ДПС поглъща НДСВ

Доган поканил царя да се явят с общи листи на евроизборите – като либерална коалиция
11 мар 2009 10:00,
121
ДПС поглъща НДСВ
Снимка: Булфото

ДПС и НДСВ да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил неотдавна Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски, съобщава вестник “24 часа”.

Офертата на Доган била лансирана на неформална вечеря между него, царя и премиера.

Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство.

Срещата била на 24 февруари – преди дебатите по последния вот на недоверие.

Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.

Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: “Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат”.

Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.
“Беше напълно сериозен. Царят се усмихна и вечерята продължи в по-приятна атмосфера”, казва пред изданието депутат, присъствал на вечеринката.

Според друг очевидец обаче лицето на Симеон се смразило и офертата на Доган останала без отговор. Темата повече не била обсъждана.

Двамата отново се видели насаме следващия уикенд извън София.

В партийните централи на НДСВ и ДПС обаче и до днес не са осведомени какво точно са си казали на четири очи Симеон и Доган.

“Има насърчителни сигнали от европейските либерали за такова обединение, но те никога не са си позволявали намеса в нашите работи, няма да го направят и сега”, обясни човек на Сокола.

Според него меракът на НДСВ за коалиция е по-голям.

“Ние проблеми с изборите нямаме, те имат”, обясни той. Но натърти, че засега се обсъжда само съюз за европейските избори, не и за националните.

Обща листа с ДПС не е възможна, категорични бяха вчера повечето от царистите.

“Коалиция с Доган е като целувка със смъртта”, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
късичка памет имате някои тук. коалицията между царя и татара е факт от 2001 г., не заедно с бсп. ндсв имаха 47-48% и взеха дпс, за да управляват през 2001 г. после на симеон рейтингът му падна, а с това и гласовете до 22-23%. така, дупката се попълни от бсп, но дпс останаха. всъщност, дпс бяха там още преди царя - по времето на одс и костов...нищо ново под слънцето..одрин или адрианопол пада под османско през 1363 г., 33 години по - късно те стигат на 1300 км на запад и север. от 1991 г. са минали 17 години, т.е. половината и за този период 1/4 от България вече я няма. Предполагам, че в следващите 17 години тя ще изчезне като самостоятелен субект. За последните 20 години, освен 1,5 милиона емигранти, около 2,5 милиона се преселиха в големите градове. Така, в няколкото основни града на Бг живее над 50% от българското население и тази тенденция ще се засилва. От останалите 50%, около 20% ще измрат заради възрастта си и в селата и малките градове ще останат реално не повече от 15% българи (имам предвид хората, които се смятат за българи). Около 2025 г. придвижването от София до Варна ще е възможно само с брониран джип и едно спиране за храна в Търново, защото в селата ще вилнеят гладни орди, които мразят българите. Земите няма да се обработват и макар и формално собственост на някого, хората няма да имат достъп до тях. Всеки опит да се възстанови владение или статуквото, ще доведе до въоръжени сблъсъци, които ще спрат с автономии. Не ви се вярва, но се гответе.
99
0
 
0
 
! Отговори
Цеца преди 15 години
Коалиция с Доган е като целувка със смъртта, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент.АКО ИМА НЕЩО ОКОЛО КОЕТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДО ЕДИН СЕ ОБЕДИНЯВАТ ТО ТОВА Е ДПС ДА Е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА И НАШИЯ И ЕВРОПАРЛ> ТОВА Е ПАГУБНО ЗА ВСЯКА ДРУГА ПАРТИЯ ДОРИ ОТНОВО ДА ГИ ПОЛЗВА В КОАЛИЦИОННО ПРАВИТЕЛСТВО
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХА ХА ХА ЦАР С ЕДИНИЯ КРАК В ГРОБА И СУЛТАН НА ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ ..СТРАХОТЕН БАЛАНС- ЗЕМЯ - НЕБЕ АБЕ С ДВЕ ДУМИ СЪЮЗ МЕЖДУ КРАДЕЦ -МОШЕННИК И КРАДЕЦ -УБИЕЦ....ХИ ХИ ХИ
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това ще стане следващата зима...няма начин...
96
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
Доган каза : 'Крадецът вика : Дръжте крадеца !' и е прав !Доста хора у нас вместо да докажат чистотата на ръцете си, се опитват да прехвърлят всичките грехове в държавата върху ДПС... Ето това е същността на проблема ! Тези същите хора си мислят, че паметта ни е къса и не си спомняме как се създаваха олигарси като им подаряваха заводи ...
95
0
 
