Депутатите се напочиваха, почват работа с новата Агенция за сигурност

Открива се есентата сесия на 40-то Народно събрание; депутатите бистрят новия Висш съдебен съвет и новата Агенция за сигурност
12 сеп 2007 08:54,
9
Депутатите се напочиваха, почват работа с новата Агенция за сигурност
Започва седмата пленарна сесия на 40-то Народно събрание. Снимка: Булфото
Започва седмата пленарна сесия на 40-то Народно събрание.

В рамките на днешния първи ден парламентарните групи имат право да внасят предложения в седмичната програма без гласуване на ротационен принцип.

Левицата предлага депутатите да обсъдят законопроекта за дипломатическата служба.

НДСВ настоява за промени в Закона за автомобилните превози, а ДПС – разглеждането на отчет за дейността на Комисията за защита от дискриминацията.

След дългата лятна ваканция се предвижда Парламентарните групи да направят и изявления за приоритетите си през новия политически сезон.

Очаква се депутатите да обсъдят и проекторешението за създаване на временна комисия по искането на главния прокурор за снемане на имунитета на Борислав Ноев от „Атака“, който беше заловен да шофира пиян.

„Атака" контраатакува с предложение, парламентът да създаде временна анкетна комисия за сделката за автомагистрала "Тракия".

Една от първите и най-важни задачи на депутатите през тази сесия е да изберат 11-те членове на новия постоянно действащ Висш съдебен съвет от квотата на парламента.

Очаква се Народното събрание да обсъди и законопроекта, с който ще бъде създадена Националната агенция за сигурност, която беше анонсирана от премиера Сергей Станишев.

Предстои да бъде решено кои служби в сектора за сигурност ще бъдат обединени в новата агенция и дали тя да има собствени дознатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всички ние искаме хубави улици и площади, въпросът е на каква цена?Мисля че общинарите плащат много високи цени , избират се фирми които след това се "отблагодаряват "на общ. съветници , а това се нарича КОРУПЦИЯ.Не може един апартамент например да струва по 600евро кв.метър а на общинарите и на политиците да се продава по 100 евро.Логично е да попитаме защо са го купили по евтино от пазарната цена.Всяко нещо си има цена редно е съответните служби да погнат крадците а не да се занимават с кокошкарите
7
0
 
0
 
! Отговори
wes@co преди 16 години
Тъй като в Р България нещатата не вървят някои умни глави решават да направят НАС- национална агенция за сигурност.Добре, но тези от НАС ще са срещу нас - искате примери ли?1.Пенсионерите напролет нарушаваха общественния ред - изпратиха срещу тях полиция2.Миньорите от Марица изток протестираха мирно - изпратиха срещу тях полиция.Един от миньорите дори сам се засили под натиска на двама полицаи да се самонарани, за да може Р.Петков да ги оневини.3.Няма нито един осъден за многото убийства извършени по времето на нестихващия преход.оправдае действията на своите служителисрещу тях полиция
6
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 16 години
Уважаеми дами и господа от dnes.bg. Бихте ли ми обяснили, защо ми махнахте коментара???? Докога ще продължавате да триете каквото ви падне и каквото ви скимне????? За това , че обясних как протича един работен ден на нашият депутат ли??? По-добре махнете рубрикара с коментарите, след като човек неможе да си изкаже спокойно мнението!!!!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е,наговорихте се заедно след ваканцията кой какво ще иска и готово! Няма проблеми!!! След като ще поставят от особена важност имунитета на Ноев,защо не поставят и имунитета на евродепутата от Герб,който днес заминава за Брюксел с ББ - той е сгазил човек,професор преди евроизборите?! Така е,за някой законите не важат,зависи от коя партия си:) Освен това къде-ктде по0важни закони има в сравнение с тия,които сега искат да обсъждат?!
4
0
 
0
 
! Отговори
Sa6o преди 16 години
По-спокойно я карайте господа депутати и народни представители...След толкова дълга ваканция, ще бъде трудничко да влезете в час с изключително тежката работа, която извършвате...Т.е. да ходите на работа някъде след 10( все пак трябва да си починете добре) .... после леко кафенце със сутрешен вестник до към 11.30( би могло в краен случай и в залата да стане това)...естественно към 12.30 се отива на обяд (кюфтаци и кебапчета, че иначе трудно и фигура се поддържа)...та обяда до към 14...14.30...после естественно , че ще трябва следобедно кафенце ...така към 15 часа и малко клюки от деня и към 16.30 газ със служебния Мерцедес към къщата в Бояна, Драгалевци или Симеоново ( на път може да се отбие и в някой от офисите на частните фирмички-кък 30-ина на брой, за да види как върви и частния бизнес, все пак) и така всеки работен ден....Накрая на месеца, естественно-1500 лв заплата(само от парламента, а колко от фирмите да не казвам) ,естественно накрая на годината се взима 13 и 14 заплата за изключително много добре свършената работа( то не е лесно да се харчи държавен бензин и да се плюскат пържоли всеки ден).......отделно премии, бонуси и т.н.....абе мам****а им *** , гадна гнусна...ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТИЯ *** И *** ДА НИ ПИЯТ КРЪВЧИЦАТА БЕ ХОРААААААААААААААААААААААААААААААААААААА?????????? ?????????????????????????????????????????????????? ????????????
3
0
 
0
 
! Отговори
Mene преди 16 години
Vrushtat se biasnite psetata v narodnia kuchkarnik. pak shte laiat i hapiat rukata koato gi hrani-bulgarskia narod.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
e kak нищо - то да не е лесно да крадеш толкова много ?!?
1
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
s edna duma,pak shte se pravjat,4e izvarshvat 'izklju4itelno' vazna rabota,a vsashnost,e, vsi4ki znaem kakvo pravjat-nishto..