизвикателството да реши проблем, който назрява десетилетия наред, а Доналд Тръмп реши да пренебрегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До До Отечестевен Фронт Ти си дипломат колкото аз съм космонавт .Иначе ти си ученик на Уилям Хърст и на Робърт Конкуест главният фантазьор на Америка .А тези двамата са основоположници на фалшивите новини граничещи със полуистини и откровени лъжи .Единият от тях е личен приятел на Хитлер и учител на Гьобелс .И последно от коя държава си дипломат защото те дипломати на вражески държави не ги допускат във държавата си као ли до държавните си тайни лъжецо про***ст.
166
7
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Вълканов Защо непременно да гледам БИ БИ СИ която си служи със полу истини и откровени лъжи .Аз гледан на живи тяхната държавна телевизия ,а наскоро един журналист от Индонезия беше допуснат да направи филм за Северна Корея .И там човекът освен интервюта показа и много панорамни снимки от живота във Северна Корея .
165
1
 
5
 
! Отговори
ален преди 3 години
Кучетата си лаят кервана си върви Всеки ден поствате Крим , Иран , Русия , С. Корея кои със какво заплашвал и незнам си какво Живем във един мирен свят на една мирна планета А вие продължавате да се биете със САЩ това онова нищо не се случва Губете си времето и пишете сега македонците да нападнат София :))))
164
1
 
2
 
! Отговори
Дени преди 3 години
Не е важно колко внушителни и страшни изглеждат така на снимката!Не е важно кой ги изнася,разнася,показва във време нейде...!Не е важно към кого са предназначени и заплашващи!Важно е с какво са пълни!!!Важно е решителния момент преди пускането им!!!Важно е мира да бъде запазен на всяка цена!!!
163
4
 
5
 
! Отговори
до Вълканов преди 3 години
Ако се вярва на ББС българия е населена освно с риммляни, основният транспорт е от каруци на животинска тяга а бялото население е застаряващо, живеещо в средновековието по рушащи се и западащи села - справка - филмите на великия "журналист" от ББС Майкъл Палин
162
1
 
19
 
! Отговори
последни новини преди 3 години
Северна Корея започна да изгражда бетонна стена и бежански лагери заради мигрантския натиск от България. Хиляди наши сънародници , привлечени от красивите паради и бойни камиони, както от разнообразните репи и цвекло, щурмуваха сухоземната граница на Ким. Няма ковид, няма ГМО, няма замърсяване от коли... защото просто няма.
161
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 185"В Северна Корея няма ГМО и ментета сирене и кашкавал"Няма ментета, защото за да има ментета на храна първо трябва да има храна ....
160
3
 
17
 
! Отговори
то хубаво ама... преди 3 години
Това ако можеше да се яде щеше да е по-добре...
159
21
 
21
 
! Отговори
Вълканов преди 3 години
За бита и живота на Северокорейците, търсете и гледайте филмчетата на БиБиСи. Ще се гръмнете, колко фалшиви ви са приказките по форумите, относно тази държава. Те са много по-урудуни и задоволени, отколкото Българите в България. Твърде много нелепи и лъжливи приказки по отношение на този народ.
158
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А македонският войвода Памперсян от Русе какво може да покаже? Чертежи на самолети?
157
7
 
14
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Имат малка територия. А държава с малка територия,колкото и ракети да има е обречена на унищожение. Само държави с огромна територия имат шанс в такава война
156
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ужасна страна .Няма маски ,няма коронавирус ,изолация ? Недопустимо !
155
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите пак се замечтаха: и пак ще ядат хурката.:)
154
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сирил Забрави тревата ,дето я хрупат
153
8
 
3
 
! Отговори
не се е.авай преди 3 години
До K.КолевС Путин
152
33
 
13
 
! Отговори
K.Колев преди 3 години
Много хора тук самодоволно потриват ръце,но това хилнато джудже изобщо не е за подценяване - упорито не иска да се вслушва в международния глас за всеобщо намаля ване на въоръженията,но той и Путин са най-големите военолюбци - не минава месец да не се похвалят с ново "най-добро " оръжие! То затова е толкова осмяно,защото знае кой стои зад гърба му и му дава кураж " ни лук ял,ни лук мирисъл " Та изобщо не е рожово положението с тия двамата,които освен да дрънкат оръжие друго не знаят...
151
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво КИМЕ само така ,ти си велик,в теб ни е надеждата.Дерзай и продължавай в същия дух.
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох .
149
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е,Кимчо явно е усетил,че куклата на конци,звучно наричана "бай Дън",ще бъде грубо манипулирана от психарката "Килъри Кл" и Ко...та е решил да го "предупреди".....Иначе:-Ако това на снимката са "черно-белите междуконтинентални ракети",то...голем майтапчия ще да е тоя Ким!..Та това е СНАРЯД, съвсем малко по-голям от снаряда на "Дебелата Берта"../образно казано!../..харесвам бузките на диктатора!..Както се изрази Алън за Джейк:-"Имаш бузки на бобър"..
148
19
 
20
 
! Отговори
До Отчествения фронт преди 3 години
А Русия, другарю, знаеш ли колко войни е водила? Защото виждам, че си платен *** на работа тук по цял ден и услужливо я подминаваш. За цялата си история тя даже няма нито една година, в която да не е водила война и то не с нападатели. Защо напада миролюбиви нации като Финландия, Украйна, Чехословакия...