"В България няма защитени", призна Миков

МВР-шефът категоричен, че няма чадъри нито над черно-сиво-белия бизнес, нито над политици
8 май 2008 09:22,
16
"В България няма защитени", призна Миков
Снимка: БГНЕС

"Има категорична воля да докажем, че в България няма защитени", каза пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Михаил Миков.

Министърът уточни: "Че няма защитени, независимо дали са на етажите на черно-сиво-белия бизнес или пък политици. Защото това е другия голям проблем, който съществува пред нашето общество и за който не само МВР, а и другите системи трябва да проявят изключителна воля за реакция".

Миков изтъкна, че анализът на системата на МВР се извършва в момента. Досега, според него, е ясно, че "трябва да има промяна".

МВР-шефът конкретизира посоките на промяната така: В ясно очертаване на функциите, в премахване дублирането на функции, което често води до бягство от отговорност; преценка на кадровото състояние и установяване на ясна система за развитие в кариерата.

Михаил Миков съобщи, че до края на май в Народното събрание ще бъде внесен проект за промяна на закона за МВР, така че да "започне предпазливо въвеждане на полицейското разследване, да се даде възможност на добрите криминални полицаи без юридическо образование да разследват, за да се разтовари дознанието".


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.