Според БСП и НДСВ третият мандат ще бъде успешен

Вече е постигнато съгласие по много въпроси за приоритетите на правителството и за някои от механизмите на управление на бъдещата коалиция
8 авг 2005 13:33,
Според БСП и НДСВ третият мандат ще бъде успешен
Снимка: Булфото

Третият мандат за съставяне на правителство, който се очаква да бъде връчен тази седмица, ще бъде успешен, прогнозира в интервю за БНР заместник-председателят на Българската социалистическа партия Румен Петков.

Според заместник-председателя на НДСВ Николай Свинаров преговорите за третия мандат, в които НДСВ ще участва, ще дадат възможност на БСП да предложи кандидатура за премиер.

Свинаров обясни пред националното радио, че вече е постигнато съгласие по много въпроси за приоритетите на правителството и за някои от механизмите на управление на бъдещата коалиция.

По думите му вероятно до края на седмицата може да бъде постигнато съгласие по формулата на вземане на решения в рамките на бъдещото коалиционно управление, както и за кандидатурата за министър-председател и за състава на кабинета.

Николай Свинаров призова президента Георги Първанов да свика консултации между политическите сили преди да започнат по същество официалните преговори за реализирането на третия мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание