ЕК каза, сега накъде?

С двата доклада ни отрязаха 825 млн. евро, засега
24 юли 2008 08:23,
44
ЕК каза, сега накъде?
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия спира общо 825 милиона евро помощ за България от предприсъединителните фондове заради недостатъчен напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това стана ясно в Брюксел с публикуването на двата доклада на ЕК за напредъка на България.

В момента, в който София предприеме необходимите стъпки за по-добър финансов мениджмънт и контрол, Европейската комисия е готова да отмени спирането на парите, пише в доклада.

Без акредитации остават изпълнителните агенции по програма ФАР в министерството на финансите и министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Забраняват се всички средства по програма САПАРД.

Санкциите са резултат от корупция и лошо управление.

Агенция "Ройтерс" коментира, че ЕК е омекотила удара срещу България. А "Франс прес" акцентира върху удара за България от замразяването на голяма част от евросредствата.

Има едно простичко правило в политическия живот, както и в живота изобщо, и то е, че можеш да искаш всичко от някои, които искат да станат членове на твоя клуб дотогава, докато продължават да се опитват да влязат, пише британският вестник "Индипендънт".

Веднъж станали членове, губиш всички средства за въздействие освен перманентната възможност за незабавно изгонване, коментира изданието.

Българските държавници се опитаха да коментират оптимистично доклада на ЕК.

Президентът, който бе един от главните герои в медийното пространство преди официалното обявяване на доклада, поиска законодателната, изпълнителната и съдебната власт да преосмислят своите досегашни действия и да предприемат конкретни мерки за справяне със слабостите.

Премиерът бе категоричен, че няма да иска оставки на министри, за да угоди някому.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
31
 
! Отговори
az преди 15 години
Бизнеса ще продължи да страда. Оттам и ниеhttp://alvaro.myblog.bg/post/142
22
0
 
31
 
! Отговори
реф преди 15 години
Ами да бяхте питали, управляващи, да бяхне направили референдум за - влизане в Европа, за АЕЦ, и т.н. Ние щяхме да ви кажем- ние-народа, готови ли сме, не сме ли да понесем загубите, ама вие не - ще влизаме. Ами влзохте, сега - какво се ослушвате като лалугер от дупка? Така ще е винаги, като не слушате народа си, който ви избира и ви храни. Евпора разбра - вие -не. Хак да ви е !
21
0
 
31
 
! Отговори
Чичо спри да кашляш преди 15 години
Чичо защо пак кашляш и говориш глупости
20
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласна съм с 12,на нас само приказките ни са големи ,иначе за нищо друго не ставаме.овце сме.и вследващите 50 год. няма се оправим.СЪБУДЕТЕ СЕ.
19
0
 
31
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Разбирам, че с нихилизъм успяваш да изпуснеш парата, но едва ли е най-доброто. Обвиняваш и хора, които не са спали по изборите, не карат като обезумели и не слушат чалга. Не ги слагай в общия кюп, че е двойно по-обидно. Имаше една мисъл : Отвратените излязоха от политиката, останаха - отвратителните. Сигурен съм, че има много достойни българи, които не са неспособни, просто не искат да са в компания с тях.
18
0
 
31
 
! Отговори
ufilek преди 15 години
Не съм запознат с женските усещания но съм чувал от много жени че мекото пенетриране е по-болезнено за тях от твърдото!Аналогично мекото отношение на ЕК към България е по-болезнено за гражданите и.Къде даде първите изявления пришляпника на Гоце на Морето.Чий го дири там Дмитриевич,не е много ясно,ясно е едно те/разбирай управляващите/,нямат никакво намерение да правят нещо ,което да доведе до намаляване на болката на Народа от мекото пенетриране на ЕК.
17
0
 
31
 
! Отговори
mai4eto преди 15 години
очаквахме Европа да осъзнае в един момент ще за стока сме, ние българите.....тези пари няма да ги получим, защото не ги заслужаваме - това е истината...мястото ни не е в Европа, не сме дорасли още за там, и скоро няма да узреем....
16
0
 
