Приемаме част от американската ПРО и у нас?

Въпросът е на етап консултации, обяви американският посланик у нас
12 фев 2010 16:23, Красимир Ангелов
557
Приемаме част от американската ПРО и у нас?
Снимка: БГНЕС

“Войниците, които България има в Афганистан, са неразделна част от борбата срещу тероризма. Това не е последната кръв, която ще се пролее, защото рамо до рамо ще се борим за мира и сигурността”.

Това заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на първата му публична лекция в страната ни, организирана под патронажа на  Атлантическия клуб.

По думите на американския дипломат България може да изиграе важна роля в разполагането на американската система за противоракетна отбрана.

Уорлик все пак уточни, че въпросът за ПРО е само на етап консултации.

“Ние сме на ранен етап на обсъждане не само със страните от региона, но и с България. Страната ви има роля, която може да изиграе в ПРО, това се определя от интереса на България”, посочи той.

Уорлик бе категоричен, че САЩ няма да искат от българите да избират между Москва и Вашингтон.

“Когато имаме общи отношения с Русия, ще си сътрудничим. Когато нямаме – ще си го казваме”, поясни дипломатът.

Той бе категоричен, “българският народ трябва да се гордее с операция „Октопод“.

“Искам ясно да заявя, че това беше операция на българската полиция, без никаква помощ от страна на САЩ”, продължи Уорлик и намекна, че страната му е готова да окаже помощ на България в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още по темата: Джеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
398
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой хора не им стигнаха 5 века турско робство и още искат още и още. Лошите руснаците скършили рахатлъка на *** и техниите еничари видети ли. Дайте сега да подкрепяме Хамериката и техните съюзници - Турция, яяя ще ви кажа да ме разберете - ЯЯЯ СИКТИР ОТ ТУКА, България НЕ Я ДАВАМЕ!
397
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 43Руснаците трябва краката ни да целуват всяка година на 24 май!
396
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наистина по-грозно от това, българин да симпатизира на руснак - няма. Но какво да правиш? Простиии народе, осъзнай се. *** народ = слаба държава! Горко на децата заради такива, като 445 - хем не е просветен и не знае, хем пише и спори - качество на 90% от бг народа.
395
4
 
6
 
! Отговори
до 440 преди 14 години
Наистина по-грозно от това, българин да симпатизира на американец - няма. Но какво да правиш? Простиии народе, осъзнай се. *** народ = слаба държава! Горко на децата заради такива, като 437 - хем не е просветен и не знае, хем пише и спори - качество на 90% от бг народа.
394
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТИ ВЗЕМИ ПРОЧЕТИ СЪРБИЯ Я НАСЪСКВАТ И ПОДКРЕПЯТ ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ, НИМА АВСТРИЯ НЕ КАЗВА, ЧЕ АКО БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК ПРОДЪЛЖИ КЪМ БЕЛГРАД ЩЕ СРЕЩНЕ АВСТРИЙСКИТЕ ЩИКОВЕ???????АААА МАНИПУЛАТОР НА ИСТОРИЯТА!
393
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 440Единствената причина Русия да 'освобождава' България е ... достъп до Проливите и до Бяло море в по далечен план ! Русия НИКОГА не е имала нужда от силна и независима България и прави всичко възможно за да го постигне !
392
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нямаш нищо българско негро. американо-нациските си теорийки ги пробутвай на някой друг,знам ви твърдението, че България не била славянска, опита ви да се откажем от азбуката си, от Кирил и Методии в полза на Македония, от културното ни влияние в средновекотивето над половин Европа със славянска ни култура и от История СЛАВЯНО БЪЛГАРСКАЯ, написана още през 18 век, ми е известен, само глупаците ви вярват
391
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вземи прочети сан стефанския договор някой ден, русофил скапан! За съединението - руснаците са твърдо против и изтеглят всички си висши военни кадри от БА, като насъскват и Сърбия срещу нас. Следва войната по известна като Капитанската война, през която сърбите ядат бой като за световно ! На руснаците и подаръците не им ща, варвари скапани!
390
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КАКВИ ОКУПИЦИИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ! НЕБЛГАДАРНИКО. ВСЕ ЕДНО ЧЕТА КОМЕНТАРА НА НЯКОЙ МАКЕДОНЕЦ! А ТОВА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ИСКАЛИ БЪЛГАРИЯ ДА Е ОГРОМНА - САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ И ПОСЛЕ ЗАПАДНИТЕ СИЛИ НЕ СА СЪГЛАСНИ И НИ РАЗФАСОВАТ?! АЙДЕЕЕ ПО ГРОЗНО ОТ ТОВА БЪЛГАРИН ДА СИМПАТИЗИРА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ТУРЦИТЕ НЯМА, САМО ЗА ТУРЧИН РУСКАТА АРМИЯ Е БИЛА ОКУПАЦИИННА, ЯВНО ТИ СИ ТАКЪВ, ЩЕ МИ ПРОБУТВА ТУРСКИ ТЕОРИИ, АЙДЕЕЕ
389
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сталин - човека избран от руснаците на трето място за НАЙ ВЕЛИКА ЛИЧНОСТ НА ВСИЧКИ времена !
388
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ленин и Сталин НЕ СА РУСНАЦИ! ЛЕНИН ГО ФИНАНСИРАТ САЩ прочети малко неграмотнико, на дясната ръка Троцки САЩ му отпускат колосален заем да унищожат Русия, това правят амерканците, само искат да унищожат славянските държави, а те да владеят света и неговите ресурси
387
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ква свобода са ти донесли бе тикво ! Руснаците ОКУПИРАТ България! Единствено РУСИЯ е срещуи СЪЕДИНЕНИЕТО ! Пфу!
386
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да де .. постижения на руснаците отпреди Ленин и Сталин. След тях не остана жив руснак с IQ по голямо от това на изгнил зеленчук.
385
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Глупости !
384
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе .. как точно храним мързеливия американски народ ?
383
2
 
7
 
! Отговори
00-00 преди 14 години
ДО ТЕЗИ КОИТО ПЛюЯТ РУСИЯ.АКО НЕ БЯХА ТЕ , ЩЕШЕ СЕГА ДА СЕ КАЗВАТЕ ХАСАН ИЛИ АЙШЕ, А ОТ ТОВА ПО ЛОШО НЯМА
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разбира се ! Къде по добре е на чист български език, грамотно да се възхвалява СССР, КПСС, БКП .....
381
1
 
3
 
! Отговори
до 423 преди 14 години
Е, то си личи колко са образовани сега децата ни и какви ценности имат. Агресия, компютърни игри, филми на ужасите и никаква грамотност. Всичко това е дело на американците, впрочем това е и тяхна цел-страните от източна Европа да бълват неграмотни хора и ниско платена работна ръка, за да храним мързеливия американски народ, който пък е с евреите и им се кланя от позицията на по-слабия.
380
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Руснаците срещу САЩ да бягат, пак няма да ги настигнат ! :))))))) При 100$ средна пенсийка в Русия, направо САЩ ще умрат от завист !
379
2
 
6
 
! Отговори
до 419 преди 14 години
Русия е толкова напред във всяко едно тношение, че ти не можеш и да си представиш! Не пиши глупости по форумите и не се излагай, защото САЩ имат да гонят Русия стотици години напред!С този ти коментар, 419, отново лъсна незнанието и псевдоосведомеността ти!Не се излагай, защото си смешен!