Приемаме част от американската ПРО и у нас?

Въпросът е на етап консултации, обяви американският посланик у нас
12 фев 2010 16:23, Красимир Ангелов
557
Приемаме част от американската ПРО и у нас?
Снимка: БГНЕС

“Войниците, които България има в Афганистан, са неразделна част от борбата срещу тероризма. Това не е последната кръв, която ще се пролее, защото рамо до рамо ще се борим за мира и сигурността”.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на първата му публична лекция в страната ни, организирана под патронажа на  Атлантическия клуб.

По думите на американския дипломат България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Уорлик бе категоричен, че САЩ няма да искат от българите да избират между Москва и Вашингтон.

“Когато имаме общи отношения с Русия, ще си сътрудничим. Когато нямаме – ще си го казваме”, поясни дипломатът.

Той бе категоричен, “българският народ трябва да се гордее с операция „Октопод“.

“Искам ясно да заявя, че това беше операция на българската полиция, без никаква помощ от страна на САЩ”, продължи Уорлик и намекна, че страната му е готова да окаже помощ на България в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
418
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 14 години
Prav si nebostarga4ite im,no nali im trqbva6e povod da otidat da trepat xora i kradat neft v Irak ta da mogat amerikanskite debelaci da qdat i giveqt v luxe!!Van amerikancite ot BG
417
5
 
9
 
! Отговори
Моля? преди 14 години
О кой терористи ще ни пазят тези престъпници бе? Те си събориха небостъргачите,а обвиняват *** в Азия-питайте човекоподобното човече буш и останалите чифуто-масони! А онези ***-нашите управляващи да организират поне един референдум,нали сме у декорация (мафиокрация)!??? Неграмотниците-управници не проумяват,че българинът е търпелив,но жесток към изедниците си!!!!!
416
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 14 години
Van ot BG i amerikanci i rysnaci!!!Trqbva ni edinstveno evropeiska armiq,za da se izbavim ot tova kolonizatorsko pleme
415
0
 
6
 
! Отговори
жижо преди 14 години
Жалък! Поне да измисли по-умни аргументи. С трици мишки ще лови
414
3
 
12
 
! Отговори
riki преди 14 години
Войниците ни в Афг. проливат кръв за криворазбран САЩ-интерес там. Връщайте ги и стига с тази "борба с тероризма" - върховна манипулация. *** Уорлик!
413
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви русофили и русофоби ?!?И САЩ и Русия с техните империалистически въжделения, не трябва да се толерират. Независимостта ни не е дошла даром. На никой не сме длъжни!Канада да не е малка държава? Що не са тръгнали да строят база след база по цял свят?Не искам да сме санитарна зона на никой!
412
5
 
13
 
! Отговори
не на чуждите бази преди 14 години
Не на чуждите бази в България. Ние си имаме армия и ПВО. Стига чуждо присъствие в БГ. Да отстояваме собствената си независимост. Досега чужди ракети в БГ не са идвали но ако го направят този шит това вече ще е сигурно. Спомнете си войната на САЩ и Сърбия. Писна ми от окупатори.
411
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
русофил!
410
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в пъти по добре !
409
2
 
7
 
! Отговори
до 460 преди 14 години
а до 1944 какво беше?????? Царски живот за българина?????
408
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 456Ти как смяташ ? от '44 до '89 руско присъствие ли беше ? Може би демокрация ? Лагерите - почивни станции за несъгласни с властта ли бяха ? Народният съд медали ли раздаваше ? Скриването на Чернобил - да не се тревожи зилишно българина с глупости ? Руските танкове в Прага може би бяха на военно изложение ? Убийство или самоубийство е случаят Георги Марков ? Стотиците застреляни на границите бягаха от незнание колко е готин социализма ?
407
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ НА РУСНАЦИТЕ В ЕВРОПА. НЕ НА РУСНАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. НЕ !
406
3
 
9
 
! Отговори
Стоимен преди 14 години
Пак масово отклонение от темата! Абе, ако някой направи статистика по този форум, ще излезе, че българите са ***! С малки изключения. Я влезте в крак и ако спорите, спорете по темата! Въпрос: от каква бомба се умира по-приятно? От руска или от иранска? Амерско ПРО в България ще ви гарантира да разберете. Не на американското ПРО в България!
405
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ НА ГМО НЕ НА ПРО НЕ НА САЩ
404
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХАхаха ще мисли, той също като господарите си оттатък океана знае 10 изречения и 100 думи максимум, ест че копира и манипулира, както правеше Буш например
403
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
можеш да изказваш мнение със собствени думи, явно можеш да мислиш, както и боготворения от теб американец.Приличате си и затова ги и подкрепяш!Впрочем пролича си по всичките ти коментари, че не само, че четеш и не измисляш нови исторически факти, ами и можеш да осъществяваш мисловен процес самостоятелно.:)))
402
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
50 години руско робство превърнаха България от Европейска Държава с мощна икономика в скапана задунайска република известна с ежедневното подлизване на руски ***.
401
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ НА ГМО НЕ НА ПРО НЕ НА САЩ
400
1
 
3
 
! Отговори
до 447 преди 14 години
Не можеш ли да изказваш мнение със собствени думи, но явно не можеш да мислиш, както и боготворения от теб американец.Приличате си и затова ги и подкрепяш!Впрочем пролича си по всичките ти коментари, че не само, че не четеш и измисляш нови исторически факти, ами и не можеш да осъществяваш мисловен процес самостоятелно.:)))
399
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ НА ГМО НЕ НА ПРО НЕ НА САЩ