Според БСП и НДСВ третият мандат ще бъде успешен

Вече е постигнато съгласие по много въпроси за приоритетите на правителството и за някои от механизмите на управление на бъдещата коалиция
8 авг 2005 13:33,
Според БСП и НДСВ третият мандат ще бъде успешен
Снимка: Булфото

Третият мандат за съставяне на правителство, който се очаква да бъде връчен тази седмица, ще бъде успешен, прогнозира в интервю за БНР заместник-председателят на Българската социалистическа партия Румен Петков.

Според заместник-председателя на НДСВ Николай Свинаров преговорите за третия мандат, в които НДСВ ще участва, ще дадат възможност на БСП да предложи кандидатура за премиер.

Свинаров обясни пред националното радио, че вече е постигнато съгласие по много въпроси за приоритетите на правителството и за някои от механизмите на управление на бъдещата коалиция.

По думите му вероятно до края на седмицата може да бъде постигнато съгласие по формулата на вземане на решения в рамките на бъдещото коалиционно управление, както и за кандидатурата за министър-председател и за състава на кабинета.

Николай Свинаров призова президента Георги Първанов да свика консултации между политическите сили преди да започнат по същество официалните преговори за реализирането на третия мандат.


Спонсорирано съдържание