Главният секретар на МВР излезе в отпуск

Валентин Петров излиза в 30-дневен отпуск
1 апр 2008 19:49,
11
Главният секретар на МВР излезе в отпуск
Валентин Петров излиза в 30-дневен отпуск. Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Валентин Петров излиза в 30-дневен отпуск.

Новината за отпуската на Петров идва само няколко часа след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

На заседанието министър-председателят и лидер на БСП Сергей Станишев беше категоричен, че главният секретар на МВР Валентин Петров не бива да участва в писането на изисквания доклад от министър Румен Петков за случващото се в МВР.

Пред ръководството на БСП Петков заявил, че носи цялостна политическа отговорност за случващото се в МВР.

"Не смятам, че министърът има възможност да попречи на работата на прокуратурата в разследването. Ето защо въпросът за отстраняването му до приключване на проверката не е обсъждан", каза премиерът Станишев.

До 10 дни Румен Петков трябва да изработи цялостен доклад за дейността на МВР, за проблемите, за начина на кадрово израстване в системата на всички звена.

Докладът ще бъде обсъден от Висшия съвет на партията и от Съвета на коалицията.

"Очаквам от коалицията солидарно действие на базата на факти. Нито една партия от коалицията не бива да се дистанцира и да смята, че не я засяга случващото се в МВР. Това засяга правителството като цяло. Винаги съм казвал, че ако има констатации на прокуратурата за ясни нарушения от страна на министъра на вътрешните работи, няма да има други възможни действия, освен да му бъде поискана оставката", каза още Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
asenviplitex@abv.bg преди 16 години
Privet na vsichki uchastnici vav forima za komentar po otnoshenie na sluchvashtoto se s MVR!Iskam da vi priznaq che fakta e mnogo prost:Ivan Kostov zagubi vazmojnosta da vlastva i to sega po vreme na potoka ot Briuksel koito e vajen princip v razvitieto na ikonomikata s ogled na parite koito balgariq zapochva da poluchava-i sega toi si go iskarva chrez onezi negovi marionetki na ime:General Atanasov i priochie koito vadqt ot muhata slon!Dano Rumen Petkov ne se predade a i kato csqlo ne iskam partiqta da izdava svoite principi koito sa vajna rolq v toav upravlenie!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Кой е Румбата...абсолютен -питат го едно,той отговаря друго и гледа неадекватно...
8
0
 
1
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 16 години
щях да кажа че си *** ако не беше толкова ЖАЛЪК - ти да не си от дагейската рода на Шадраванения Пикльо, който ако не знаеш е координатаро на създадените от същата тази БСП, мафиотски структури и то с едничката цел, да пълнят касите й - именно този *** Р.Петков върши тази долна и миризлива дейност, а са му я възложили именно на него, защото той е също толкова долен и миризлив, нищо че ходи с бели чорапи, като първия селянин ...
7
0
 
1
 
! Отговори
глас в пустиня преди 16 години
Уважаеми читатели и граждани - този цирк е организиран от вътрешно крило на БСП, което иска да отстрани Румен Петков. Той е прекалено силен и заплашва властта на Първанката в БСП. ТА целия този цирк е да се дискредитира Румен Петков, който и без това за нищо не става, но има власт в БСП. Единствено народа може да спечели от сътресения в 100 -годишната партия, защото на следващите избори може да имя някаква дясна алтернатива, дори без ББ
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя Вальо Петров може да не работи до края на живота си, дай Боже да живее дълго. Толкова синтетика и заготовка прекараха с Бойко Борисов през границата, че колумбийските картели могат да им завиждат или да ги удостоят с "Герои на трафика" с Оскар за цялостно творчество в областта на контрабандата на дрога! Що да бачка Вальо занапред?
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
на море ли че оди тоя
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Каква армия, бе, човеко, държава нямаааааа УЖАС!
3
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Време е Българската Народна Армия, да спаси страната от разруха...Време е целият народ да се изправи срещу мафиотите, които предизвикаха 3 национална катастрофа и в последствие приватизираха страната! Да се потърси съдебна отговорност на всички лица свързани с източването на държавата и довели до разрухата на икономиката, финансовите институции...насадили корупцията като модел на живот!
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Може би като се оакаха така в МВР са ги пуснали в отпуски, докато излязат резултатите дали е заразно, да не хване и цялото правителство. А материал за изследванията бол...
1
0
 
1
 
! Отговори
melon преди 16 години
Днес в един вестник пишеше, че великият ни премиер Станишев се бил вече влюбил в напористото селянче - министърката Гергана Грънчарова. Нищо че има грандиозни проблеми в държавата, и тя всъщност се разпада. Любов, флирт преди всичко. Значи едното брадато еврийче Паси я ***, и разбира се я направи министър, та сега защо ли и другото еврейче Серго да ни и се качи да и да и поскача малко. За да остане селянката някакъв фактор. Да поговори Серго с Царчето. Компромис да се направи някакъв. Това си мислят да направят някои наши "държавници". Много им пука на някои пикльовци, че държавата умира. Купон да става, маторите да караме с кожянете йекита, йеи тъй да глеяме умно, на политици да се правиме. Та скандал в МВР ли? Ми той нашият премиер все още лети в купона, а ние искаме държава да ръководи. Гоце го назначи, за да го манипулира и управлява. И сега мълчи като ......... Защо бе Гоце? Откъде се пръкна такава ТИКВА като тебе? Ти си тъпо момче - селянче, но защо подценяваш българските граждани? Защо?