"В България няма защитени", призна Миков

МВР-шефът категоричен, че няма чадъри нито над черно-сиво-белия бизнес, нито над политици
8 май 2008 09:22,
16
"В България няма защитени", призна Миков
Снимка: БГНЕС

"Има категорична воля да докажем, че в България няма защитени", каза пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Михаил Миков.

Министърът уточни: "Че няма защитени, независимо дали са на етажите на черно-сиво-белия бизнес или пък политици. Защото това е другия голям проблем, който съществува пред нашето общество и за който не само МВР, а и другите системи трябва да проявят изключителна воля за реакция".

Миков изтъкна, че анализът на системата на МВР се извършва в момента. Досега, според него, е ясно, че "трябва да има промяна".

МВР-шефът конкретизира посоките на промяната така: В ясно очертаване на функциите, в премахване дублирането на функции, което често води до бягство от отговорност; преценка на кадровото състояние и установяване на ясна система за развитие в кариерата.

Михаил Миков съобщи, че до края на май в Народното събрание ще бъде внесен проект за промяна на закона за МВР, така че да "започне предпазливо въвеждане на полицейското разследване, да се даде възможност на добрите криминални полицаи без юридическо образование да разследват, за да се разтовари дознанието".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тези министри и депутати дали знаят, че им се смеем? Или вероятно те ни се смеят :) Абе палячовско изказване на гусин министъра дето гледа девстено :))))))))))))))))
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма защитени........граждани от престъпници това няма тоя да се скрие
13
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 15 години
......!Никога да не се вярва на комунист...никога!
12
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Ако тоя наистина си вярва, значи е за психиатрията.....незабавно!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***! клоун! темерут!
10
0
 
0
 
! Отговори
imeime преди 15 години
Toya shte se okaje oshte po-goliam smeshnik ot predishnia... ni mafiot
9
0
 
0
 
! Отговори
alo преди 15 години
хей номер 2 много точно си го казал. В Бг всеки сам се защитава доколкото може. А организираните в партии, групировки и др. подобни -- те се защитават взаимно, защото имат имат взаимни интереси.
8
0
 
0
 
! Отговори
AB преди 15 години
Тия продължават да ни вземат за аборигени!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дей... лошо почва Мишо като министър, такива неща не може да се говорят в БГ, щото не е истина и цял народ вижда че не е истина! На инат да се говори че няма проблеми не е честно, просто все едно като щраус да си заровиш главата в пясъка! Може и да е имал предвид, че никому в БГ не е гарантирана безопасността и че МВР не може да се справи по никакъв начин с въвеждане на ред и законност в страната, ама това е вече друго! Лошо почва Мишо като министър, жалко !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
1) Какво общо имат криминалистите, които разследват престъпления, и търсят улики с юридическото образование?!? Затова в България няма криминалистика.2) Като няма мафия и няма чадъри над престъпността, Румен Петков защо напусна?3) Надявам се това да е последното управление на страната с участието на БСП.
5
0
 
0
 
! Отговори
of of преди 15 години
що за журналисти новинари пишат бе ,кой им дава дипломи ...ами доколкото знам журналистика се учи с изпит по български език и литература Какво значи думата призна бе ***.... доколкото ми е известно признава се грешка, вина... а тоя се хвали доколкото разбирам по смисъл ...само ни внушавате полуистини с термини увъртате.. та тойоткровинно се хвали и изтъква с празни приказки ,за да се белким излъжат от европа та да му пуснат парички ....олигрофени то други при тях няма
4
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Все си спомням дядо ми, Бог да го прости, като казваше: "Ей туй нащо момче много лъже, голям комунист ще стане да знаеш!" Умен човек беше......
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
e tova mu e gre6kata na toja pan
2
0
 
0
 
! Отговори
4422 преди 15 години
Е от туи по голям виц не съм чел скоро Или е имал предвид завалията че МВР не може да защити никой в държавата което е факт .
1
0
 
0
 
! Отговори
Сим преди 15 години
Дрън-дрън...