Две в едно. МВР тъкми Закон за отвличанията и издирва Гунински

В момента събирали добрите европейски практики, за да ги побългарят
21 окт 2009 12:35,
51
Две в едно. МВР тъкми Закон за отвличанията и издирва Гунински
Снимка: БГНЕС

МВР продължава да работи по случая с отвлечения Румен Гунински, обяви министърът на вътрешните работи.

"Колегите работят, да им дадем шанс да си свършат работата" - така Цветан Цветанов отклони въпросите дали има развитие по случая с отвлечения младеж.

Министърът потвърди, че МВР обмисля законопроект за отвличанията.

Още по темата

Цветанов уточни, че в момента се събират наличните добри европейски практики с подобно законодателство.

"В рамките на седмица ще имаме някаква визия около анализа, който ще направим на добрите практики в Европейския съюз. Обърнали сме се и към САЩ чрез полицейски представител.

Всичко, което ни предоставят в подобно законодателство, ще го анализираме и на базата на нашите възможности ще предложим един законопроект", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 14 години
Нямаше щото хората нямаха пари да плащат, а тия дето имаха бяха недосегаемите.Цветанчо, моето момче, хубаво ще го натворите тоз закон, ама има 2 проблема:1. То и други закони има, ама масово се нарушават щото контрола издиша.2. Дори да има контрол, тия дето ги правят отвличанията живеят на принципа "Стани богат или *** докато се опитваш". Дали ще се уплашат много от закона?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По татово време нямаше отвличания. Как ли в онзи упадъчен комунизъм се получаваше.
42
0
 
0
 
! Отговори
StonyRumelian преди 14 години
Убеден съм че ако имаше мъничко професионализъм и воля у властимащите, а те си сменят цветовете кариеристки и и натирват всеки който се издаде че ще работи за държавата,а не за приятелски кръгове-тези итвличания щяха да бъдат пресечени много отдавна,без дори да се усети за засилено полицейско присъствие сред масите или да се налагат демонстрации стил полицейска държава.Българиьо,по-лесният път е надолу..продължаваме по инерция..
41
0
 
0
 
! Отговори
StonyRumelian преди 14 години
Чета цял ден за поредното отвличане и не мога да повярвам на очите си- ние в Киргистан ли живеем?Пак про изказвания на тема полицаи-гангстери и прочее.Не бих се учудил,в МВР от Костово време всичко,що знаеше за какво иде реч в тази държава бе натирено и изгонено,за да има мегдан за действия,докато продължава психирането на лумпенизираните столичани че ДС е виновна за всичко.Каде са сега службите да кажат кой кой е в тази държава,да отговорят на френския посланик защо София е супер лукс автопарк
40
0
 
0
 
! Отговори
StonyRumelian преди 14 години
хахаха-ще правят закон за отвличанията..по невероятна глупост може ли да бъде сътворена от едни пеналисти и криминалисти,видни юристи и забележиелни прависти?!?Жестока е демокрацията и свободията-парадокси и дезориентираност на всякакво ниво..В тази държава за всичко са виновни Бкп/Бсп и ДС..това се насажда в главите на хората от Костово време и бива оправдание за пълната безпомощност и абдикацията на държавата от деликатните и проблематични пера,които не се решават с афиши
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Основната следа на полицията е, че отвличането е извършено заради бащата Румен Гунински-старши, който е общински съветник от БСП в Правец, има различни фирми и е смятан за близък до шефа на "Лукойл" Валентин Златев, който общо взето държи бизнеса в региона. "- Най-вероятно и Валентин Златев е бил (или е) агент-доносник.
38
0
 
0
 
! Отговори
357mag преди 14 години
Сега в София,скоро и в други градове на страната,сега за милиони,скоро за по няколко хиляди.Това е бъдещето на отвличанията ако не се вземат адекватни мерки,ще се научат разни и разнообразни селски бандитчета и ще отвличат жените и децата дори и на селския бакалин за по някоя стотинка.Освен закон за борба с отвличанията трябва и стимул за тези които ще го прилагат,щото за 500 лв заплата кой е луд да се стреля с бандитите,това не е американски филм а реалност.
37
0
 
