Пращат още поне 100 българи в Афганистан, обещават и повече пари

В момента няма политическо решение за увеличаване на българското участие в Афганистан, но ангажиментът там трябва да продължи, каза министърът на отбраната
24 сеп 2006 15:53,
Пращат още поне 100 българи в Афганистан, обещават и повече пари
Планира се изравняване на заплащането на военните ни в Ирак и Афганистан. Снимка: Булфото

В момента няма политическо решение за увеличаване на българския контингент в Афганистан, но България трябва да продължи ангажимента си в страната. Това каза министърът на отбраната Веселин Близнаков, който се върна от посещение в Афганистан.

По думите му как точно ще продължи българското участие ще бъде решено след уточняване на възможностите с партньорите ни. Близнаков посочи обаче, че са необходими не по-малко от 2-3 месеца, за да бъде доставена необходимата нова техника.

Възможностите да увеличим участието ни в Афганистан са с повече от 100 души, но са необходими оборудване и средства, посочи министърът. Той каза, че искането за увеличаване на военното участие в Афганистан е към всички държави по принцип.

Трябва да се съобразим с финансовите възможности, каза министърът, който ще внесе доклад за обсъждане в МС към края на месеца.

Министър Веселин Близнаков заяви, че ще предложи в МС да се изравни заплащането на военните ни в Ирак и в Афганистан. Сега военните ни в Ирак взимат дневни командировъчни около 82 долара, а тези в Афганистан - с около 20 долара по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание