Българите - големи дървари. Ник`во чувство за хумор, значи...

Чехът Черни искал да ни пробва разбираме ли от майтап
22 яну 2009 15:38,
104
Българите - големи дървари. Ник`во чувство за хумор, значи...
Снимка: БГНЕС

Чешкият художник Давид Черни, който изобрази страната ни като тоалетна, заявил пред The Times, че не искал да обижда никого, а само да провери дали европейците имат чувство за хумор.

По настояване от наша страна чешкото председателство на ЕС вече покри с черно платно част от противоречивата изложба.

Словакия също е помолила нейният "експонат" да бъде премахнат и е поискала извинение.

Тя бе представена като колбас, опасан с унгарския флаг, което символизира сложните отношения между двете страни.

Чешкият вицепремиер по европейските въпроси Александър Вонда е поднесъл своите извинения за непреднамереното оскърбление.

"Аз съм холандец, а тук като символ на моята страна виждам минарета... защо?", недоумява обиден жител на Холандия, дошъл да види "произведението".

Германия пък е изобразена чрез магистрали, подредени във формата на свастика, а над Испания има една... бетонобъркачка.

Първоначално авторът на инсталацията е трябвало да привлече творци от всички европейски държави, които да представят страната си, но в крайна сметка направил всичко сам.

Давид Черни е обещал да се откаже от обещания му хонорар от 50 хил. евро, който е трябвало да му бъде изплатен от чешкото правителство.

На 16 януари младежи от Дискусионен клуб за социална и местна политика подариха тоалетна чиния на чешкия посланик в България Мартин Клепетко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
80% преди 15 години
80% от българите смятат че клекалото отговаря напълно на състоянието на държавата, замърсената и унижоена природа, политиката, бизнеса, взаимоотношенията, образованието, здравеопазването и т.н. в БГ. Трябва ли да се сърдим на някого освен на себе си, че сме успяли да съдадем най-лошо функционирашата държава в Европа?
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и аз бях се обидила в първия момент,ама като размислих...на кого се обиждаме?да си погледнем под прозорците-*** до ***.кой ни го е направил? днес бях в 12 поликлиника.влезнах в тоалетната-ОТВРАТ.надраскано с простотии,омазано...ГАДОСТ. е,кой пък ни тъпче или ни се подиграва?
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепяте му наклона на висналия *** ли ве????
100
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 15 години
kak tva ste e simvola be, kat ti trebe kenef nikude nema, kude puk gi vidjahte tija obstestvenite kenefi
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
уточнение към предния пост
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
има и българи с чувство за хумор, и такива, които подкрепят автора. Всеки, който е излизал в чужбина, ако си сложи ръка на сърцето, ще каже, че първото нещо, което се набива в очите, когато се влезе ОТ ВЪН в България, са именно гадните, омазани обществени тоалетни, това е синоним и на цяла България, политика, отношение, управление, въобще всичко в България, наистина е ЕДНА ОГРОМНА ТОАЛЕТНА, при това наистина ТУРСКИ тип
97
0
 
0
 
! Отговори
virunga преди 15 години
Може да сме тоалетна чиния, ама си я пазим чиста, защото си вършим нуждите около нея. Не знам за другите градове, но София е като минно поле от ла*на.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напротив, Българите имат чувство за хумор,а автора няма!
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз на тоя Давид Черни ще му се изтаковам в устата, и после ще го питам що няма чувство за хумор.
94
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Имат го тези, които умеят да се смеят и на себе си.Иначе си смърдим. И като държава и като нация.Абе, като им видите подредените и чисти градове.Като видите, как си спазват правилат, друга песен ще запеете.
93
0
 
0
 
! Отговори
todot karamanliev преди 15 години
за съжаление винаги тъпчат малките - България, Словакия
92
0
 
0
 
! Отговори
ужас преди 15 години
страх ме е за България. 260 предатели- нихилисти. тези хора ли ще представляват общественото мнение. България страда от това,откакто е създадена втората българска държава. Позор. позор. позор.
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЛЪЖАТ БАШИБАЗУК ТАЗИ ГНУСОТИЯ Е ИЗТИПОСАЛ ТАМ:"Всеки от макетите е изготвен от художник или скулптор от съответната страна. Това, което ще видят посетителите на изложбата като България, е творба на българката Елена Джелебова."*** ТВАР МАЙ СЕ ОПИТВА ДА СИ ЗАПАЗИ КОЖИЧКАТА С ТОВА МЕДИЙНО РАЗПИЛЯВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТТА.
90
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
ако е ходила в България на море, дали българите нямат чувство за хумор, използвайки я нея за тоалетна! Хи ха ха!
89
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Писмо отДавид Черни, до българите."ПРОШИМ ПАНОВЕ - ГОЛЕМ МАЙТАП СТАНА...Прибирам се в къщи и гледам, пановие, ЗАД *** МИ НА ДВОРА..., между краката на жената един ГОЛЕМ МАЙТАП -двуметров българин..., който рече айде и ти...Наведох се пановие, и О - ПРИЧЕРНЯ МИ - ГОЛЕМ МАЙТАП, ГОЛЕМ МАЙТАП...ОТТОГАВА ПАНИОВИЕ, КАТО ЧУЯ БЪЛГАРИН И МИ СЕ ПРИВИЖДАТ *** И ЧЕРНИ НЕБЕСА..., С МНОГО ЗВЕЗДИ...ЗАТОВА НЕ СЕ СЪРДЕТЕ..., ПАНИОВЕ..."
88
0
 
0
 
! Отговори
tato преди 15 години
Абе неверници. от що се срамувате да се наричате българи Как така станахте чак толкова само критични.Откаде таиа смелос алековци кои идиют ;азиатец,американец,германец;; тръгва да плюе нациятаси.само вие чуждо верци идиюти
87
0
 
0
 
! Отговори
мурат преди 15 години
де то се вика с майтап и питане хората опънаха жена ми...да е чеха му е
86
0
 
0
 
! Отговори
стани стани юнак бал преди 15 години
че сме дървари си е самата истина, както и че нямаме тънко чувство за хумор. Я ни виж шегите и вицовете - пиене и секс, по-далеч не стигаме. Затова сме и *** на Европа, който не го вижда си е дървар и нищо друго, тук Черни е прав.
85
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
чешкия пияница който си е въобразил че е човек на изкуството , що не изобрази Чехия като една чехкиня на къмпинг яхната от няколко българи в групова оргия , пък ние ще се посмеем , а чехите ще са в ролята на дърварите
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Трябвало е да потърсят Кристо :))Щеше да опакова страната ни по подходящ начин, например в целофан и с панделка :))