По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%

Лидерът на БСП получи подкрепата на 809 делегати на 47-ия конгрес на партията
23 ное 2008 10:40,
85
По стар обичай: Станишев преизбран с над 90%
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев бе преизбран на поста си от делегатите на 47-ия конгрес на социалистическата партия.

Той получи подкрепата на 809 души, което е 97,47% от общия брой на делегатите, който е 894.

Неговата кандидатура бе единствената за председателския пост.

От 894-ма делегати са гласували 853-ма.

Недействителните бюлетини са 23.

За председател на Общопартийната контролна комисия е избрана Валентина Богданова.

Избрани са и 27 членове на Висшия съвет на социалистическата партия.

Сред тях е и вицепремиерът Меглена Плугчиева. Това съобщи председателят на Комисията по провеждане на избора Дора Янкова, след като делегатите на 47 конгрес на социалистическата партия решиха да не провеждат втори тур на гласуване, а оставащите 92 места във висшия орган на партията да бъдат попълнени с избраните по реда на получените гласове на първия тур.

Освен Плугчиева във Висшия съвет влизат още министрите Емилия Масларова и Петър Димитров, депутати, общински съветници и областни управители.

При гласуването на решение как да продължи избора на членове на Висшия съвет на партията бяха предложени два варианта - да се проведе втори тур и чрез тайно гласуване да бъдат избрани оставащите 92 членове на съвета или те да бъдат избрани чрез висшегласие на всички делегати в залата.

"Навлизаме в много важен решаващ период пред избори. Висшият съвет, който взема тежки и отговорни решения от името на партията, трябва да има високоморална легитимност", каза  лидерът на партията.

От своя страна депутатката Татяна Дончева заяви: "Думите за висока представителност са много хубави, стига да не се сблъскват с истинската реалност. Системата на гласуване позволява игри с листите. Да избегнете разсейването на гласовете, е безсмислено. При тази система на работа - да не излязат пак сметките без кръчмар".

Снощи бяха избрани 62-мата делегирани членове на ВС на БСП, между които е и бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Сергей Станишев е избран за председател на Висшия съвет на БСП за първи път на 15 декември 2001 година. Тогава днешният премиер побеждава с подкрепата на 67% от делегатите. На второ място остава Румен Овчаров, на трето Бойко Великов.

Кандидатурата на Станишев е издигната лично от Георги Първанов, спечелил няколко месеца по-рано президентските избори.

Година и половина по-късно Станишев отново печели доверието на делегатите на 45-ия конгрес на социалистическата партия. Тогава той печели 94,93 % от гласовете.

За него гласуват 637 делегати от общо 746. Станишев получава най-много гласове и като член на ВС на БСП - 89%. На второ място е Янаки Стоилов с 84% и на трето - Стефан Данаилов с 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Сигурно си червена лелка, отгледана по метода посещение на гимнастички при бившия първи 1957 г. с цел облагородяване на нацията, затова и имаш системни ограничения. То ако БСП не се състоеше само от такива като тебе дали щяха да изберат Станишев? А иначе ти ги подарявам червените ***, но колкото и да "ги връткаш", дори да можеш, нищо няма да излезе, те са ялови. Колкото до *** те са в ДПС, щото там са само *** с промити от комунистите мозъци.Ако нищо от това, което казах не е вярно, значи скоро ще говориш октава по-високо.
23
0
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 15 години
Другарки и другари нека в този тържествен момент дружно да извикаме:КПСС-БКП ДРУЖБА НАВЕКИ!!!за пореден път доказаха наще другари ,че който се който се цепи от ГЕЯ гея ще му го нацепи!!идат избори и трябва да се почва с ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА БОРБА-колко прецента сме вдигнали пенсийте ама без да казваме за ихфлацият за ръста на производството без да казваме че почти нищо не се произвежда!!!МИСЛЕТЕ ,ЧЕ ВЛАСТ СЕ НЕДАВА
22
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Той ще ви врътка още дълго (вашия вожд) и ще бъдете все така бедни и мизерни.
21
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Предлагам да се проведе разследване защо има 25 не действителни бюлетини,това е разхищение все пак за безплатните сандвичи и хотели не са за всички.Др.Станишев е еиднствен и неповторим лидер достоен за пожизнен премиер.но все пак до изборите му остава да си вярва че еинствен
20
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Интересно ми е само тези 23 невалидни бюлетини дали са пуснати от дементни дядки или все пак има нармални хора 25/1000 в БСП?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ви връткаме още дълго :)))))
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...
17
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Е сега не трябва да има изненади на конгреса др.Станишев толкова добре ни управлява че пак иска да е там.Партията като едно цяло иска отново без нови лица да печели избори - няма как да стане.Комунизма и тоталитаризма не е напуснал червената партия,затова от ЕС ни гледат непрекъснато под око
16
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Партията си взе поука, след 35 години държавна селекция от типа правешко *** и после 20 години лечение на нацията, днес партията залага на селекция тип *** от всички страни - съединявайте се, затова няма един българин в правителството, а еманацията на интернационалния ген с комунистическа закваска - Станишев днес заема достойно мястото на водещото правешко ***. Дано всички световни *** си дадат среща в България, че който успее да се спаси навън, да живее в по-нормална държава.
15
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
"Четири крака - ДА , два крака - Не" ....Оруел "Животинска ферма"
14
0
 