0
 
! Отговори
...---... преди 15 години
Законите, хубави или лоши трябва да се спазват. При това еднакво за всички! Иначе не е държава, а анархия! Ако не ви е известно законите у нас се творят от една институция, наречена Народно Събрание, която по същество е парламентът на стараната! Тази институция се избира чрез гласуване от всички граждани на България, имащи право на глас! Ако не Ви харесват законите и това, кой ги предлага и приема, това означава, че не сте доволни от резултатът от гласуването, но по закон сте длужни да го признаете! Това е принципът на демократизма, пътя по който вървим! Затова моля да не ме обвинявате мен за неща, коитито не зависят от мен. По-добре се замислете за това как вие сте гласували или негласували! Всеки да си потърси собствената си отговорност! И не забравяйте, че пак идват избори! Някои пак, че идат на море или за гъби в гората и после ще питат гневно, като вас, кой предложи и прие тези закони?
94
0
 
0
 
! Отговори
Доктор по сексология преди 15 години
мисля, че вече трябва да прегледа списъка с най-качествените лубриканти, които издържат на голям напън, висока работна температура и проникване с рязана бургия... Дедо Симо, вазелин нема да помогне, ще знаеш, требе грес, много грес....
93
0
 
0
 
! Отговори
Стария преди 15 години
След като група предатели, като ментата, куфарчето, професорчето и др. се присламчиха към етническата противоконституционна партия, с единствена цел да останат във властта, сега ставаме свидетели на ново предателство от страна на провалилата се "каруцарска" партия. На *** /има ли по-обидни думи в нашия език за такива ***, напишете ги , моля ви?/ им е все едно дали ще лижат краката на цар или султан. Е, на единия вонят повече, но пък откраднатите пари нали не миришат.В последните дни си задавах въпроса, какви хватки ще измислят днешните компроментирани управляващи, за да ни заблудят и отново да ни водят към "светлото" оправяне! След тази и една вчерашна информация просто нямам думи. Готви ни се ново прецакване.ИЗХОД от тази ситуация има и скоро или след 5 години ще разберете, че е единствен: излезте на улицата и изметете всички провалили се управляващи, искайте промяна на конституцията, закриването на всички етнически партии и сдружения, проверка законността на натрупаното богатство, разбиване на корупционните схеми в полицията и съдебната система.Бъдещето е ваше и вие определете какво да е то! Ако сте пасивни на улицата, в обществения живот, на изборите, а проявявате активност само по форумите, после за нерадостния си живот не се сърдете на никой.
92
0
 
0
 
! Отговори
ДО 87 елена преди 15 години
Симеон си получил всичко законово?Аха-така е.А кой твори законите-НС.Кой промени Закона за реституцията,така както му е одобно- разбира се,че НС.Какво беше тогава мнозинството-"царско".Кой внесе проекта за промяна-МС.Какъв беше МС-жълт......четете не само големите заглавия,дядо
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По добре се дели между двама вместо трима - стесняват кръга. Повечето от жълтите били против? И защо, нали и сега са коалиция с ДЦП?!!
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
http://vbox7.com/play:6c61a679
89
0
 