0
 
! Отговори
357mag преди 14 години
Като не искат да дават пари за силна правоохранителна и правораздавателна система ще дават пари за откупи
36
0
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 14 години
Такива партийни "бизнесмени" не ги жаля ! Навремето те навлязоха мощно във всички сфери и с милионите партийни пари направиха така, че честните хора, които бяха започнали истински бизнес след 90-та година фалираха ! ...За такива е вярна просташката приказка : "Га ядааати кифтяата, ни ривааати !... Сига ривети ! ..."
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БАЩАТА Е КРАДЯЛ И НЕ Е МИСЛИЛ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА.ДА СЕ НАПРАВИ МАЩАБНА АКЦИЯ ЗА ВСИЧКИ *** НА КРАДЦИТЕ.ПРИБЕРЕТЕ ПАРИТЕ И ГИ УБИЙТЕ. СЪД НЯМА ДА ОСЪДИ БАЩИТЕ ПОНЕ ТАКА ЩЕ ОТМЪСТИТЕ ЗА ГЕНОЦИДА НАД ЦЯЛ ЕДИН НАРОД.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този Румен Гунински се похвали че бил взел много кредити от банки - само че такива големи кредити се отпускат само на определени "наши" хора!
33
0
 
0
 
! Отговори
klient007 преди 14 години
ДО 32 -----> Евала брат това требаше да се каже ... това е България , колкото и да се правим труда да гласуваме за по-добрите "ТЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ" !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом става дума за дете на бизнесмен цялото правителство е на крак, а за обикновения гражданин никой не хае
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А някой от вас, който само знаете да критикувате кой какъв е и как си е изкарал парите може ли да ми кажете Румбата какво е виновен за бизнеса на баща си, хубаво и усмихнато момче. Спортист, на никого не е направил нищо и това си личи по многото му приятели, които го обичат. Защо той трябва да страда докато вие само умувате тук и единственото, което можете е да критикувате, че този е такъв и онзи е онакъв, замислете се....политиците са лицето на обществото....
30
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 14 години
Против отвличанията съм,но Румене замисли се!Вие,които прахте пари и далдисвахте твърде надълбоко в общата каца с мед,не дърпахте ли дълго,дълго дявола за опашката?Защото в природата трябва да има равновесие,а вие се оср....те.Коя банка ще ми даде милион за бизнес?Имотите на честните бизнесмени са в сайта на частните съдебни изпълнители,други бяха споходени от особенно яки парламентьори.Равновесие му е майката.Едни загубиха имоти,пари,здраве,други живот,трети изчезнаха без да се занае къде са.
29
0
 
0
 
! Отговори
Смеееех ! преди 14 години
Не се заблуждавайте ! Нищо няма да направят, което да спре тези отвличания, просто защото те се извършват от нива над полицията ... Единственото, което ще направят е да въведат нови безумни ограничения и задължения за обикновените хора като това да се взимат личните данни на собствениците на СИМ карти ... ,,Ха-ха-ха ! Те тези, които правят отвличанията ще ги сбърка това, да знаете ! Те изобщо няма откъде да си набавят СИМ карти на чужди имена ... (:
28
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 14 години
Хайде сега да видим от къде са милионите,как ги спечели Румене.Защо ще ми казват,че питам за произхода на парите-защото завиждам,да съм работела честно и активно,а не да завиждам.Цял живот съм работила честно,енергично,имам висше образование,е и ?Коя банка ще ми отпусне милиони кредит,с какво ще го обезпеча.Държавата се крепи не от милионерите,които оказва се не си плащат данъци,не се осигуряват,а на такива като мен.
27
0
 
0
 
! Отговори
Хей преди 14 години
........ПЪРВО ДА ГИ ПИТАТ ,ОТ КЪДЕ СА ИМ ПАРИТЕ ..??????........КАТО ДОКАЖАТ ЧЕ СА СПЕЧЕЛЕНИ С ЧЕСТЕН ТРУД ,НИКОЙ ....НЯМА ДА ИМ ГИ ВЗИМА ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Дано по скоро открият момчето!Ако в страната се върне смъртното наказание и то заплашва както преките извършители така и поръчителите ,мисля,че след 2 изпълнения на присъди проблема ще се реши!Не виждам какво толкова има да умуват и да събират европейска практика ,която у нас няма да даде резултати!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"БОГАТИТЕ " са 10 % ! Няма средна класа !Има бедност и безнадежност,което води до ПРЕСТЪПНОСТ във всякакви форми и производни !Кой няма да получи 13 пенсия-ПЕНСИОНЕРИТЕ ! Подигравка ! 60 % от населението в БГ не достига пенсионна възраст!!!Кой трябва да излезе да протестира ? -90 % от ЖИВИЯ Народ в БГ!-деца до 7 год /заради места в детски ясли и градини/-деца до 19 год/заради закупуване на учебници и помощни материали/-СТУДЕНТИ -работещи и безработниСрам!Дано момчето не изкупува греш