0
 
! Отговори
colobur преди 15 години
13-ти,какво може да се очаква от евреин-***???
13
0
 
0
 
! Отговори
Despicable_Behaviour преди 15 години
Не ме дразни това, че те преизбраха ... неприятна ми е мазната ти и самодоволно-иронична усмивчица, с която ни говориш поучително по всяка една от безкрайните теми, по които ти, разбира се, си невероятно компетентен; неприятно ми е, че човек като теб, който всичко цял живот е получавал наготово и първата ти работа е като премиер на държава, без да ти пука как си стигнал до там и кой те е избрал, без да намериш време и желание да създадеш на тази възраст живот, да се грижиш и отгледаш дете, неприятно ми е, че човек като теб се опитва да ни дава тон в живота ....
12
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Прав си 10,ама и те сигурно ще са хора на някой...Ако са незнайни-с какви пари ще си платят предизборната кампания ? И пак сме в задънена улица...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За първи път хамстер печели пред опонентите си *** с такава голяма преднина
10
0
 
0
 
! Отговори
един от многото преди 15 години
НА ДЪНОТО СМЕ. И ОЩЕ ДЪЛБАЕМ НАДОЛУ. БСП И САТЕЛИТИТЕ ИМ ДПС И НДСВ СА ВРЕДНИ И ОПАСНИ ЗА БЪЛГАРИЯ. ОПОЗИЦИЯ В ПАРЛАМЕНТА НЯМА - ВСИЧКИ СА ПАРАВАН И ЛЪЖАТ БАЛЪЦИТЕ. ТРЯБВА НОВИ ХОРА, КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ ВЪВ ВЛАСТТА И В ПАРЛАМЕНТА.
9
0
 
0
 
! Отговори
Шланга преди 15 години
ОХ БАТ ВИ БОЙКО КАКЪВ *** ВИ Е ПРИГОТВИЛ ЗА ДОГОДИНА, КАК ЩЕ ВИ ЗАМРЪЗНЕ САМОДОВОЛНАТА УСМИВКАТА НА ВСИЧКИТЕ ВИ !
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Веднага да се свика 48 - ми конгрес на БКП, опа сори БСП за да се гласува наново за председател на партията, боже, трябваше да е 99.99999 %, явно в тази партия има предатели !!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Марксист преди 15 години
Другари-да следваме стъпките на другаря Станишев и да отвеем опозицията в Белене и Скравена!Парите са си наши,власта-също!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе 3 - ти, ти да не си от онези де им дадоха по куфарите с пари в началото на прехода ??? Щото май само те подкрепят Гейчито !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
kucheto преди 15 години
abe wie jurnalistite vmesto da napravite palna izolaciq na tiq shliferi ot upravlenieto vseki den cheteme za tqh ? tolkova li sa napravili za bulgaria che trqbva seki boji den da cheteme za taq *** ... ima kade kade po dobri temi na razgovor ot tova za cherveni zeleni i julti jurnalistite gi napravihte izvestni taq utaika ...