31
 
! Отговори
OT KAZANOVA преди 15 години
Репликата беше до номер 11
15
0
 
31
 
! Отговори
OT KAZANOVA преди 15 години
Много умно .Личи си интелекта на умна жена .Искам да чета повече неща от Вас във форума/
14
0
 
31
 
! Отговори
Бьлгарин преди 15 години
Братя бьлгари , слагайте им бавнодествашта Отрова в храната , кафето , бирата , по ресторанти и кафета ! На тия крадци не им пука за бьлгарския народ- да не ви пука за тях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
0
 
31
 
! Отговори
dok преди 15 години
ДА НИ ИЗГОНЯТ И ПРИЕМАТ ПАК СЛЕД КАТО ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ БГ, КРАДЦИ И МАФИОТИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 Г СА В ЗАТВОРА.
12
0
 
31
 
! Отговори
Petrarka преди 15 години
Така е драги ми сънародници.От стадо *** не може да излезе умен политик.Стига сте ругали и хулили политиците,те са просто една извадка на цялостната ситуация в държавицата ни.Има само един виновен в цялата ситуация и всеки един от вас може да го види като погледне в огледалото .Всеки иска някой да дойде да го оправи, да му измете двора,да лежи и да се чеше по тумбака пълен с ракия и домашни домати,докато в същото време текът избори и се решават съдбините на държавата и в частност неговите.Всеки кара като обезумял, а после се чудим защо по пътищата загиват на ден по 5-10 човека.Всеки иска да е чисто, а продължават да летят найлонови торбички от балконите.Всеки реве, че има корупция, но продължават да вадят 20олевки като го спре катаджия и продължават да ходят при личния си лекар с кутия бонбони.всеки реве,че правителството не работи , а в същото време какво прави-друса чалга и вика днес ми се живее.Смешна нация без култура.Не народ, а ***.
11
0
 
31
 
! Отговори
galia преди 15 години
HOMER 9-haide na psihiatar
10
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, защо все пак доклада беше доста мек, въпреки че сме направо за изгонване? Явно и те си имат своите сметки. Малка територия като нашата, без природни ресурси, с изчезващ основен етнос, подходяща за изнасяне на замърсяващи природата производства или за приютяване на *** от цяла Европа, които правят достатъчно проблеми там и никой не ги иска... И всичко това с мълчаливото съгласие на всяко поредно правителство, което не прави нищо да промени това. Всяка хубава къща има нужда от заден двор. Европейците не живеят като нас ден за ден, те мислят за бъдещето си. Знам, че звучи налудничаво, но ме е страх за България.
9
0
 
31
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Да вървим къв нови избори и дадем възможност на ЦАРЯ със самостоятелно правителство да ни измъкне от кризата
8
0
 
31
 
! Отговори
mimi преди 15 години
dreme mi na onaia rabotamalko po-malko kradcikakva 6te6e da bade dalaverata za nas prostosmartnite
7
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Така е ... наистина всеки народ си заслужава правителството. Ако всички дървени философи бяха отишли да гласуват, купените *** и уплашените от дпс турци, нямаше да имат правителство.
6
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Европейският съюз наказа България заради правителството и. Има логика - всеки народ си заслужава правителството.
5
0
 
31
 
! Отговори
z преди 15 години
Ние даваме евровноска за ЕС, а какво ще получим , като ни режат субсидиите?За какво бяха всички напъни да влезем в този ЕС, като положението преди влизането ни е същото каквото е днес?Защото командировки насам натам, обещания за туй за онуй, от тук пари от братко, оттам пари от батко, а за народа нищо.На кой господ трябва да се молим вече не ни е ясно.А с молитви само не става - време е да оправим в ред нашата държава.
4
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
значи филма продължава. некадърните си остават по постовете