0
 
! Отговори
Той преди 15 години
това поглъщане. колкото повече, толкова повече, лапачка, майка. Има опасност от задавяне.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пред царя не стои дилемата народ или имоти!В света няма цар комунист, а само принц с червените кхмери!Ние сме уникални и с това!
87
0
 
0
 
! Отговори
...---... преди 15 години
Скъпи дядо,Понеже съм на 58 години, а ме наричаш моето момче, предполагам, че ми пишеш от Оня свят! Не знам там при вас какви новини достигат, но доколкото ми е известно всички имоти върнати на Н.В. Симеон Втори, са върнати по законов ред и с удобрение на Българският Съд. Така, че аз не мога да се съмнявам в законността на споменатия от теб акт. Сега дали те струват 380 млн лв. не знам, ти си по-запознат, но напразно ме обиждаш, тъй като никога не съм твърдял, че стях той ще помогне на България! Аз също не мисля, че това е достатъчна сума за да компенсира дивотиите на комуняжкия диктат вече 65 години. Иначе той можеше да я подари на България и с това да я оправи! Мен ме вълнуват и други въпроси, като например колко струват Догановите имоти и кой ги "върна" на Доган? Вълнува ме и фактът, че висхите *** от БСП не са били никога материално затруднени, а какви и колко имоти имат, къде по света се намират и т.н. никой не се и осмелява да попита!Вълнува ме и фактът, че при всички досегашни предизборни кампании "независимите" медии и телевизии се подиграваха с кого ли не, само не със скъпите ни комуняжки политици! Някой да е виждал по "канлето", шоъто на Слави" и т.н. шаржове за Гоже, Сергей и т. н. каквито имаше и има за всички останали!Но това е предмет на друга тема!С почит, твой пра внук ...---...
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цар Киро си има цар васал! То настина неговите внуци не са с арабски имена!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6te se syiyzi i s dqvola,pri tezi izbori,nqma da vleze v parlamenta
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А така, Ж. Желев. Значи нещо престъпник е падал, щом го е издирвала виенската полиция. Не го искам. Българските царе изчезнаха с Константин и Фружин. Натам не знам дали има данни за други потомци. Толкова проспериращи държави като си нямат цар, като как ли са постигнали просперитета си.
83
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
zabravi li kav go iade predi da doide Tcaria? Che nai-hubavoto koeto se sluchi na BG beshe po negovoto upravlenie? A che ima glupaci v BG ima, inache niamashe da ima Volen, Boiko, Stanishev, Kostov i vsichki ostanali deto nosiat Tatovia gen
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4ervenite khmeri,go dokaraha,da izlyjat naroda,sega trygnal s tyrcite,a te sa satelita na bsp
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АМИ КАТО СТЕ ПРОСТИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА НЕГО ТАКА СТАВАОЩЕ КОГАТО ДОЙДЕ ГО ВИДЯХ,ЧЕ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИГЛАДЕН ЧОВЕК,ЖИВ ДЯВОЛ СА КАЗАЛИ ХОРАТА.НЕ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ЧОВЕК БЕЗ ГРАМ ОПИТ И ДА ОПРАВИ БАТАКА.АКО НЯКОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДЕ,ТО ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА Е ЧИСТ БЪЛГАРИН НАЦИОНАЛИСТ,ДОКАЗАЛ СЕ ЧОВЕК ОТ БИЗНЕСА,ЧОВЕК,КОЙТО ЗНАЕ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ.ТОЯ НАШИЯ ЦАР ЕДИН ЧАС НЕ Е РАБОТИЛ,АКО НЕ Е НА ЗАПЛАТА,ГО ПИШИ БЕГАЛ.АБА ГЛУПЦИТЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА НЕГО,В БЪЛГАРИЯ ПРОСТО ИМА МНОГО ***.МНОГО *** СЕЛЯНИ СЪЩО.ИМАШЕ ХОРА,ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО,САМО ЗАЩОТО СИ СПОМНИЛИ ЗА БАЩА МУ ЕДНО ВРЕМЕ.